Day Pay

Uppdaterad:
  • Låna 1000-10.000
  • Amortera i 1-3 månader
  • Medelbra på de flesta punkter
  • Betyg 6/10
Till Day Pay

DayPay har som slogan ”Lån på Dagen”. Med det menar de att pengarna betalas ut samma dag som ansökan genomförs. Det stämmer så länge detta sker före klockan 12 vilket jämfört med många andra företag är riktigt bra. Däremot finns det mängder av SMS-företag som just betalar ut pengar ” på dagen” . Så detta är inte något unikt för DayPay. Sett till företaget i helhet så är det inte något som riktigt sticker ut. Ett medelföretag som varken har stora brister eller stora fördelar.

Summa och amorteringstid

Den lägsta summa som går att låna via DayPay är 1000kr och den högsta summan är 20.000kr.

Amorteringstiden är knuten till vilken summa som ska lånas. Upp till 3000 kan enbart betalas tillbaka på en månad. Lån på 4000kr-6000kr amorteras på 60 dagar, 7-10.000kr på 90 dagar, 11-13000 på 1 år, 14-16000 på 3 år och 17000 eller mer på 5 år.  Summan följer amorteringstiden bra även om den skulle kunna vara något mer flexibel. Den som lånar 10.000kr kan maximalt betala tillbaka på 90dagar men den som lånar 11.000kr kan betala tillbaka på ett år. I vissa fall behöver alltså låntagaren ta större summa för att komma upp nästa ”amorteringsgräns”

4/5

Ränta

Räntan på lånen hos DayPay beror på hur stort belopp som lånas samt vilken amorteringstid som väljs. I en tabell visas hur mycket räntan är i kronor, effektiv ränta, betalning per månad samt totala summan som ska återbetalas. Det är ett bra sätt för låntagaren att kunna jämföras de olika lånen. En annan möjlighet är att testa sig fram på första sidan med olika summor och amorteringstider för att därigenom se dess kostnad.

Däremot ska sägas att DayPay ligger i det högre segmentet gällande kostnad för de mindre lånen.

Ett lån på 1000kr som ska vara återbetalt på en månad kostar 295kr. I detta fall går det att hitta kreditgivare som har kostnad på under hälften av detta.

Något bättre blir det på större belopp. Lånet på 5000 som ska vara återbetalt på en månad kostar 750kr. Bland de bästa smslåneföretagen går det att hitta en kostnad kring 250-500kr.

Betyget hålls uppe tack vare tydlig information.

6/10

 

Ta lån på Day Pay

day pay logaI likhet hos de flesta långivarna är första steget att välja summa samt amorteringstid. Är lånet på maximalt 3000kr finns inget val gällande amorteringstid då den per automatik blir en månad. Men när detta val genomförs skulle det varit bra om företaget gett mer information till låntagaren. Det framgår hur mycket lånet kommer att kosta totalt och effektiv ränta. Men för låntagaren är den mest relevanta informationen hur mycket som kommer behöva betalas per månad. Detta visas visserligen i tabellen men inte i låneprocessen. En information som därmed saknas.

Den som sedan klickar på ”Ansök Nu” får i näsa steg fylla i personnummer, mobilnummer samt e-postadress. Nästa steg består i att fylla i uppgifter kring den egna ekonomin varpå ansökan kan skickas in.

Om lånet blir beviljat kommer pengarna att betalas ut samma dag till låntagarens konto i det fall som ansökan kom in före 12.00 (och även blivit beviljad inom den tiden). I annat fall kommer pengarna att synas på bankkontot nästkommande bankdag.

Det kan även hända att de beviljar ett lägre belopp än vad låntagaren ansökt om. Detta kan då även påverka amorteringstide12n.

3/5

 

daypay ta lån 2

Krav

Grundkraven för att DayPay ska bevilja lån är:

  • Du måste vara minst 20 gammal
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du bör inte ha betalningsanmärkningar. Generellt ges inte lån till personer som har denna anmärkning men de kan göra undantag om den är väldigt gammal eller väldigt liten.
  • Du får inte ha tidigare obetalda lån hos DayPay.

4/5 Saknas info om inkomst.

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja

Helgutbetalningar? Ja

Lån för person under 20 år? Nej

Slutbetyg 6

Besök DayPay

 

 

Sammanfattning

Sammanfattning

En del SMS-låneföretag sticker ut hakan genom att ha annorlunda lånelösningar, extra snabba utbetalningar eller en kundtjänst som har extremt generösa öppettider. DayPay är inte av dessa. Det är ett av många företag som varken har något speciellt bra eller speciellt dåligt. Den enda unika fördelen är att pengarna kan betalas samma dag om lånet beviljats före 12 (många andra aktörer har kl13 eller 14). Räntan är bland de högre men slutbetyget vägs upp av tydlighet.

Betyg:6

Day Pay: Betyg 6/10