Meddelandelån

Uppdaterad:
  • Nya kunder lånar 500kr gratis
  • Låna 500-10.000kr i upp till 3 månader
  • Mycket bra kundomdömen
  • Betyg 8/10
Till Meddelandelån

Meddelandelån har fått mycket bra kundomdömen hos recensionssidan TrustPilot. Utöver det har sidan över 2000 Gilla-markeringar på Facebook. En stor orsak till att många tycker om företaget är att de har snabb service och generösa öppettider på kundtjänst. De är inte bäst på alla punkter (ex ränta) men snabbt, tryggt och enkelt väger tungt och ger företaget ett bra betyg.

Summa och amorteringstid

Meddelandelån förmedlar lån från 500kr och upp till 30.000kr. Det är ett vanligt spann för företag som erbjuder snabblån. Beloppet går att välja med ett intervall på 500kr.

Amorteringstiden är delvis valbar.

500 kr – 15 eller 30 dagar

1000-2500 kr – 1 månad

3000-7000 kr – 2 månader

7500 kr – 3 månader

8-10 000 kr – 2 eller 3 månader

11 000 – 30 000kr – 1-3 år

Amorteringstiden följer storleken på lånebeloppet vilket är logiskt. Samtidigt känns det konstigt att just summan 7500 ska vara låst till ett enda val när både lägre och högre summa skapar flera valmöjligheter. Det kan även skapa en situation då det är bättre att låna lite mer för att få tillgång till längre återbetalningstid.

4/5

Ränta

Som ny kund kan man låna 500kr gratis i 15 dagar. Detta utan ränta eller avgifter. Ett sätt att prov på tjänsten utan att betala för det.

Meddelandelån presenterar både total kostnad för lånen samt effektiv ränta. Den effektiva räntan är mellan 61% och 2333%. Men då effektiv ränta på kortare lån blir missvisande har vi valt att titta på totalkostnad. Detta presenteras mycket tydligt på två sätt på webbplatsen. Antingen ses det i och med att man tar ett lån eller så kan det ses i en tabell under ”priser” på hemsidan.

Exempel på lånekostnad

1000kr lånas i 1 månad – Total kostnad 250kr

5000kr lånas i 1 månad – Total kostnad 900kr

5000kr lånas i 2 månader – Total kostnad 1400kr

10.000kr lånas i tre månader – Totalkostnad 2100kr

 

Är de billiga eller dyra?

Med prisnivåerna ovan är inte Meddelandelån det absolut billigaste alternativet alltid. Det skiljer på några hundralappar oavsett vilken summa som lånas. Detta mot de billigaste lånen på marknaden. Är det större summor är det absolut billigare att teckna ett årslån hos exempelvis Cashbuddy, Cash2You eller GoodCash. Med tanke på att lånet kan betalas tillbaka i förtid blir kostnaden betydligt lägre om lånesumman är över 5000 kr.

 

6/10

Ta lån på meddelandelån

meddelandelån att ta lån

Meddelandelån är mycket tydliga gällande kostnaden för lånet. Första steget när ett lån ska tecknas är att se vad det kommer att kosta och därigenom avgöra om man har råd att teckna det. På första sidan kan belopp väljas och därefter amorteringstid (oftast två olika val).

När detta har valts presenteras den totala kostnaden samt den effektiva räntan. Här finns däremot ett önskemål till förbättring. De visar nämligen inte tydligt hur stor månadsbetalningen kommer att bli. Eftersom det är månadsavgiften som främst är avgörande för låntagaren borde detta även vara tydligt framställt.

De som hittar en nivå på lånet som känns acceptabelt klickar sig vidare till nästa punkt i låneansökan. Det är att identifiera sig via bank. Genom att logga in på sin bank (via Meddelandelåns hemsida) sker identifiering och man kan gå vidare till nästa punkt. Detta är att få PIN-kod och uppge personnummer så inloggning kan ske på sidan. Därefter fylls resterande uppgifter i gällande lånet och ansökan kan skickas in.

En fördel med Meddelandelån är att de har mycket snabba utbetalningar. Om låntagaren har konto hos antingen Nordea eller Handelsbanken sker utbetalningen direkt efter att lånet har blivit beviljat.

4/5

Krav

De krav som gäller för att få lån hos Meddelandelån är:

  • Du måste vara 20 år gammal eller äldre
  • Du måste ha en folkbokföringsadress i Sverige
  • Du måste ha ett svenskt telefonnummer som det går att nå dig på
  • Du får för tillfället inte ha några aktiva betalningsanmärkningar

För att kunna utnyttja erbjudandet om kostnadsfritt lån gäller även att personen inte tidigare tagit lån hos företaget.

5/5

 

Övrigt

Snurrigt med många olika låneformer

En nackdel med Meddelandelån är låneformer de presenterar i menyn. Under Låna pengar finns bland annat ”Låna pengar via SMS”, ”Låna pengar via weblån”, ”Sms-lån med förlängning” och ”Smslån utbetalning helg”.

En annan menyflik heter Olika lån. Här kan man lätt tro att företagets olika lån presenteras. Under fliken hittas bland annat ”Internet lån”, ”SMSlån utan UC”, ”SMSlån 500kr räntefritt” m.m.

Har företaget så många olika lån? Inte alls. Det är bara olika sätt att presentera exakt samma lån. Men visst blir det rörigt och svårtolkat för den som inte känner sig hemma på sidan.

meddelandelån trustpilotBra betyg

Meddelandelån finns med på recensionssidan TrustPilot. I november 2015 var det 872 personer som lämnat omdöme om företaget och sammanlagt gett ett genomsnittsbetyg på 9,3 av 10. Det är mycket högt och visar på företagets styrka gällande service och snabbhet.

De har även över 1800 Gilla-markeringar på Facebook vilket speglar samma nöjdhet hos kunderna.

Mycket bra öppettider

Meddelandelån har ett av de företag inom denna bransch som har bäst tillgänglighet hos kundtjänst. Vardagar är det öppet 7.30 till 22 vilket är mycket generöst. Lördagar är det öppet 9.30 till 17 och på söndagar 12.30-16. De nås på ett gratis 020-nummer, mail eller formulär via hemsidan. BRA !

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC? Ja, De använder sig av CreditSafe

Helgutbetalningar? Ja

Lån för person under 20 år? Nej

4/5

Slutbetyg 8

Besök Meddelandelån

Sammanfattning

Sammanfattning

Meddelandelån visar stolt upp att de har mycket högt betyg på TrustPilot. Utöver det många Gillamarkeringar på Facebook. Är de värde detta fina omdöme? Ja till viss del. Men det beror helt på vad som prioriteras. De har en extremt bra service med generösa öppettider under hela veckan. Utöver det sker utbetalningen mycket snabbt om låntagaren har Nordea eller Handelsbanken.

Att låna ut 500kr gratis ger även företaget ett plus.

De är även tydliga med hur mycket lånet kostar – totalt. Däremot skulle det vara en fördel om de även nämnde månadskostnaden i det läge som låntagaren väljer summa i låneprocessen. Utöver det är räntan inte den absolut bästa på marknaden. Att de har en mängd olika ”lån” som är samma lån kan även upplevas snurrigt.

Sammantaget kan företaget bli tydligare gällande vissa punkter. Men det är inte förvånande att de har så bra betyg som de har.

  • Betyg 8/10
Meddelandelån: Betyg 8/10