Credigo

Uppdaterad:
  • Låna upp till 50.000kr
  • Amortera i upp till fem år
  • Betyg 9/10
Till Credigo

Credigo byter namn till Northmill. Läs mer om Northmill här.

Läs mer om Nortmill

Summa och amorteringstid

Northmill erbjuder två olika låneformer. De erbjuder en kontokredit och en tjänst för att samla lån – Reduce. En skillnad mellan tjänsterna är att en kontokredit kan betalas tillbaka mer flexibelt än ett lån. Dessutom betalar man enbart för den del av krediten som utnyttjas. Nackdelen är att man kan lockas använda större kredit än man egentligen har behov av.

I mitten av varje månad (14:e) skickas en faktura ut på den kredit som utnyttjats. Den förfaller sedan efter 14 dagar så det gäller att komma ihåg att betala i tid.

Ränta

Northmill erbjuder ränta från 4,9%-19,9%.  Den effektiva räntan blir i detta fall 33,18%.
(Effektiv ränta 6,7 % – 25,6 %)

Prisexempel: Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

Ta lån hos Northmill

Först och främst måste du se till att du uppfyller Northmills grundkrav för att ens kunna ansöka om ett lån. Vill du ansöka om ett samlingslån kan du antingen ansöka via hemsidan eller via appen. Det går inte att ansöka via telefon eller via e-mail då det är för riskabelt.

credway idUttag

I de allra flesta fall får du dina pengar utbetalda på ditt konto redan samma dag från det att din kredit, uttag eller höjning har blivit beviljad.

Om din ansökan har beviljats innan kl. 13:30 får du dina pengar på eftermiddagen samma dag. Om din ansökan beviljats efter kl. 13:30 får du pengarna på kontot nästkommande bankdag.

Krav

Det är olika krav beroende på summa som vill lånas. Läs mer om Northmills krav. 

Övrigt

Olika syn på kreditupplysning

När en låneansökan skickas in till Northmill tar alltid företaget en kreditupplysning. Däremot har de valt att göra detta på olika sätt. Så länge som lånet är under 10.000kr tas ingen kreditupplysning hos UC. Detta sker däremot om lånet är på större belopp än så.

Detta är lite intressant men kan handla om att de är extra noga med att undersöka möjligheterna att betala tillbaka lånet för de som lånar större belopp. Det kan ju visserligen ses som logiskt.

Bra öppettider:

Med tillgång till kundtjänst vardagar 8-20, helger 10-18 och röda dagar 10-18 får Northmill ett mycket bra betyg gällande kommunikation med sina låntagare. Kontakt kan även ske både via mail, telefon och chat.

Snabbfakta

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja upp till lån till 10.000kr

Lån för person under 20 år? Ja

Slutbetyg 9/10

Sammanfattning

Northmill är den svenska banken som hjälper dig med allt som rör din privatekonomi. Hos Northmill kan du enkelt välja mellan deras olika produkter och ansöka om lån upp till 300.000 kronor. Välj mellan deras försäkringar, sparkonton, kreditkort med mera och sänk din månadskostnad redan idag.

Slutbetyg: 9/10

Credigo: Betyg 6/10