Nanokredit

Uppdaterad:
  • Låna 1000-20.000kr i en månad till 4 år
  • Tryggt – Tydligt – Enkelt
  • Pengar inom 2 timmar på Nordea Personkonto
  • Betyg 6/10
Till Nanokredit

Nanokredit är ett av de företag som har funnits länge på den svenska marknaden för SMS-lån. De etablerade sig 2008 och har över 60.000kunder.

De har ledorden – Tryggt, Smidigt och Enkelt.  Kan de leva upp till dessa ledord?

Tryggt – De har säkra betalningslösningar och är medlem i branschorganisationen SKEF

Tydligt – De har en exemplarisk tydlighet gällande kostnader gällande lånet

Enkelt – Absolut.

Så visst levererar Nanokredit även om de kan förbättra sig på vissa punkter.

nanokredit tryggaste smslånet

Summa och amorteringstid

Nanokredit erbjuder snabblån och Årslån. De skiljer alltså på dessa begrepp vilket även märks gällande krav och amorteringstid på lånen.

Snabblån finns på summorna 1000kr upp till 10.000kr. Pengarna ska då vara återbetalade på upp till tre månader.

Nackdelen här är att det är otydligt när det går att välja amorteringstid och när det inte går att göra detta. Exempelvis går det att lägga upp ett lån på 5000kr på 30 eller 60 dagar. Ett lån på 6000kr kan enbart amorteras på 60 dagar. Detsamma gäller alla andra summor på snabblånet.  Varför finns bara valbarheten på en enda summa?

Årslån finns på 11.000 upp till 20.000 och ska då vara återbetalt på 1-4 år.

11 000 kr – 14 000 kr i 12 månader 

11 000 kr – 14 000 kr i 24 månader 

15 000 kr – 20 000 kr i 12 månader 

15 000 kr – 20 000 kr i 24 månader 

15 000 kr – 20 000 kr i 48 månader

4/5

nanokredit ta lån

Ränta

Faktisk ränta (ränta under låneperioden) varierar mellan 15% och 30% när det kommer till snabblånen. Det tydligaste är att jämföra faktisk kostnad.

1000kr i en månad kostar 240kr (På Vivus kostar samma lån 131kr)

5000kr i en månad kostar 750kr (På Vivus kostar samma lån 600 kr)

5000kr i två månader kostar 1250kr ( På Onea m.fl kostar det 900-1000kr)

Vivus och Onea har valts i denna jämförelse då det är ett av de företag som ofta har bäst pris. Nanokredit ligger därmed en bit efter de bästa gällande pris alltså.

Gällande årslånen är det tydligaste sättet att presentera effektiv ränta. Denna ligger då på 30-50%. De som behöver större belopp bör därmed inte välja Nanokredit. Vi rekommenderar då att använda sig av Lendo. En låneförmedlare som jämför lån på några tusenlappar och uppåt från ett flertal banker. Det är till och med en dålig ränta med tanke på att de inte accepterar betalningsanmärkningar. Det finns ett flertal företag som godkänner betalningsanmärkning men än då inte går över 35% på årslån.

Ett minus får däremot Nanokredit för hur de presenterar sina priser på sidan med just namnet Priser. Här presenteras nämligen varken ränta eller priser. Istället hänvisas besökaren till att testa med önskat belopp och amorteringstid för att se vad kostnaden skulle bli. Detta på webbplatsens första sida. Om de nu väljer att ha en sida som heter Priser kanske de även borde presentera priserna där. Detta i likhet med många av dess konkurrenter som har tabeller som visar priserna föredömligt.

5/10

 

Ta lån på Nanokredit

nanokredit ta lån (2)

På första sidan på webbplatsen sker val av summa. Detta då mellan 1000kr och 20.000kr. Under detta reglage går det att justera låneperiod. Men när det kommer till snabblån är det enbart summan 5000kr som går att amortera på flera olika tidsperioder. I annat fall är inte amorteringstiden valbar.

Årslånet går det oftare att välja olika amorteringstid på.

Detta gör att deras ledord ”Smidighet” faller något.

När val av summa (och ibland amorteringstid sker) presenteras lånets kostnader mycket tydligt och bra. Det går enkelt att se lånets totala kostnad, hur mycket som ska betalas tillbaka, effektiv ränta, faktiskt ränta och hur återbetalning ska ske. Föredömligt!

Den som klickar på Ansök Nu får sedan fylla i uppgifter gällande ekonomi, familjeförhållande, bankuppgifter m.m.

Nästa steg är att identifiera sig. Det enklaste och snabbaste sättet är att göra detta via E-legitimation. Detta kan då ske i samband med att ansökan skickas in. De som inte har möjlighet att ansöka via E-legitimation kan be om att bli kontaktad av kundtjänst. I detta fall sker identifiering krävs ofta att kopia på ID-handling skickas in.

Svar gällande snabblån kommer mycket fort. Detta är ett prelimenärt svar. Inom 15 minuter kommer sedan kundtjänst att kontakta personen via telefon, mail eller sms och bekräfta lånet.

Om låneansökan blir beviljad kommer pengarna betalas ut inom 2 timmar om låntagaren har konto hos Nordea. Detta då under ordinarie öppettider hos kundtjänst. Om konto finns hos någon annan bank än Nordea kommer pengarna att vara på kontot innan klockan 17 i det fall som ansökan är inskickad och beviljad före klockan 14. I annat fall betalas pengarna ut nästkommande bankdag.

Vid årslån tar det 1-2 bankdagar innan pengarna finns på låntagarens konto.

4/5

Besök NanoKredit

Krav

Vilka krav som ställs på låntagaren beror på hur stor summa som vill lånas.

1000-10.000kr

  • Svensk medborgare
  • Ålder mellan 20 och 70 år
  • Betalningsanmärkningar får inte finnas
  • Årsinkomsten måste vara minst 50.000
  • Klara av sedvanlig kreditprövning som genomförs av Nanokredit

Det betyder alltså inte att alla som uppfyller dessa krav kommer få lånet beviljat. Nanokredit gör en helhetsbedömning av personens ekonomi och möjlighet att betala tillbaka lånet. Det är detta som avgör om lånet blir beviljat eller inte.

11.000-20.000kr

* Svensk medborgare

* Ålder 20-65 år

* Betalningsanmärkning får inte finnas

* Klara av sedvanlig kreditprövning som genomförs av Nanokredit.

* Månadsinkomst på minst 125000kr (före skatt). Motsvarar en årsinkomst på 150.000kr

5/5

Övrigt


Google Translate??

Nanoflex ägs och drivs av ett Svenskt företag. Men ibland är det lätt att få känslan att texten är översatt via Google translate. Alternativt att företaget inte anser att det är speciellt viktigt att korrekturläsa den fakta som ges till kunden. Under Frågor och Svar kan följande meningar hittas

” Vi beviljar tyvärr inte snabblån till dig om du har en betalningsanmärkning. Mikrolån betalningsanmärkning”

(Vad är mikrolån betalningsanmärkning?)

Och

” Det går inte att förlänga låneperioden för mikrolån kvinnor och män”

(Kan övriga förlänga lånet?)

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC? Ja upp till 10.000kr. På större belopp tas en kreditupplysning via UC

Helgutbetalningar?Nej. Enbart öppet på vardagar

Lån för person under 20 år? Nej

2/5

Slutbetyg: 6

Besök NanoKredit

 

Sammanfattning

Sammanfattning

Nanokredit presenterar sig med att vara Tryggt, Tydligt och Enkelt. Utöver det med Bra priser och Valmöjligheter.

Det är ett mycket tryggt val då de funnits länge på marknaden och har flera olika identifieringsmöjligheter. De är mycket tydliga med hur lånet fungerar och inte minst vad det kostar. Här är det exemplariska.

Är det enkelt – Absolut !

Men när det kommer till Bra priser och Valmöjligheter visar sig företagets nackdelar. Det blir inte så valbart när amorteringstiden är så styrd som den är. Utöver det ligger priserna gällande snabblånet på medelnivå. Inte bland de lägsta. På årslånen är de riktigt dyra vilka absolut inte rekommenderas. De har räntor upp till 50% vilket inte ens de med betalningsanmärkning brukar behöva betala.

Rekommenderas därmed enbart till lån på mindre summor.

Nanokredit: Betyg 6/10