Cash2You

Uppdaterad:
 • Låna till 33,4% ränta
 • Tillåter betalningsanmärkningar
 • Billigare än SMS-lån
 • Betyg 7/10
Till Cash2You

Cash2You har specialiserat sig mot att erbjuda privatlån till personer som har betalningsanmärkning. Räntan är fast vilket betyder att alla får samma räntesats. Det gör det också enkelt att jämföra Cash2You mot andra aktörer och när så sker är det uppenbart att de inte alltid är billigast. Men samtidigt är de extremt mycket billigare än snabblån. Cash2You kan alltså vara en lösning att få ner den totala räntekostnaden.

Belopp och Amorteringstid

Det minsta som går att låna hos Cash2You är 3000kr. Det är en ovanlig nivå då de flesta erbjuder lån från 5000kr när man har så långa amorteringstider. Som mest kan man låna 25000kr

Amorteringstiden är 1-5år  vilket känns relevant gällande summan. Det hade varit ännu bättre om man kunnat amortera på kortare tid då summan som lånas ut är ner till 3000kr. Men samtidigt kan man alltid betala tillbaka lånet i förtid utan att det kostar något.

I jämförelse med andra kreditbolag som erbjuder privatlån erbjuder de en mycket låg ”högsta nivå”. Det finns en stor fördel i det. Därmed är det lättare att teckna ett lån på 3000 kr hos dem istället för smslån med högre ränta och kortare amorteringstid.

3/5

Besök Cash2You

Ränta

Cash2you erbjuder alltid samma ränta. Det är (2017) 29,17,% och därmed en effektiv ränta på 33,40%. Det kan låta mycket högt men ligger ändå i samma nivå som många andra företag som riktar sig till de med betalningsanmärkning.

En annan aktör, som tillåter betalningsanmärkningar, är Moank. De har en högsta effektiv ränta på 24,90% eller Good Cash med effektiv ränta på 29%.

Den som vill spara en del på ränteutgiften kan därmed jämföra dagsränta på ex. Good Cash och Cash2You för att sedan välja det bästa alternativet.  Skiljer sig inte dessa två företag på fler punkter än ränta? Nej i stort sett inte. Läs mer under ”Övrigt”

Här ska det tilläggas att det trots allt är en hög ränta det handlar om. Det betyder att lånet aldrig bör gå till konsumtion, resor eller liknande. Använd enbart detta lån för att betala av små snabblån med betydligt högre ränta.

Trots hög ränta så måste ändå bra betyg sättas. Detta då de ligger i nivå med de flesta företag som erbjuder lån till de med betalningsanmärkning. Och att de presenterar räntan tydligt. Oavsett är det många gånger bättre än smslån också.

7/10

 

Ta lån på Cash2You

cash2you steg för stegDet är mycket enkelt att fylla i låneansökan på Cash2You och lika lätt är det att se hur mycket lånet kommer att kosta per månad. När man fyller i önskat belopp samt amorteringstid presenteras exakt hur mycket man måste betala tillbaka på lånet varje månad. Därmed bör man lättare kunna undvika att ta ett lån som sedan inte blir återbetalat i tid.

Det är även en fördel att man kan klicka ”Så här har vi räknat” för att därigenom få förklarat de olika siffrorna.

När man hittat en nivå som är lämplig fylls personuppgifter i samt en del uppgifter om den personliga ekonomin.

Ansökan skickas sedan in och det tar inte många sekunder förrän svar på ansökan visas på skärmen. Det kan även hända att lånet måste behandlas manuellt av personal på Cash2You. I detta fall kan det ta upp till 24 timmar innan svar ges.

I det fall som låneansökan blir signerad via BankID eller E-legitimation behöver underskrift inte ske igen utan pengarna betalas ut inom 1-2 dagar.

Återbetalning sker sedan via autogiro varje månad. Här finns alltså inte möjlighet att betala via faktura utan för att ens kunna få sitt lån beviljat måste man även skicka med ansökan om autogiromedgivande. Nackdel? Till viss del då en del vill betala fakturor och därmed känna hur mycket pengar som egentligen försvinner från kontot. För andra kan det vara en fördel då de inte behöver oroa sig för att missa någon betalning. I alla fall så länge som det finns pengar på kontot. Men valfrihet borde ändå vara bäst.

Det är även alltid möjligt att återbetala i förväg om så önskas. Detta utan att det kostar något extra.

4/5

cash2you räkna ut lånet

Krav

 • Personen måste fylla minst 20 året då låneansökan skickas in.
 • Personen får inte inneha något skuldsaldo hos Kronofogden. Om man har gamla utmätningar eller aktuella betalningsanmärkningar kan ändå lånet beviljas.
 • Någon inkomst måste finnas. Denna ska komma från tjänst, pension, A-kassa eller egen näringsverksamhet. Däremot framgår det inte hur mycket inkomst som krävs vilket ger ett minus i kanten för Cash2You.
 • Personen får inte vara under förvaltarskap eller ha skuldsanering.

4/5

Övrigt

 • Betalningsfri månad

Under ett år får låntagaren använda sig av ”Betalningsfri månad” två gånger. Detta innebär att inte en enda krona behöver betalas in på lånet under dessa månader. Men däremot räknas räntekostnaden under denna månad vilket sedan hamnar på kommande månader.

För att få kunna ta del av Betalningsfri månad måste man ha haft lånet i minst fyra månader och under dessa månader betalat tillbak utifrån avtal. När en betalningsfri månad utnyttjats kan nästa användas tidigast fyra månader senare.

 • Vilka står bakom Cash2You?

Under Lånevillkor står det att Cash2You drivs av företaget med samma namn. Så är det säkert också. Men jämförs sedan dessa lånevillkor som finns på GoodCash så är de nästan identiska. Utöver det är det identisk text på ”Så har vi räknat”. Därmed är det tydligt att någon slags koppling finns mellan bolagen.

Spelar det någon roll?  Nej inte direkt. Men då villkoren verkar vara identiska bör den som vill ta ett lån på minst 5000kr istället välja Good Cash då de valt att sätta en lägre ränta där än på Cash2You.

 • Bättre med Good Cash

Det enda som skiljer Good Cash och Cash2You åt är två saker. För det första att man kan låna ner till 3000kr på Cash2You och för det andra att räntan är lägre på GoodCash. Välj därmed GoodCash alltid om lånet ska vara på minst 5000kr.

 • Dåliga öppettider

Alla bara ha öppet 9-12.30 på vardagar och inte ha helgöppet är inte speciellt kundvänligt. Drar ner betyget.

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC?

Helgutbetalningar? Nej

Lån för person under 20 år? Nej

3//5

Slutbetyg: 7

Besök Cash2You
Sammanfattning

Sammanfattning

Cash2You har sin stora fördel i att man kan låna ner till 3000kr och detta med en fast ränta på drygt 30%. Det kan låta som en hög ränta men den som jämför detta lån mot ett SMS-lån på samma belopp kommer se att detta är betydligt mer fördelaktigt. Den som lånar 3000kr här och betalar tillbaka detta inom en månad betalar enbart knappt 80kr i ränta. Jämför detta med Monetti (SMS-lån) där man måste betala 516kr för samma lån. Skillnaden är bara att Cash2You har längre återbetalningstid på lånen – men kom ihåg att man alltid kan betala i förväg.

Men räntan är också dess nackdel. Orsaken är att det går att få ännu bättre ränta på Good Cash. I och med att avtalen ser identiska ut kan man därmed välja det billigare alternativet. I allfall om man vill låna minst 5000kr.

Besök Cash2You Besök Good Cash
Cash2You: Betyg 7/10