Norwegiankortet – Ger snabbast en flygresa för bonuspoängen

Kreditkort_reseDet finns ett stort antal resekreditkort som ger bonus i poäng som sedan växlas mot flygresor eller andra reserelaterade produkter. Men vilket kort är bäst för en person som så snabbt som möjligt vill få ihop till en biljett? Privata Affärer räknade på detta och svaret var tydligt – Norwegiankortet vinner överlägset på kortare resor och är även mycket bra för de längre resorna.

Det finns ett flertal fördelar med kreditkort så som räntefri period, att alla inköp tydligt presenteras på en faktura och tryggheten med att man inte betalar förrän alla transaktioner granskats. Många väljer däremot kreditkort främst utifrån de bonusar, rabatter och försäkringar som ingår.

Hur de olika bonusprogrammen ser ut varierar kraftigt och även hur mycket bonus som ges. Bland resekreditkorten (kort med tydliga fördelar inför eller på resan) är det vanligt att bonuspoäng samlas vid inköp och att dessa sedan växlas till olika resor. På en del kort kan poängen växlas till allt från kryssningar och tågresor till flygbiljetter. Vissa andra har större fokus på flyg och växling sker primärt just mot flygresor.

Hur fort kommer personen till London eller New York?

I Privata Affärer 2/2018 ställdes 10 kreditkorts bonusprogram mot varandra. Man räknade ut hur mycket kortägaren behövde handla för med kortet för att därigenom få så många poäng att en resa tur och retur antingen kunde köpas till London eller till New York.kreditkortsbonusMed Norwegiankortet behövde man handla för 90 000 kr för att tur och returresan till London ska kunna bokas. Det gör att de flesta som har kortet med lätthet kan växla till sig en resa per år. Handlas vardagliga inköp med kortet bör det ske för drygt 100 000 kr per år.

Det gick visserligen att få biljetten något snabbare med kortet SAS Eurobonus American Express Elite. Med detta kort kunde resan bokas efter inköp på 75 000 kr. Men för det första kostar kortet 4000 kr per år och för det andra krävs det att inköp sker med kortet på mins 150 000 kr per år för att man ska få tillgång till att boka biljetter för halva poängpriset. För de som vill ha ett dyrare kreditkort med extra många förmåner så kan det alltså vara ett alternativ. Men bortser man från premiumkorten så vann alltså Norwegian.

På andraplats kom SAS Eurobonus American Express Premium. Detta genom att det behövs inköp för 100 000 kr för att få biljetten. Men även här finns en högre årsavgift, 1000 kr och att inköp måste ske för minst 150 000 kr per år för att halverat poängpris ska få användas.

Det ska ställas mot Norwegiankortet som är gratis att teckna och som inte har några krav på inköpsgränser.

Även bra på längre resor

bank norwegian kortetNär det kommer till längre resor var det däremot inte Norwegian lika överlägsen, men fortfarande mycket bra. För att ta sig tur och retur till New York behöver inköp ske på 300 000 kr. För denna resa vann ännu en gång SAS Eurobonus American Express Elite där det krävs 150 000 kr förutsatt att man handlar för 150 000 kr per år (årsavgift 4000 kr). På andraplats kom ”Platinum” där man behöver handla för 200 000 kr för att få tillräckligt många poäng (årsavgift 1000 kr). Även här finns alltså det årliga köpkravet på 150 000 kr.

Ytterligare ett kort med årsavgift kring 1000 kr (Lufthansa Miles & More Prime World Mastercard) kan ge resan snabbare än Norwegian. Detta efter inköp för 240 000 kr med kortet.

Däremot var det inget kort med lägre årsavgift som kom i närheten av Norwegian. Om kortet enbart skaffas för att få så hög bonus som möjligt bör man även räkna med dess årsavgift och i så fall är Norwegiankortet bäst både på korta och längre sträckor. Bonusprogrammet är orsaken till att vår recension av Norwegiankortet ger kortet ett högt betyg.