Flexlimit

Uppdaterad:
  • Kontokredit på 500-15.000kr
  • Månadsränta fr. 7,4%
  • Flexibel återbetalning
  • Betyg 7/10
Till Flexlimit

Flexlimit erbjuder krediter upp till 15.000kr. Fördelen är att detta sätt att låna pengar blir billigare än snabblån. Utöver det mer flexibelt. Det är där som Flexlimit har sin styrka. Nackdelen ligger i att räntan trots allt är hög i jämförelse mot klassiska kreditkort. Som vanligt beror det på vad och hur man jämför.

Summa och amorteringstid

De summor som Flexlimit erbjuder i kredit är 500kr upp till 15.000kr. Detta är alltså inte ett lån likt många snabblån utan en kredit. Den som får krediten beviljad kan sedan välja hur stor del av den som ska utnyttjas.

De kreditnivåer som finns att välja på är 5000kr, 10.000kr och 15.000kr. Den som vill låna 500kr hos detta företag behöver alltså först ansöka om en kredit på minst 5000kr och sedan ta ut dessa pengar från krediten.

Amortering ska ske med 15% av skulden per månad men minst 1500kr. Eftersom den största summa som går att ta ut från krediten är 15.000kr kommer därmed återbetalning vara klar inom 7 månader. Detta förutsatt att inte krediten utnyttjas mer efterhand att amortering sker.

4/5

flexlimit reklam

Ränta

Beroende på vilken kredit som ansöks ges olika slags månadsränta. På 5000kr är månadsräntan 9,90%, på 10.000kr är räntan 8,7% och på 15000kr är räntan 7,4%. Årsräntan blir därmed minst 88%.

Om detta är en låg eller hög ränta beror på vad man jämför mot.

De som enbart vill låna 3000kr en månad kan antingen ta ett klassiskt snabblån (lägst priserna kring 300kr för en månad) eller ta en kredit ho Flexlimit och få samma lån för en räntekostnad på ner till ca 210kr. Om man jämför mot snabblån är räntan mycket låg och i de allra flesta fall är detta en billigare väg att gå. Jämför man istället mot andra kontokrediter (Ex Credway) så ligger de högt. Credway har en årsränta på ca 30%

Om man däremot jämför mot kreditkort (som har en liknande funktion) är räntan mycket hög. De flesta kreditkort har en årsränta på 10-20%. Det innebär att den som använder 3000kr på krediten och betalar tillbaka inom 3 månader (vid 15% ränta) betalar ca 110kr.

Finns möjlighet att få ett klassiskt kreditkort är detta alltså oftare en bättre lösning. Som alltid handlar det om att jämföra ränta och avgifter. Ett alternativ är att ta ett privatlån i de fall som det är större belopp som behöver lånas.

För de som inte får vanliga kreditkort och enbart vill låna små summor kan Flexlimit vara ett alternativ. Vid större summor finns bättre alternativ.

7/10

Besök FlexLimit

Ta lån på Flexlimit

flexlimit låna pengar

flexlimit ta lånFörsta fråga att ta ställning till är hur stor kredit som ansökan ska gälla. Man kan i detta skede välja mellan 5000, 10.000 och 15.000kr.

Därefter sker identifiering av personen. Detta sker då via en vanlig bankinloggning via den bank som låntagaren har. De allra flesta stora banker i Sverige är anslutna till detta system vilket även blir ett mycket enkelt sätt att bevisa rätt identitet.

Nästa steg blir att uppge personuppgifter samt uppgifter gällande inkomst och andra delar om privatekonomin. När detta är genomfört kan ansökan skickas in.

De som tidigare har skapat kredit hos Flexkredit behöver inte genomföra samma ansökningsprocess utan loggar in med personliga inloggningsuppgifter på sidan.

5/5

Krav

  • Kredittagaren måste vara minst 20 år
  • Kredittagaren måste ha en stabil inkomst. Här står det inte hur stor inkomst som krävs vilket är dåligt. Men att olika stora krediter kan kräva olika stora inkomster är nog självklart.
  • Kredittagaren får inte ha betalningsanmärkningar eller ha obetalda skulder hos FlexLimit sedan tidigare.

4/5

Övrigt

  • Snurriga Begrepp

I menyn på Flexlimit.se finns ”Våra Lån”. Därunder presenteras Privatlån, Kontokredit, Konsumentkredit och Blancolån. Om man ser på vad dessa ord betyder är det enbart privatlån och blancolån som är samma sak. De andra är olika varianter av lån/krediter. Men för Flexlimit är alla dessa begrepp samma sak.

Den som går in på någon av dessa lån kommer se att det är liknande information som ges. Allt mynnar ut i att de vill att man ska använda sig av deras kredit. Detta känns rörigt och för de som inte är helt insatta i de olika begreppen kan det lätt uppstå en känsla av att det exempelvis är privatlån som företaget lånar ut. Men så är ju inte fallet. De erbjuder en kredit.

De skriver till och med uttryckligen ”För att kunna ta ett privatlån hos FlexLimit…..”. Men detta utan att de erbjuder privatlån.

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC? Nej. Det är CreditSafe som används

Helgutbetalningar? Ja

Lån för person under 20 år? Nej

3/5

Slutbetyg 7

Besök FlexLimit

 

Sammanfattning

Sammanfattning

Fördelar: Det finns två stora fördelar med Flexlimit. Den första är räntan. I jämförelse mot snabblån är räntan betydligt lägre. Detta till och med om man jämför med de billigaste snabblånen på marknaden. Den som exempelvis vill låna 1000kr under en månad kan göra detta för under 100kr i kostnad. Däremot är Credway betydligt billigare.

Den andra fördelen är flexibiliteten. En ansökan sker för en kredit och sedan betalar man enbart för den del av krediten som används.

Nackdelar: Ibland blir en fördel även en nackdel. Så är det i detta fall. Den flexibilitet som nämns ovan kan även bli en stor nackdel. En person som vill behöver 2000kr måste som minst ansöka om en kredit på 5000kr. Många lockas då att ta ut ett större belopp av krediten just eftersom möjligheten finns. Har du svårt at hålla i pengarna behöver inte detta vara den bästa lösningen.

En annan nackdel är den otydlighet som FlexLimit har gällande deras produkt. Det är inte privatlån eller blancolån som de erbjuder. Men det ser så ut på vissa delar av hemsidan. Det är dåligt.

7/10

Flexlimit: Betyg 7/10