Daypay Snabblån & Pluslån

Uppdaterad:
  • Låna 1000 kr – 20 000 kr
  • Amortera i 1 – 36 månader
  • Högkostnadskredit
  • Betyg 5/10
Till Daypay Snabblån & Pluslån

Daypay erbjuder både snabblån ( 30 – 90 dagar) och Pluslån (1 – 3 år). Olika lånebelopp har olika lång amorteringstid. Snabblånet är på 1.000 – 10.000 kr medan Pluslånet är på  11.000 kr – 20.000 kr. Bägge dessa lån är högkostnadskrediter vilket innebär en mycket hög ränta. (39% respektive 33%)

Besök Daypay

Fördelar med DayPay

  1. Tydlig information på hemsidan, inga dolda avgifter.
  2. För lån under 10000kr tas ingen upplysning hos UC.
  3. Snabb utbetalning.

(Välj hellre ett privatlån om du kan. Vi rekommenderar Lendo för att få bra ränta.)

Summa och amorteringstid

Låna mellan 1.000  kr och 20.000 kr via Daypay. Snabblånet är upp till 10.000 kr och tecknas utan UC. Vid större belopp tas en UC.

daypay att låna utan uc

Amorteringstiden är 30 – 90 dagar alternativt 1 – 3 år beroende på belopp.

Upp till 3.000 kr kan enbart betalas tillbaka på en månad. Lån på 4.000 kr – 6.000 kr amorteras på 60 dagar, 7-10.000 kr på 90 dagar, 11-13.000 på 1 år och 14-20.000 på 3 år.  Summan följer amorteringstiden bra även om den skulle kunna vara något mer flexibel.

TIPS: Behöver du 10.000 kr, låna istället 11.000 kr. På så sätt får du betydligt längre amorteringstid och lägre månadskostnad. 

Ränta

På snabblånet är räntan 39 %.  Därtill kommer uppläggningsavgift på 300 kr och aviavgift på 39 kr. Det ger en effektiv ränta på från 69 % till 4568 %. Med andra ord en dyr högkostnadskredit. Med tanke på att Daypay är en av de få riktiga smslånen kvar på marknaden har de trots allt en styrka. Du kan låna 1.000 kr som smslån utan uc och utan betalningsanmärkningar. Du tar lånet en gång och är den inte bunden som kund. Det är alltså inte en kontokredit som 90% av alla smslån och snabblån har blivit.

På Pluslånet är räntan 33 %. Därtill kommer uppläggningsavgift på 300 kr och aviavgift på 39 kr. Det ger en effektiv ränta på mellan 44 % och 54%. Även det högt.

I jämförelse med andra långivare som tillåter betalningsanmärkningar så är det dyrt. Jämför exempelvis med Good Cash med effektiv ränta på ca 28 %.

Ta lån på Daypay

Välj först summa. Amorteringstid  går inte  att  välja  då  detta  är  knutet  till  belopp.

daypay låna pengar

Klicka sedan på Ansök Nu.  Du får nu fylla i personnummer, mobilnummer samt e-postadress. Nästa steg består i att fylla i uppgifter kring den egna ekonomin varpå ansökan kan skickas in.

Pengarna betalas ut samma dag förutsatt att lånet blir beviljat. Det är sedan upp till bankerna att ta emot överföringen. Syns inte pengarna samma dag kommer de att synas på kontot kommande bankdag.

daypay när har jag pengarna

Om Daypay:

Daypay är en kredittjänst som genom modern teknik förser sina kunder med krediter från 30 dagar till 5 år. Sökande får svar direkt via hemsidan, utan manuell handläggning. Daypay är en del av Ambrion Finans som har tillstånd av Finansinspektionen för konsumentkreditgivning. Företaget hade en omsättning på över 110 miljoner kronor under 2019.

Krav

Grundkraven för att Daypay ska bevilja lån är:

  • Du måste vara minst 20 gammal
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du får inte ha tidigare obetalda lån hos DayPay.

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja, upp till 10000kr

Helgutbetalningar? Ja

Lån för person under 20 år? Nej

Låna med eller utan UC?

Så länge som lånebeloppet är mellan 1000 kr och 10 000 kr tar inte Daypay någon kreditupplysning via UC. Detta sker därmed via ett annat kreditupplysningsföretag. Är beloppet större är det däremot UC som används.

Daypay nämner att fördelen handlar om att hålla nere antalet kreditupplysningar hos UC. Det kan även vara så att de vill underlätta för personer som har många skulder att ändå få lån hos Daypay. Detta genom att upplysning inte tas hos UC.

Om du inte betalar i tid?

Om du inte betalar lånet i tid är Daypay till en början hjälpsamma. De kan erbjuda dig upp till 30 dagars förlängd återbetalningstid. Det här sker inte automatiskt och är inte ett ”erbjudande”. Extra betaltid är något du har möjlighet till om du kontaktar kundservice och ber om hjälp med din avbetalning. Daypay värnar om att du ska få hjälp på traven första gången du har svårt att betala ditt lån.
Om betalning skulle utebli efter det kommer Daypay vidta åtgärder. De samarbetar med Partner Inkasso Sverige AB och säljer alla sina obetalda fordringar dit. Som steg 2 kommer de alltså sälja vidare din skuld. Daypay får en viss summa betalt direkt och inkassobolaget tar över skulden. Med andra ord är det klokt att betala av lånet så snart du kan. Inkassobolag är sällan roliga att ha att göra med i längden.

 

Slutbetyg 8/10

Besök Daypay

Sammanfattning

Sammanfattning

En del SMS-låneföretag sticker ut hakan genom att ha annorlunda lånelösningar, extra snabba utbetalningar eller en kundtjänst som har extremt generösa öppettider. DayPay är inte av dessa. Det är ett av många företag som varken har något speciellt bra eller speciellt dåligt. Räntan är bland de högre men slutbetyget vägs upp av tydlighet.

Betyg:5

Daypay Snabblån & Pluslån: Betyg 8/10