Easy Credit

Uppdaterad:
 •  Nya kunder lånar räntefritt (1000kr)
 •  Låna 500-20.000kr
 •  Amortera på 1-60 mån
 • Betyg 6/10
Till Easy Credit

EasyCredit är ett systervarumärke med Credigo. Bägge ligger under företaget Norhmill AB och att dessa varumärken ligger under samma företag syns tydligt. Det är samma layout på sidorna och räntan är identisk. Men det finns en fördel att välja Easy Credit före Credigo. Detta åtminstone för nya kunder. Easy Credit har nämligen gratis lån för nya kunder – upp till 1000kr.

 

Storlek och amorteringstid

EasyCredit erbjuder lån från 500kr och upp till summan 20.000kr. Men detta genom två olika lån.

SMS-lån – Dessa ska betalas tillbaka inom 30 eller 90 dagar. Summan som maximalt går att låna är 10.000kr. Pengarna ska återbetalas via faktura som skickas ut inom sju dagar efter att lånet beviljats

Privatlån – Dessa ska betalas tillbaka inom 3 eller 5 år. Summan som maximalt går att låna är 20.000kr. I detta fall ska återbetalning ske via autogiro.

easycredit reklam2

Själva ansökan är identisk men det skiljer på två saker. För det första vilket kreditupplysningsföretag som används och kravet på låntagaren gällande exempelvis inkomst.

Oavsett om SMS-lånet eller privatlånet tecknas är det fasta amorteringstider. Det är alltså inte möjligt att välja amorteringstid utifrån det behov man har. Tiden sätts automatiskt utifrån summa som lånas vilket ger företaget ett minus. Detta inte minst gällande privatlånet. Den som vill låna 10.000 kan göra detta på 9 månader men den som vill låna 11.000 blir tvungen att lägga upp detta lån på tre år.

Däremot går det alltid att betala av hela eller delar av lånet i förtid om så önskas.

3/5

easy credit söka lån

 

Ränta

Nya kunder får låna 1000kr utan någon ränta alls. Lånet ska då vara återbetalt inom en månad. Det är självklart en fördel då lånet blir helt gratis.

easycredit låna gratis

Bortser man från detta erbjudande ligger den effektiva räntan på 33,18% om lånet är på 3 eller 5 år. Det kan anses vara högt men detta beror till stor del på att Easy Credit erbjuder lån till de som har betalningsanmärkning. Räntan är överlag betydligt högre mot dessa personer på lånemarknaden. Att lånen har en ränta på 25-35% är alltså inte ovanligt.

För den som inte har betalningsanmärkning kan däremot ett vanligt privatlån vara ett mer ekonomiskt alternativ.

På SMS-lånen ligger månadsräntan på 11-29% beroende på lånebelopp. Ju större belopp desto lägre ränta.

Ett lån på 3000kr kostar 381kr i ränta och ska vara återbetalt inom en månad. Prismässigt ligger de minst 25% högre än de företag som ligger lägst.

Ett lån på 5000kr kostar 1300kr i ränta och ska vara återbetalt inom tre månader. Även här ligger de mer än 30% över de som är billigast på marknaden.

Överlag har de alltså högre ränta än många av dess konkurrenter.

5/10

 

Ta lån på EasyCredit

easycredit lån Ansökan

 1. Välj önskat lånebelopp med det reglage som finns på startsidan.
 2. Under reglaget presenteras automatiskt vilken amorteringstid som fås. Det är, som nämnts ovan, inte möjligt att välja amorteringstid själv. På samma ställe kan man se hur stort månadsbeloppet kommer att bli, ränta, effektiv ränta samt återbetalningsplan (om lånet är på mer än 9 månader)
 3. Nästa steg är att klicka på ”Ansök gratis”
 4. Fyll i personuppgifter, övriga lånekostnader och annat om den egna ekonomin, mobilnummer m.m.
 5. Signering sker sedan med BankID

Det är en enkel och tydlig låneansökan. Dessutom är den gratis vilket framgår med tydlighet på knappen som man behöver trycka på för att gå vidare i ansökan efter att belopp har valts. Det kan tilläggas att i stort sett alla låneansökningar är gratis i Sverige…

Få lånet beviljat

En stor fördel med Easy Credit är att låneansökan behandlas så snabbt. Inom en minut presenteras det på skärmen om låntagaren får lånet eller inte.

Få pengarna utbetalade

Även här får EasyCredit ett mycket bra betyg. Pengarna kan fås inom en timme om låntagaren har konto hos antingen Nordea eller Swedbank. Detta förutsatt att ansökan sker under ordinarie öppettider på EasyCredit. Därmed är det möjligt att få lånet utbetalat även på en helgdag. Något som skiljer EasyCredit från vissa andra aktörer inom denna bransch.

Om låntagaren inte har någon av dessa banker sker utbetalning samma dag om lånet beviljats före 13.30. I annat fall betalas pengarna ut nästkommande bankdag.

4/5

Läs mer om SMS-lån

Krav

SMS-lån. För att låna 500kr eller 1000kr behöver inte låntagaren ha någon deklarerad inkomst alls. Är lånet på 2000kr behöver den deklarerade inkomsten vara 50.000kr. Vid lån på 3000kr behöver inkomsten vara 100.000kr per år. Utöver det görs en helhetsbild över personens ekonomi efter att en kreditupplysning genomförts genom företaget Creditsafe.

Smålån: Om lånet är på 4.000-10.000kr måste årsinkomsten vara minst 120.000kr.

Att det går att ta lån helt utan inkomst är lite intressant. Låneföretagen ska ta ansvar för att låntagaren ska kunna betala tillbaka sin skuld. Detta oavsett summa på skulden. Hur kan de ta ansvar för detta om inte någon inkomst finns?

Utöver det nämns att låntagaren måste vara minst 18 år.

2/5

 

easycredit reklamÖvrigt

 • Generös kundservice

EasyCredit har en kundservice som går att nå via telefon, via mail, via brev eller chat på hemsidan. Öppettiderna på kundservice är måndag-fredag 8-20 och helger 10-18. Mycket bra i jämförelse med många liknande företag i branschen.

 • Olika kreditupplysningar

Om en person gör en låneansökan där summan maximalt är 10.000kr sker ingen kreditupplysning på UC. Är summan större sker däremot kreditupplysning från detta kreditupplysningsföretag.

Varför väljer de då olika kreditupplysningar? Det framgår tydligt. De skriver att ”upplysningen hämtas från Creditsafe och därför syns det inte att du ansökt om sms lån annanstans”.

Uppenbarligen vill inte Easy Credit veta om låntagaren har andra lån. Skulle chansen minska då för att lånet skulle beviljas???

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja upp till 10.000kr genomförs kreditupplysning via CreditSafe

Helgutbetalningar? Ja 10-18.

Lån för person under 20 år? Ja

 

4/5

 Slutbetyg 6/10

Läs mer om SMS-lån

Sammanfattning

Sammanfattning:

Att erbjuda 1000kr räntefritt är positivt. Självklar är det bra för den som lånar att kunna göra detta utan någon avgift. Ser man däremot på den räntekostnad som de andra lånesummorna ger så får företaget inte lika bra betyg. På snabblånen ligger de en bit från de bästa.

På privatlånen är även räntan hög. Men här ska tilläggas att företaget godkänner betalningsanmärkning och i jämförelse med andra företag som gör detta är ränta på privatlånet ”medel”.

Däremot får Easy Credit ett starkt minus för kraven på låntagarna. Att låna ut pengar till en person som är helt utan inkomst känns inte genomtänkt och ansvarsfullt. Detta även om det rör sig om mindre summor. Att de sedan marknadsför sina lån med att ”Här syns det inte om du tagit lån någon annanstans” är att uppmana kunden att ta lån hos flera smslåneföretag. Inte heller det känns speciellt ansvarsfullt.

Betyget skulle kunna varit medel men dras ner något av det sistnämnda.

 Slutbetyg 6/10

Easy Credit: Betyg 6/10