Coop ger bättre hotellbonus än hotellens egna kreditkort

kreditkortsbonusÄr det alltid bäst att använda en affärskedjas egna kreditkort om man vill ha så hög bonus som möjligt hos dem? Nej inte alls. Vi har visat det gällande matkreditkort där det exempelvis lönar sig att betala med COOP´s kreditkort trots att man handlar på ICA. När hotellkedjan Nordic Choices kreditkort synas i sömmarna visar det sig även att deras kreditkort inte är bäst för de som vill bo på hotellet med intjänade bonuspoäng.

Nordic Choice Club MasterCard

Med kreditkortet från hotellkedjan Nordic Choice får man 10 bonuspoäng för varje 100kr som handlas med kortet. Om en hotellnatt bokas med kortet får man 100 poäng för 100kr.

Det skapar följande alternativ:

Handla för 10.000kr per månad.

Varje månad ger detta 1000 poäng till kortet. Eftersom den billigaste hotellnatten kostar 7 500 poäng kommer man att få en hotellnatt efter 7,5 månad.

En ytterligare fördel är att kortet laddas med 10 000 extrapoäng om kortet används minst en gång inom 30 dagar efter att det tecknats. Därmed får man en gratis hotellnatt första året. Detta utan att det kostar något då det är 0kr i årsavgift första året (annars 200kr). I detta exempel bortser vi däremot från öppningserbjudanden utan ser på det mer långsiktigt.

Coop Med Mera Mer

coop med mera mer storrutaMed Coop Med Mera Mer ges poäng på alla inköp som sker med kortet. Är inköpet på Coop ges 2poäng per krona, är inköpen hos samarbetspartners ges vanligtvis 1poäng och övriga inköp ger 0,5poäng.

När man har 40.000 poäng kan dessa växlas in mot 5 000 poäng hos Nordic Choice. För att ha råd med en hotellnatt krävs alltså 60.000 Coop-poäng som sedan växlas till Nordic Choice-poäng.

Det skapar följande alternativ:

Handla för 10.000kr per månad (varav 5.000kr är mat på Coop)

Detta ger 10.000 poäng på matinköpen och 2.500 poäng på övriga inköp. Varje månad tjänar man in 12.500poäng. Efter fem månader kommer personen ha 62.500 poäng som alltså kan växlas in till Choice-poäng.

I detta fall är det alltså bättre att ha Coop Med Mera Mer och växla in poängen till Choice-poäng. Orsaken till det är att matinköpen sker på Coop där dubbel bonus ges.

Med andra inköp

En person handlar med sitt kreditkort för 20.000kr per månad. Av detta sker inköp på Coop bara för 2.000kr.

Coop

Om man bortser inköp hos samarbetspartners skulle detta skapa 9000+4000poäng hos Coop. Med 13.000 poäng varje månad krävs det 4,5 månader för att man ska nå en hotellnatt.

Nordic Choice

Om samma person istället har kreditkortet från Nordic Choice skulle det ge 2.000 poäng per månad och en hotellnatt går att få efter 4 månader.

Så länge som dubbelbonusen (inköp hos COOP) kan utnyttjas till relativt stor det blir det alltså bättre att använda Coops kreditkort än hotellkedjans egna kort. Sker inköp inte alls på COOP så vinner Nordic Choice.

Shell

shell mastercard storrutaOm man istället väljer att ha kreditkortet från Shell skulle en bonus ges på 1% på alla inköp. Varje månad skulle det alltså ge återbäring på 200kr förutsatt att inköp sker på 20.000kr per månad.

Efter fyra månader har återbäringen uppgått till 800kr. Med tanke på att en natt på hotellet kostar 750kr så innebär även detta kreditkort samma bonusnivå.

Bäst med Nordic Choice vid många övernattningar

Kreditkortet från Nordic Choice har sin fördel i när kortet används för många övernattningar hos hotellet. Detta eftersom det då ger 1poäng per krona, istället för 0,1poäng per krona.

Men då krävs det att man bor på hotellet flera gånger per kvartal för att det ska väga över till kortets fördel.

Generellt ger alltså COOP bättre bonus gällande antal hotellnätter – förutsatt att inköp kan ske på COOP.