Advisa

Uppdaterad:
  • Låna 5.000-600.000kr
  • Från 2,95% i ränta
  • Tillåter betalningsanmärkningar
  • Betyg 8/10
Till Advisa

På den svenska marknaden finns det en mängd kreditgivare som erbjuder privatlån. Utöver det finns det några s.k. lånförmedlare. Detta är företag som hjälper kunden att jämföra lån och genom detta sänka sina lånekostnader. Advisa är ett av dessa företag som underlättar för de som jagar låga räntor. Allt sker gratis och kunden har svar inom 24 timmar på låneansökan.

Varför låneförmedlare?

Det finns framförallt två fördelar med att gå via en advisa jämföra bankerlåneförmedlare istället för att teckna ett lån direkt via en bank eller annan kreditgivare.

För det första sker enbart en kreditupplysning trots att 26 banker lämnar sina svar. Att ha få kreditupplysningar ökar en persons kreditvärdighet och därmed ökar chansen att få lån beviljat.

För det andra sker en jämförelse bland 26 (2018) olika banker vilket gör att man slipper kontakta en mängd banker för att se vilken ränta man skulle få.

Med andra ord är det både enklare och mer ekonomiskt att gå via Advisa. Dessutom ökar man chanserna till att få lån tack vare att bara en kreditupplysning tas.

Storlek och amorteringstid

Advisa erbjuder sina kunder att ta ett lån på mellan 5.000 och 600.000. Ett mycket stor spann vilket gör att de allra flesta som vill teckna ett lån kan göra detta via Advisa.

Amorteringstiden är 1-15 år vilket även det är mycket generöst. I och med att de erbjuder den högsta summan som går att låna på privatlån samt den längsta amorteringstiden ges högsta betyg på denna punkt.

5/5

advisa jämför privatlån

Ränta

Advisa skriver inte ut tydligt vilken räntasats som låntagaren kan förvänta sig. Det kan bero på att de samarbetar med flera olika banker vilket gör att räntesatsen kan variera kraftigt. Det hade däremot varit positivt om de lyft fram detta på ett lite tydligare sätt. Under ”Frågor och Svar” finns just frågan ”Vilken ränta och månadskostnad får jag?”. Där hade det varit bra om de uppgett inom vilket spann deras samarbetspartners ger ränta.  Svaret finns däremot en bit ner på sidan där räntan anges till 2,95%-29,04%.

Det är alltså inte Advisa som erbjuder räntan utan någon av de banker som företaget samarbetar med. Däremot tar inte Advisa någon provision utan som kund får man exakt samma räntesats om man går via detta företag som om man hade gått till den bank som ger denna ränta. Räntan sätts individuellt och kan både vara rörlig och fast.

Kapitalkostnad: Det första som sker i låneansökan är att lånebelopp och amorteringstid anges. Då visas en ungefärlig månadskostnad. Däremot framgår inte vilken ränta de räknat med samt vad kapitalkostnaden blir.

3/5

advisa reklam2

Ta lån via Advisa

Att teckna ett lån via en s.k. låneförmedlare skiljer sig inte mycket mot att teckna via en traditionell bank eller ett låneinstitut.  Skillnaden är bara att man både spar pengar och tid.

Den som vill att Advisa ska undersöka lånemöjligheter börjar med att fylla i lånesumma samt om det är nylån eller ett lån som ska teckna gamla lån och återbetalningstid.

advisa hur gör man

Nästa steg är att fylla i personuppgifter, anställningsform och månadslön före skatt.

När formuläret är ifyllt kommer bankerna svara med sina ränteförslag. Inom 24 timmar har kunden ett svar på förslag på lån. Det är då en personlig rådgivare som ringer och presenterar de olika erbjudanden vilket är bra eftersom man då kan passa på att ställa frågor. Efter att valet är genomfört skickas skuldbrevet hem för påskrift, skickas tillbaka och pengarna betalas ut. I vissa fall går det även att teckna lånet med Bank-ID vilket påskyndar utbetalningen. Man kan räkna med att pengarna är utbetalda inom 3-5 bankdagar.

5/5

Samarbetar med

På hemsidan kan man se samtliga 26 samarbetande bankerna och kreditgivarna. Det är självklart positivt att de visar upp detta tydligt. Ex:

”Swedbank, SEB, ICA-Banken, IKANO Bank, Forex, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, SevenDay Finans, Spring Finance, Credento, Konsumentkredit, Sparlån, Lendify, Nordnet och Wasa Kredit”

10/10

Besök Advisa

Krav

På denna punkt har Advisa förbättrat sig avsevärt. Nu är det lätt att hitta kraven vilka är:

  • 18 år
  • Inkomst på minst 10.000kr per månad
  • Bosatt i Sverige
  • Ej har skuldsaldo hos kronofogden
  • Betalningsanmärkning får förekomma. Däremot genererar detta i lägre lånebelopp och högre ränta

5/5

Övrigt

  • Trygghetsförsäkring

Advisa Trygghetsförsäkring är ett slags låneskydd även om skyddet som ges inte är i nivå med vad klassiska låneskydd ger. Som låntagaren kan man teckna denna ”försäkring” och sedan välja hur mycket man vill kunna få i ersättning. Detta mellan 1000-10.0000kr i månaden. Försäkringen ger ersättning vid arbetslöshet eller längre sjukskrivning. Fördelen är att de erbjuder detta låneskydd. Nackdelen är att det framgår extremt lite på hemsidan vad som denna försäkringen egentligen täcker. Man blir tvungen att läsa ”det finstilta” i avtalet för att få veta mer.

Slutbetyg 8,6/10

Besök Advisa
Sammanfattning

Sammanfattning

En lånförmedlares fokus är att underlätta för privatpersoner när ett lån ska tecknas. Detta genom att jämföra flera banker utan att mer än en kreditupplysning behöver tas. Men det handlar även om att göra det lätt för kunden hela vägen till rätt lån och där haltar Advisa något.

För det första saknas en uträknare som kan visa kunden hur mycket lånet skulle kosta per månad. En sådan funktion har de flesta andra banker och är mycket uppskattad.

För det andra visar de inte tydligt vilka de samarbetar med vilket gör det svårt att fortsätta kampen för att hitta lägst ränta. Man vet ju inte vilka företag som redan är jämförda.

För det tredje är det krångligt att hitta vilka krav de ställer på sina låntagare.

Tjänsten som Advisa erbjuder är mycket bra och det är tydligt att man kan spara stora summor på att jämföra lån. Dessutom erbjuder de lån inom ett stort spann (10.000-400.000) samt möjlighet att lägga upp dem på 1-12 år. Det är bra men det finns saker som kan bli ännu bättre.

Advisa: Betyg 8.6/10