Advisa

Uppdaterad:
 • Jämför lån på 5 000 kr – 600 000 kr
 • Jämför över 40 långivare
 • Bästa låneförmedlaren?
 • Betyg 10/10
Till Advisa

Advisa är en av de låneförmedlare i Sverige som jämför flest antal banker och långivare.

Använd tjänsten gratis – jämför räntor från ca 40 långivare.

 • Jämför räntor innan lånet tecknas
 • Pressa räntan på nuvarande lån
 • Samlingslån  – Samla alla smålån i ett lån
 • Hitta bästa billånet
Besök Advisa – Hitta lägre ränta

Nytt lån – eller Samla lån med Advisa

Advisa är en låneförmedlare som hjälper privatpersoner att jämföra räntor från över 40 banker och långivare. Detta sker via en enkel och smidig tjänst som nås via Advisa.se. Det går till på följande sätt:

 • Ansök om lån via hemsidan

Ange belopp och amorteringstid. Prova dig fram med olika lång amorteringstid för att hitta en ungefärlig månadskostnad som passar.

Vill du samla lån? – Klicka på ”Samla Lån” i menyn och genomför ansökan därifrån. Det enda som skiljer är att du i detta läge kan ange att det ska vara ett samlingslån och hur stort belopp som ska samlas.

 • Kreditupplysning

Advisa använder UC och gör en kreditupplysning när låneansökan kommer in. Alla långivare som de samarbetar med får därefter se ansökan och upplysningen.

 • Svar inom ett dygn

Inom ett dygn har alla långivare, som vill erbjuda lån, svarat på ansökan. Du kommer märka att räntan är mycket varierande – vilket visar vikten av att alltid jämföra privatlån via låneförmedlare innan de tecknas.

 • Teckna bästa lånet

Nu har du 30 dagar på dig att välja vilket lån som önskas tecknas. Du kan även välja att inte teckna något lån alls. Signering sker oftast med BankID eller Mobilt BankID.

Alltid gratis

Alltid svar inom 24 timmar (vardagar)

Alltid support 7 dagar i veckan

advisa hur gör man

Fördelar

Första fördelen är att enbart en kreditupplysning sker – trots att 40 banker har möjlighet att lämna svar. Att ha få kreditupplysningar ökar en persons kreditvärdighet och därmed ökar chansen att få lån beviljat. För det andra sker en jämförelse bland 40(2020) olika banker vilket gör att du slipper kontakta en mängd banker för att se vilken ränta du skulle få.

advisa jämföra banker

Storlek och amorteringstid

Advisa erbjuder sina kunder att ta ett lån på mellan 5 000 kr och 600 000 kr. Ett mycket stor spann vilket gör att de allra flesta som vill teckna ett lån kan göra detta via Advisa.

Amorteringstiden är 1-20 år vilket även det är mycket generöst. I och med att de erbjuder den högsta summan som går att låna på privatlån samt den längsta amorteringstiden ges högsta betyg på denna punkt.

Fyra vanliga frågor om Advisa

Var tar Advisa kreditupplysning?

Advisa använder UC - som de flesta låneförmedlare gör

Kan jag låna även med betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att jämföra lån även om du har betalningsanmärkning. Då jämförs ett tiotal långivare

Vilken ränta har Advisa?

Advisa lånar inte ut pengar och sätter därmed inte räntan. De presenterar däremot räntor från flera olika långivare. Dessa har 2,95-29,95 % i ränta

Vilka banker har Advisa?

De har samarbete med ca 40 banker. Se i artikeln vilka dessa är

5/5

advisa jämför privatlån

Ränta hos Advisa?

Det är inte Advisa som erbjuder räntan utan någon av de banker som företaget samarbetar med. Däremot tar inte Advisa någon avgift utan som kund får man exakt samma räntesats om man går via detta företag som om man hade gått till den bank som ger denna ränta. Räntan sätts individuellt och kan både vara rörlig och fast.

Räntan är 2,95 % – 26,05 %.

 

5/5

advisa reklam2

Samarbetspartners

På hemsidan kan man se samtliga 40 samarbetande bankerna och kreditgivarna. Det är självklart positivt att de visar upp detta tydligt. Ex:

”Swedbank, SEB, ICA-Banken, IKANO Bank, Forex, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, SevenDay Finans, Spring Finance, Credento, Konsumentkredit, Sparlån, Lendify, Nordnet och Wasa Kredit”

Se hemsidan för komplett och uppdaterad lista.

10/10

Besök Advisa

Erbjuder Advisa bolån?

Nej, Advisa erbjuder enbart jämförelse av privatlån, samlingslån och billån. De kan även jämföra lån till kontantinsats till bolånet – däremot inte själva bolånet. Önskas jämförelse av bolån rekommenderas istället Lånekoll som nås här

 

Krav

 • 18 år
 • Inkomst på minst 10 000 kr per månad
 • Bosatt i Sverige
 • Ej har skuldsaldo hos kronofogden
 • Betalningsanmärkning får förekomma. Däremot genererar detta i lägre lånebelopp och högre ränta

5/5

Försäkring / Låneskydd

Advisa erbjuder en försäkring som heter ”Trygghetsförsäkring”. Försäkringen ger liknande trygghet som ett låneskydd.

Du väljer ersättningsbelopp på 1000 kr – 6 000 kr per månad och får denna summa utbetalad vid ofrivillig arbetslöshet eller längre sjukskrivning, i minst 30 dagar.  Du kan få ersättning i upp till 12 månader. En försäkring som därmed ger dig tryggheten i att lånet verkligen kommer att kunna återbetalas – även med lägre inkomst.

Slutbetyg  9,7 /10

Besök Advisa
Sammanfattning

Advisa – Bra eller dåligt?

Advisa är en mycket bra låneförmedlare – enligt oss en av de allra bästa. Det som är bra är att de jämför så många långivare (ca 40 st), har kundtjänst alla dagar i veckan samt erbjuder en enkel tjänst. Rekommenderas för dig som vill hitta låg ränta på ett nytt privatlån eller förhandla om nuvarande lån till bättre villkor.

Vad är dåligt? Det enda dåliga är att Advisa än så länge inte jämför bolån. Tjänsten gäller alltså enbart för privatlån.

En låneförmedlare som får toppbetyg på Sverigekontanter. se !

Advisa: Betyg 9.7/10