Meddelandelån

Uppdaterad:
 • Låna 4.000-10.000 kr i upp till 3 månader
 • Mycket bra kundomdömen
 • Snabb service
 • Betyg 8/10
Till Meddelandelån

Meddelandelån har fått mycket bra kundomdömen hos recensionssidan TrustPilot. De är inte bäst på alla punkter (ex ränta) men snabbt, tryggt och enkelt väger tungt och ger företaget ett bra betyg.

Besök Meddelandelån

Fördelar med Meddelandelån

 1. Snabb service och utbetalning.
 2. Utbetalning på helger och kvällar till Nordea och Handelsbanken.
 3. Högt betyg på Trustpilot. (Kom ihåg att hellre välja ett privatlån om du kan. Vi rekommenderar Lendo)

Summa och amorteringstid

Meddelandelån förmedlar lån från 4.000kr och upp till 30.000kr. Det är ett vanligt spann för företag som erbjuder snabblån. Beloppet går att välja med ett intervall på 500kr.

Amorteringstiden är delvis valbar.

4.000-6.500 kr – 1-2 betalningar

7.000-11.000 kr – 2-3 betalningar

12.000-30.000 kr – 1-3 år

Amorteringstiden följer storleken på lånebeloppet vilket är logiskt. Samtidigt blir det alltid konstigt med en brytning mellan 1 och 2 månaders amorteringstid samt 2 och 3 månader på de här beloppen. För den som bara behöver låna 6500 kr men helst vill betala av på 3 månader så lönar det sig isåfall att låna mer, 7000 kr, för att få den högre amorteringstiden.

Egentligen borde även Meddelandelån enbart hålla sig till lånebelopp under 10.000kr. På högre belopp är det amorteringstid på minst ett år och en effektiv ränta på 52-69%. Då finns det betydligt billigare alternativ i privatlån från Cash2You, CashBuddy eller GoodCash

Ränta

Meddelandelån presenterar både total kostnad för lånen samt effektiv ränta. Den effektiva räntan är mellan 58,82% och 1202,42%. Men då effektiv ränta på kortare lån blir missvisande har vi valt att titta på totalkostnad. Detta presenteras mycket tydligt på två sätt på webbplatsen. Antingen ses det i och med att man tar ett lån eller så kan det ses i en tabell under ”priser” på hemsidan.

Exempel på lånekostnad

5.000kr lånas i 1 månad – Total kostnad 347kr

5.000kr lånas i 2 månader – Total kostnad 453kr

10.000kr lånas i tre månader – Totalkostnad 787kr

En nackdel är att de även nämner priset ”efter skatt”. De menar efter att eventuellt ränteavdrag har skett men detta påverkas man av över ett år senare (vid kommande deklaration) så det känns lite irrelevant precis vid lånetillfället.

Är de billiga eller dyra?

Även om de har slipat sig på senaste tiden och sänkt sina räntor över hela linjen, med prisnivåerna ovan är Meddelandelån trots det inte alltid det absolut billigaste alternativet. Det skiljer på några hundralappar oavsett vilken summa som lånas. Detta mot de billigaste lånen på marknaden. Är det större summor är det absolut billigare att teckna ett årslån hos exempelvis Cashbuddy, Cash2You eller GoodCash. Med tanke på att lånet kan betalas tillbaka i förtid blir kostnaden betydligt lägre om lånesumman är över 5000 kr.

Ta lån på meddelandelån

meddelandelån att ta lån

 

Meddelandelån är mycket tydliga gällande kostnaden för lånet. Första steget när ett lån ska tecknas är att se vad det kommer att kosta och därigenom avgöra om man har råd att teckna det. På första sidan kan belopp väljas och därefter amorteringstid (oftast två olika val).

När detta har valts presenteras den totala kostnaden samt den effektiva räntan. Här finns däremot ett önskemål till förbättring. De visar nämligen inte tydligt hur stor månadsbetalningen kommer att bli. Eftersom det är månadsavgiften som främst är avgörande för låntagaren borde detta även vara tydligt framställt.

De som hittar en nivå på lånet som känns acceptabelt klickar sig vidare till nästa punkt i låneansökan. Det är att identifiera sig via bank. Genom att logga in på sin bank (via Meddelandelåns hemsida) sker identifiering och man kan gå vidare till nästa punkt. Detta är att få PIN-kod och uppge personnummer så inloggning kan ske på sidan. Därefter fylls resterande uppgifter i gällande lånet och ansökan kan skickas in.

En fördel med Meddelandelån är att de har mycket snabba utbetalningar. Om låntagaren har konto hos antingen Nordea eller Handelsbanken sker utbetalningen direkt efter att lånet har blivit beviljat.

Om Meddelandelån:

Meddelandelån är en kreditutgivare som hjälper kunder med små, snabba lån. De är en del av C Finance AB som är en av de äldsta aktörerna för smslån på den svenska marknaden. De har tillstånd av Finansinspektionen för utgivning av konsumentkrediter och under 2019 hade de en omsättning på nästan 69 miljoner kronor.

Krav

De krav som gäller för att få lån hos Meddelandelån är:

 • Du måste vara 20 år gammal eller äldre
 • Du måste ha en folkbokföringsadress i Sverige
 • Du måste ha ett svenskt telefonnummer som det går att nå dig på
 • Du får för tillfället inte ha några aktiva betalningsanmärkningar

Övrigt

Snurrigt med många olika låneformer

En nackdel med Meddelandelån är låneformer de presenterar i menyn. Under Låna pengar finns bland annat ”Webblån 2000-30 000”, ”SMSlån med förlängning”, ”SMSlån med direkt utbetalning” och ”SMSlån utbetalning helg”.

En annan menyflik heter Olika lån. Här kan man lätt tro att företagets olika lån presenteras. Under fliken hittas bland annat ”Internet lån”, ”SMSlån utan UC”, ”SMSlån 500kr räntefritt” m.m.

Har företaget så många olika lån? Inte alls. Det är bara olika sätt att presentera exakt samma lån. Men visst blir det rörigt och svårtolkat för den som inte känner sig hemma på sidan.

meddelandelån trustpilotBra betyg

Meddelandelån finns med på recensionssidan TrustPilot. I juni 2020 var det 3011 personer som lämnat omdöme om företaget och sammanlagt gett ett genomsnittsbetyg på 4,6 av 5. Det är mycket högt och visar på företagets styrka gällande service och snabbhet.

De har även över 2000 Gilla-markeringar på Facebook vilket speglar samma nöjdhet hos kunderna.

Bra öppettider

Vardagar är det öppet 8.30 till 17.00. Lördagar är det öppet 9.00 till 16.00.

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC? Ja, De använder sig av CreditSafe

Helgutbetalningar? Ja

Lån för person under 20 år? Nej

meddelandelån fördelar

Slutbetyg 8,2/10

Besök Meddelandelån

Sammanfattning

Sammanfattning

Meddelandelån visar stolt upp att de har mycket högt betyg på Trustpilot. Utöver det många gillamarkeringar på Facebook. Är de värde detta fina omdöme? Ja till viss del. Men det beror helt på vad som prioriteras. De har en bra kundservice och utöver det sker utbetalningen mycket snabbt om låntagaren har Nordea eller Handelsbanken.

De är även tydliga med hur mycket lånet kostar – totalt. Däremot skulle det vara en fördel om de även nämnde månadskostnaden i det läge som låntagaren väljer summa i låneprocessen. Utöver det är räntan inte den absolut bästa på marknaden. Att de har en mängd olika ”lån” som är samma lån kan även upplevas snurrigt.

Sammantaget kan företaget bli tydligare gällande vissa punkter. Men det är inte förvånande att de har så bra betyg som de har.

 • Betyg 8/10
Meddelandelån: Betyg 8/10