Direkto – ”den schyssta låneförmedlaren” – tar in nytt kapital

Direkto storruta 2Direkto grundades 2012 med målet att pressa priserna på lån och bli ”den schyssta låneförmedlaren” på marknaden. De har haft en framgångsrik resa och hjälpt tiotusentals privatpersoner att jämföra bankernas räntor och sänka lånekostnaderna. Vi har tidigare gjort en intervju med Direkto och recenserat deras låneerbjudande som både är användarvänligt och gratis att ta hjälp av.

Bolaget har ökat sin varumärkeskännedom de senaste åren och tar nu in kapital för att satsa ännu mer på marknadsföring, ta marknadsandelar att fler ska uppfatta dem som en låneförmedlare som står på kundens sida.

Sju av tio vet idag inte vilka fördelar det finns med att vända sig till en låneförmedlare när man ska ansöka om lån utan säkerhet, säger Hemad Razavi som är VD för Direkto.

Låneförmedling fått oförtjänt mycket kritik från media

Hemad Razavi säger i ett pressmeddelande att låneförmedling som bransch har fått ta oförtjänt mycket kritik från både media och allmänheten baserat på att journalister, politiker och låntagare felaktigt associerar låneförmedling till sms och snabblån med höga räntor, vilket han menar inte stämmer.

Hemad Razavi kommenterar:

Det som man kallar för ”snabblån” och ”sms-lån” är endast fyra procent av privatlånemarknaden. Den absoluta majoriteten av lånevolymen som vi förmedlar är till för att köpa bil, renovera bostäder, finansiera olika projekt, täcka upp för oförutsedda kostnader och för att betala bort dyrare lån och krediter. 

Arbetar snart med 20 olika banker

Direkto kommer snart att ha avtal med 20 olika banker för att hjälpa privatpersoner att omförhandla dyra lån och spara pengar. Bankerna tar emot förfrågningar från Direkto på många olika sorters lån och erbjuder sen sina bästa bud för att ha chansen att få dig som kund.

När allt fler aktörer konkurrerar om kunderna för många olika typer av lån så ökar chanserna för privatpersoner att få bättre avtal och mer pengar i plånboken genom att omförhandla sina lån. Direkto förmedlar privatlån upp till 500.000 kr så även om de inte erbjuder de största lånen, bolån, så är det fortfarande möjligt att låna för att köpa bil, renovera eller andra stora investeringar och inköp.

Låneförmedlare är inte som en vanlig bank
Det som skiljer en låneförmedlare som Direkto från vanliga storbanker är flera saker;

  • De har inga egna låneprodukter utan jämför och förhandlar priser från de etablerade bankerna och kreditgivarna.
  • De är inte bundna till att samarbete med någon speciell bank och sälja deras produkter utan förhandlar fram bra villkor för varje enskild kund.
  • De har inga gigantiska datasystem som behöver drivas utan fokuserar enbart på att ta hand som dig som kund och ge dig snabb och digital service.
  • De har inga kontor och en stab av rådgivare som ska sälja banken produkter till dig utan sköter verksamheten helt och hållet digitalt.

Utmaning att synas och nå ut till kunderna

Största anledningen till att Direkto gör en nyemission, tar in nytt kapital och nya ägare är för att satsa på marknadsföringen. Det är alltid en utmaning att nå ut med sitt erbjudande och höras i bruset. De största bankerna har av naturliga skäl de största marknadsbudgetarna vilket ger de förutsättningar att synas mest. Vem som har det bästa erbjudandet kan däremot variera så se till att jämföra flera aktörer nästa gång som du tar ett lån.

direkto ansök här