Coop Betal- och Kreditkort

Coop erbjuder fyra olika betal- eller kreditkort.  Oavsett vilket kort som väljs samlas poäng som sedan används för att köpa produkter i Coops poängshop. Poängshopen kan nås via internet men även i speciella ”medlemsapparater” som står vid ingången till de större Coop-butikerna.

Det som skiljer korten åt är främst hur stor bonus som ges, om det ingår försäkringar samt hur betalning sker. För de som använder kortet i vardagen så ger kreditkortet Med Mera Mer bäst bonus och bäst försäkringar.

coop kreditkorts bonussystem

coop kreditkortCoop Med Mera Mer

Kreditkortet med flest fördelar för kortägaren och dess familj. Oavsett var i världen som kortet används så ges 0,5 poäng /kr på alla inköp. När inköp sker på Coop ges 2pooäng/kr och hos samarbetspartners går det att få 1,5poäng/kr.

Kortet har varken valutapåslag eller kostnad för uttag. Det ingår även reseförsäkring Plus. Därmed är det ett mycket bra kort att ha med sig på resan. (Det är mycket få kreditkort som har bonus men inte har någon av dessa två kostnader). På kortet ingår även försäkringarna Köpskydd och Prisskydd vilket detta kort är ensamt om bland korten från Coop.

Kreditkortet har upp till 54 räntefria dagar. Därmed handlar man med kortet en månad och får faktura på alla inköp under kommande månad. Möjlighet finns även att enbart betala en del på fakturan. I detta fall skjuter man upp resterande skuld och det blir en räntekostnad på detta.

Årsavgift på 348kr

I vår recension får kortet 8/10

Till Coop MedMera Mer

Coop MedMera Betala Efter

coop betala föreEtt helt gratis betalkort som även det ger bonus på alla inköp i hela världen. Däremot är det hälften så många poäng som på kortet ovan (0,25p/kr) På Coop ges dubbla poäng mot om enbart medlemskort dras. Med andra ord fås 2poäng/kr. Även i detta kort ingår en reseförsäkring även om den är något mindre än den som ingår i Med Mera Mer (se ovan).

Nackdelen med kortet är att det kostar att göra uttag i automat något som är gratis på övriga kort.

Kortet har 54 räntefria dagar vilket gör att föregående månads inköp kommer på kommande månads faktura. När fakturan kommer måste hela beloppet betalas, i motsats mot kreditkortet Med Mera Mer.

Till Coop MedMera Betala Efter

Coop MedMera Betala Före

coop betala efter När kortet används på Coop ges dubbla poäng (2p/kr). Ingen bonus ges vid köp hos andra butiker.

Coop MedMera Betala Före passar utmärkt för de som vill ha total kontroll på matkostnaderna och inte riskera att handla för mer pengar än man har.

Kortet fungerar som ett medlemskort som det går att sätta in pengar på. Precis som namnet på kortet säger så gäller det att ”Betala Före”. Fördelen med detta kort är därmed att man får ränta på de pengar som sitter på kortet.

Till Coop MedMera Betala Före

Coop Med Mera Konto

Även med detta kort ges dubbla poäng hos Coop. Däremot ges inte poäng i övriga butiker så som man kan få med Med Mera Mer samt Med Mera Betala Efter.  De pengar som sitter på kontot ger ränta.

Kortet är helt gratis och man kan även få extrakort gratis.

coop jämförelsen

Vilket kort är bäst?

Bonus:

Den som vill ha ett kort med så hög bonus som möjligt bör välja Coop Med Mera Mer. Detta kort ger 0,5 poäng på alla inköp (utöver Coop) per krona. Alla andra kort ger 0-0,25 poäng. Det kan låta som väldigt lite poäng men det blir en hel del med tanke på att kortköp sker nästan dagligen.

En person som handlar mat för 4000kr per månad kommer att få 8000 poäng på samtliga kort.  Detta motsvarar ungefär en bonus på 80kr per månad.

Om samma person även handlar i andra butiker för 8000kr per månad innebär det att man på detta kort får 4000 poäng per månad (ca 40kr). De andra kortet ger 0-2000poäng. Det skiljer därmed på några hundralappar per år i bonus om man väljer Med Mera Mer än de andra korten.

Bäst Kort – Coop Med Mera Mer

Ränta:

Med Coop Konto ges ränta på pengarna. På övriga kort är ges ingen ränta. Räntan är däremot mycket låg och det är bättre att sätta pengarna på ett sparkonto eller på ett kreditkort med högre sparränta.

Bäst kort – Coop Konto

Försäkringar:

Betala Före, Betala Efter och Med Mera Mer har reseförsäkringar. Men Med Mera Mer har en bredare reseförsäkring. Dessutom ingår det andra försäkringar så som köpförsäkring med extra garanti.

Bäst kort – Coop Med Mera Mer

Använda utomlands:

Det är enbart Coop Med Mera Mer som inte har något valutapåslag vid köp utomlands. Detta av de kort som kan användas utomlands. Kortet har inte heller uttagsavgift vilket gör att det är ett av de få kort som är ”gratis” att använda utomlands.

Bäst kort – Coop Med Mera Mer

Årsavgift:

Som visas på flera punkter ovan är Coop Med Mera Mer det bästa kortet. Man får helt enkelt flest förmåner. Men en orsak till det är att kortet även är dyrast. Kortet kostar 348kr vilket kan jämföras med 144kr eller 95kr för de andra.

Är det värt att betala mer för att få mer? Det beror på vad man prioriterar. Framförallt är det helt olika slags kort. Med Mera Mer är ett kreditkort med de fördelar som följer med kreditkort. Man får även högre bonus och mer försäkringar.