Expresskredit

Uppdaterad:
 • Låna 500-12.000kr
 • Förlängning möjlig
 • Hög ränta drar ner betyget
 • Betyg 6/10
Till Expresskredit

Varumärket Expresskredit grundades 2008 och drivs av företaget SMS Pengar Norden, dvs samma företag som ligger bakom varumärket SMSpengar. Detta märks då dessa två SMS-lån har flera likheter. Däremot är Expresskredit mer flexibel gällande flera punkter.

Expresskredit marknadsför sig som ett av marknadens enklaste och mest flexibla sms-lån. Det är lätt att hålla med – i alla fall gällande vissa punkter.

Summa och amorteringstid

 

Minsta belopp som går att låna är 500kr vilket är i stil med de företag som är bäst i branschen på att låna ut ”minst” belopp. Som mest kan man låna 12.000kr. Det är en fördel att man inte kan låna mer då detta är ett snabblånsföretag. Det ska alltså bara lånas ut små belopp. Har man behov av större bör belopp bör man definitivt vända sig till en bank eller låneförmedlare.

Däremot är de  något otydliga på denna punkt. På vissa sidor av webbplatsen står det ”Låna upp till 8000kr”

Den stora fördelen är att de är så flexibla gällande lånebeloppet. Man kan nämligen välja på varje hundralapp, dvs 500,600,700 osv. Sådan flexibilitet är det få SMS-lånföretag som har.

Gällande amorteringstiden kan man välja mellan 30,60 och 90 dagar. Det är inte lika flexibelt då det finns företag som erbjuder fler antal månader. Däremot är det fullt möjligt att förlänga lånet. Det är då möjligt att skjuta fram återbetalningsdatumet 8,15 eller 30 dagar. Däremot är det enbart möjligt att förlänga lån med löptid på 30 dagar.

Däremot går inte alla lån att lägga upp på de tre olika alternativen. Lånar man 5000kr eller mer kan man enbart välja att återbetala på 60 eller 90 dagar. Om återbetalningen ska ske på 60 dagar kommer detta ske vid två återbetalningstillfällen. Om det är upplagt på 90 dagar kommer det ske på tre tillfällen.

Gällande lånebelopp är det alltså väldigt flexibelt men men begränsningar till bara 30,60,90 dagar samt begränsning kring lånebelopp och amorteringstid på större lån minskas flexibiliteten något. Det känns kort att behöva betala tillbaka 12.000kr på tre månader.

3/5

expresskredit reklam

Ränta

Den högsta räntan som Expresskredit erbjuder är på 1269,72% effektiv ränta. Detta är då på ett lån på 500kr som ska vara betalt inom 30 dagar. Det kan låta som en extremt hög ränta men den riktiga kostnaden är 120kr. När det gäller snabblån blir nämligen den effektiva räntan något missvisande. Den kan se extremt hög ut men det är den faktiska kostnaden man bör titta på.

Den lägsta effektiva räntan som går att få är 330,23%. Detta då om man väljer det högsta beloppen dvs 8000kr och återbetalar detta på 90 dagar.

Ett av de vanligaste lånen inom snabblån är på summan 5000kr. Om denna summa väljs med en amorteringstid på 1 månad blir totalkostnaden 1200kr. Detta är lite intressant eftersom exakt samma lån hos SMSpengar kostar 890kr. Även om det är två SMS-lånföretag inom samma koncern så varierar alltså räntan avsevärt.

På detta lån ligger Expresskredit mycket högt. Att betala 1200kr i ränta för detta lån är bland de högsta. Det finns flera SMS-lånsföretag som kan erbjuda bättre ränta på detta lån.

Om lånet istället läggs på 90 dagar blir räntekostnaden 1400kr. Detta kan jämföras med ONEA som erbjuder samma lån till en kostnad på ca 550kr.

Att jämföra SMS-lån kan alltså vara mycket lönsamt. Ett företag är billigt på vissa summor medan andra är det på andra summor och amorteringstider. Expresskredit ligger däremot generellt högt.

5/10

 

Låna hos Expresskredit

expresskredit låna

Genom tre steg kan ett lån tas via Expresskredit

 1. I första steget väljer låntagaren hur stort belopp som ska lånas och hur snabbt det ska betalas tillbaka.

En mycket stor fördel är att Expresskredit är så tydliga med vad lånet kommer att kosta. Så fort man valt summa och återbetalningstid presenteras den totala räntekostnaden, hur mycket som ska betalas per månad samt den effektiva räntan.

Vill man jämföra de olika lånen och hur mycket de skulle kosta att ta finns även tydliga tabeller för detta vilket är föredömligt.

 1. Andra steget handlar om att identifiera sig. Detta kan ske på fyra olika sätt.
 • Det enklaste och snabbaste sättet att identifiera sig. De som väljer detta sätt kommer även få kortast handläggningstid.
 • Nordea Personkonto. För de som har personkonto på Nordea som har samma bankkontonummer som personnumret finns möjligheten att identifiera sig med detta.
 • ID-Kopia. I detta fall måste man skicka in en giltig ID-handling samt ett dokument som styrker namn och adress. Ett exempel på detta är en faktura eller en lönespecifikation.
 • Bekräftelsebrev. Företaget skickar i detta fall ut ett brev. I brevet finns en kod som ska skickas via SMS till företaget för identifiering.
 1. När identifieringen är klar kan ansökan skickas in. Nu gör företaget en kreditbedömning och om lånet beviljas betalas pengarna ut. För de som har Danske Bank kommer pengarna betalas ut direkt. Vid andra banker beror det på när ansökan beviljades. Om det gjordes före 9:30 kommer pengarna ca 11:30. Beviljades lånet 9:30-11:30 kommer pengarna ca 13:30. Om det skedde mellan 11:30-13:30 kommer pengarna 15-17. Vid senare kommer pengarna ut nästkommande bankdag,

5/5

Besök Expresskredit

Krav

För att kunna ta lån hos Expresskredit gäller följande krav:

 • Svensk medborgare
 • Myndig
 • De som vill låna mellan 500-2900kr måste ha deklarerad inkomst på 50.000kr. Vid över 3000kr krävs en årsinkomst på 100.000kr
 • Betalningsanmärkning är inte något som utesluter lånemöjlighet. Däremot kan kravet öka på inkomst.
 • Någon skuldsanering får inte vara pågående.
 • Skuldsaldo eller betalningsföreläggande hos Kronofogden får inte vara aktiva.

Ålder framgår inte med tydlighet

4/5

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja

Helgutbetalningar? Nej

Lån för person under 20 år? Ja

Slutbetyg 6/10

Besök Expresskredit
Sammanfattning

Sammanfattning

En stor fördel hos Expresskredit är att man kan låna exakt så många hundralappar man har behov av. Det särskiljer dem från många andra företag i branschen och gör de mer flexibla. Gällande återbetalningstid är det däremot fler regler. På större belopp går det inte att ha kortare återbetalningstid och att tvingas återbetala 12.000kr på tre månader kan vara svårt.

Oavsett om man ser detta som positivt eller negativt är det något som minskar deras flexibilitet. Ett ord som de gärna lyfter fram själva på sidan.

Räntan är relativt hög och den som jämför hos flera andra bolag kan i vissa fall hitta lägre.

Lånet är enkelt att ta och betalas ut snabbt.

Är det ett av marknadens enklaste och mest flexibla SMS-lån? Enkelt är det men inte bland de mest flexiblaste. Inte heller billigaste

Slutbetyg 6/10

Expresskredit: Betyg 6/10