Lendo erbjuder 1% i ränterabatt

lendo smårutaAtt gå via en låneförmedlare när ett privatlån ska tecknas är en stark rekommendation. Då jämförs ca 20 olika bankers räntor vilket gör att man snabbt kan hitta bästa och billigaste alternativet. En av de största låneförmedlarna i Sverige är Lendo och just nu är det extra ”billigt” att teckna lån via denna låneförmedlare.

Mellan 22 februari och 27 mars genomför Lendo en kampanj som ger nya låntagare 1%-enhet i ränterabatt. Detta på lånets första tre månader. Som mest ges en rabatt på upp till 1000kr. Det är då inte en rabatt på själva räntesatsen utan en rabatt som räknas ut på gällande lånebelopp.

Rabatten ges av Lendo och därmed inte av den bank som lånet är hos. Det är därmed Lendo som kommer att betala ut denna rabatt. Pengarna sätts in på det konto som låntagaren uppgett att lånet ska betalas ut till.

lendo ränterabattExempel:

För att se hur stort belopp som ges i rabatt tas lånesumman som multipliceras med 0,01 (1%) och sedan divideras detta med 12 (12 månader per år). Därmed framkommer det hur stor ränterabatten är per månad. I och med att rabatten gäller tre månader får summan multipliceras med tre.

Den som tecknar ett lån på 100.000kr kommer att därmed få en rabatt på 250kr.  Dessa pengar sätts då in av Lendo på kontot som lånet betalats ut till av banken som lånet tecknats på.

rabatt

Fakta – Fördelar med låneförmedlare

Gratis – Alla låneansökningar via låneförmedlare är gratis och helt utan några tvång. Den som inte anser sig få tillräckligt bra lånevillkor behöver alltså inte teckna något lån. Orsaken till att det är gratis är att bankerna betalar för dessa tjänster om de vill vara med.

Samma ränta – Oavsett om man går via en låneförmedlare eller kontaktar ett antal banker på egen hand kommer bankerna att erbjuda exakt samma ränta. Därmed finns ingen fördel att genomföra jämförelsen på egen hand när det är extremt mycket enklare att göra detta via en låneförmedlare.

Snabb jämförelse – När en låneansökan skickas in till en låneförmedlare sker en jämförelse av ca 20 banker. Detta på maximalt 24 timmar. Många låneförmedlare ger till och med svar inom 10-15 minuter. Det går alltså extremt mycket snabbare än att kontakta bank efter bank på egen hand.

Enbart en kreditupplysning – Den som tar kontakt med 20 banker på egen hand kommer att få 20 kreditupplysningar tagna på sig. Detta kan ställas mot räntejämförelsen som sker via låneförmedlaren där enbart en enda kreditupplysning tas trots att det är lika många banker som jämförs.

Orsaken varför man ska vara något försiktig med att ha många kreditupplysningar är att detta är en faktor som kan påverka chansen att få lån. Ser en bank att många kreditupplysningar har tagits kan det minska chansen att de beviljar lånet.