Day Pay

Uppdaterad:
  • Låna 1000-20.000
  • Amortera i 1-60 månader
  • Medelbra på de flesta punkter
  • Betyg 6/10
Till Day Pay

”Vi hjälper dig när du behöver det”

Det är meningen som besökare möts av på DayPay. De presenterar sig själva med att deras uppgift är att ”snabbt fylla ut luckan vid en oväntad utgift i en annars stabil ekonomi”. Detta sker med lån på från 1000 kr till 20 000 kr. Lån som ska betalas tillbaka på 30 dagar till 5 år.

Det finns ett flertal aktörer som betalar ut pengarna samma dag som ansökan kommer in. Så snabbheten hos DayPay är knappast unik. Sett till företaget i helhet så är det inte något som riktigt sticker ut. Ett medelföretag som varken har stora brister eller stora fördelar.

Summa och amorteringstid

Den lägsta summa som går att låna via DayPay är 1000kr och den högsta summan är 20.000kr.

Amorteringstiden är knuten till vilken summa som ska lånas. Upp till 3000 kan enbart betalas tillbaka på en månad. Lån på 4000kr-6000kr amorteras på 60 dagar, 7-10.000kr på 90 dagar, 11-13000 på 1 år, 14-16000 på 3 år och 17000 eller mer på 5 år.  Summan följer amorteringstiden bra även om den skulle kunna vara något mer flexibel. Den som lånar 10.000kr kan maximalt betala tillbaka på 90dagar men den som lånar 11.000kr kan betala tillbaka på ett år. I vissa fall behöver alltså låntagaren ta större summa för att komma upp nästa ”amorteringsgräns”

4/5

Ränta

Räntan på lånen hos DayPay beror på hur stort belopp som lånas samt vilken amorteringstid som väljs. I en tabell visas hur mycket räntan är i kronor, effektiv ränta, betalning per månad samt totala summan som ska återbetalas. Det är ett bra sätt för låntagaren att kunna jämföras de olika lånen. En annan möjlighet är att testa sig fram på första sidan med olika summor och amorteringstider för att därigenom se dess kostnad.

Däremot ska sägas att DayPay ligger i det högre segmentet gällande kostnad för de mindre lånen.

Ett lån på 1000kr som ska vara återbetalt på en månad kostar 295kr. I detta fall går det att hitta kreditgivare som har kostnad på under hälften av detta.

Något bättre blir det på större belopp. Lånet på 5000 som ska vara återbetalt på en månad kostar 750kr. Bland de bästa smslåneföretagen går det att hitta en kostnad kring 250-500kr. Väljs istället en kontokredit (ex Credway) skapas en kostnad på 121kr…

Betyget hålls uppe tack vare tydlig information.

6/10

 

Ta lån på Day Pay

I likhet hos de flesta långivarna är första steget att välja summa samt amorteringstid. Är lånet på maximalt 3000kr finns inget val gällande amorteringstid då den per automatik blir en månad. När detta anges syns månadsbetalning, kapitalkostnad och ränta mycke tydligt.

daypay låna pengar

Den som sedan klickar på ”Ansök Nu” får i näsa steg fylla i personnummer, mobilnummer samt e-postadress. Nästa steg består i att fylla i uppgifter kring den egna ekonomin varpå ansökan kan skickas in.

Om lånet blir beviljat kommer pengarna att betalas ut samma dag till låntagarens konto i det fall som ansökan kom in före 12.00 (och även blivit beviljad inom den tiden). I annat fall kommer pengarna att synas på bankkontot nästkommande bankdag.

Det kan även hända att de beviljar ett lägre belopp än vad låntagaren ansökt om. Detta kan då även påverka amorteringstide12n.

5/5

daypay ansöka om lån

Krav

Grundkraven för att DayPay ska bevilja lån är:

  • Du måste vara minst 20 gammal
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du bör inte ha betalningsanmärkningar. Generellt ges inte lån till personer som har denna anmärkning men de kan göra undantag om den är väldigt gammal eller väldigt liten.
  • Du får inte ha tidigare obetalda lån hos DayPay.

4/5 Saknas info om inkomst.

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja

Helgutbetalningar? Ja

Lån för person under 20 år? Nej

Låna med eller utan UC?

Så länge som lånebeloppet är mellan 1000kr och 10 000 kr tar inte Day Pay någon kreditupplysning via UC. Detta sker därmed via ett annat kreditupplysningsföretag. Är beloppet större är det däremot UC som används. Day Pay nämner att fördelen handlar om att hålla nere antalet kreditupplysningar hos UC. Detta eftersom ”ett tiotal (upplysningar) kan göra att banken blir hårdare mot dig när du försöker ta tex ett bolån” Det kan även vara så att de vill underlätta för personer som har många skulder att ändå få lån hos DayPay. Detta genom att upplysning inte tas hos UC.

Slutbetyg 6/10

Besök DayPay
Sammanfattning

Sammanfattning

En del SMS-låneföretag sticker ut hakan genom att ha annorlunda lånelösningar, extra snabba utbetalningar eller en kundtjänst som har extremt generösa öppettider. DayPay är inte av dessa. Det är ett av många företag som varken har något speciellt bra eller speciellt dåligt. Den enda unika fördelen är att pengarna kan betalas samma dag om lånet beviljats före 12 (många andra aktörer har kl13 eller 14). Räntan är bland de högre men slutbetyget vägs upp av tydlighet. Betyg:6
Day Pay: Betyg 6/10