EuroLimit

Uppdaterad:
  • Snabb hantering av låneansökan
  • Låna 5000 – 50 000 kr
  • Du kan betala av lånet när du vill
  • Betyg 5/10
Till EuroLimit

Om EuroLimit

Eurolimt är ett bolag som ingår i WS Finance Global AB och är en långivare som satsar på både snabblån till privatpersoner och sms-lån.  WS Finance Global AB är en del av Weststar-koncernen som är finländskt och har funnits på finansmarknaden enda sedan 2006.

Här kan du förvänta dig snabba utbetalningar

Eurolimit är en låneförmedlare som erbjuder dig mycket snabba utbetalningar då hanteringen av låneansökan behandlas snabbt av deras duktiga handläggare som gör en helhetsbedömning. Detta är definitivt Eurolimts största fördel då det är lite A och O när en låneansökan görs, det kallas snabblån av en anledning – att det ska gå snabbt. Det kan du förvänta dig hos Eurolimit.

Sverigekontanter.se – Jämför alla våra långivare

Det är enkelt att se vad som gäller genom att besöka hemsidan och hitta kalkylator-snurran. Där du kan räkna ut på ett ungefär hur mycket ett lån skulle kosta dig. Det negativa är att det inte lånas ut allt för stora belopp, samt att amorteringstiden inte överskrider 24 månader vid lägre belopp.

Andra låneförmedlare tillåter längre återbetalningstid vid lägre lånade belopp vilket Eurolimit inte gör. Dessutom behöver du betala en uppläggningsavgift på 495 kronor vilket givetvis är negativt för företaget då många låneförmedlare skippar denna avgiften.

Storlek och amorteringstid

Hos Eurolimit kan du låna mellan 5000 kronor till 50 000 kronor vilket är ganska lite om man jämför med liknande låneförmedlare. Amorteringstiden ligger på 6 månader upp till 60 månader, alltså 5 år. Däremot så ska du veta att återbetalningstiden beror lite på hur mycket du väljer att låna då det finns en minimal samt en maximal möjlig löptid. Väljer du att låna 5000 kronor så är den maximala amorteringstiden 24 månader, där finns inte möjligheten att betala tillbaka detta på 60 månader. Detta kan du räkna dig till via den kalkylator som dyker upp direkt när du klickar dig in på deras hemsida.

En annan bra sak som du kan se när du använder dig av kalkylatorn är att du kan se när nästkommande förfallodatum för kommande faktur är.

Låna snabbt med Eurolimit

Själva beloppet som går att låna är relativt lågt om man jämför med andra låneförmedlare, det finns definitivt andra som lånar ut mer pengar till bättre räntor osv. Däremot så är detta en lånegivare som satsar på att det ska gå snabbt och har relativt bra villkor, så helt borträknade är de absolut inte.

Betyg 4/5

Räntesats

Räntesatsen räknas ut av Eurolimits långivare där de baserar denna på kreditvärdighet, lånebelopp och löptid. Det görs alltid en kreditupplysning hos UC när ett lån tas via Eurolimit, och rör det sig om ett lägre belopp används Bisnode som är ett kreditupplysningsföretag. Detta innebär att du inte får ha någon betalningsanmärkning vid låneansökan.

Fast årsränta hos Eurolimit

Årsräntan hos Eurolimit ligger mellan 17 % till 39,5 % och den effektiva räntan ligger på 34,6 % upp till 87,91% vilket är relativt högt. Vid varje lån så kommer du utöver den årliga räntan behöva betala en uppläggningsavgift som ligger på 495 kronor samt aviavgifter som ligger på 40 kronor för varje faktura som skickas hem till dig.

Ett räkneexempel som presenteras på hemsidan lyder såhär: Vid lån av 5000 kronor med en återbetalningsperiod på 6 månader är totaltbeloppet 5 985,83 kronor. Uppläggnigsavgift på 495 kronor samt en aviavgift på 40 kronor är inkluderad i det totalbeloppet. Detta är ett norminellt ränte-exempel på 17 % med en effektivränta på 87,91 %.

Uppläggningsavgift efter standardmått

Många låneförmedlare har en aviavgift, men skippar uppläggningsavgiften som kan vara en jobbig extrautgift för många som dessutom har koll på att vissa skippar den avgiften. De låneförmedlare som tar en uppläggningsavgift brukar ligga på mellan 300-600 kronor och 495 kronor är en relativ standardavgift. Dröjsmålsräntan ligger på 36 % + gällande referensränta, denna ränta brukar ligga väldigt högt hos liknande låneförmedlare, så det gäller att alltid betala in i tid för att slippa denna onödiga utgift.

Betyg 3/5

Kapitalkostnad:

Som nämnt här ovanför så kan du väldigt lätt se din totala lånekostnad på hemsidan genom kalkylator-snurran som du hittar på startsidan. Där är både aviavgifter samt alla typer av lånekostnader inräknade i det totala beloppet. Räntan är som sagt individuell, men det finns räkneexempel på hemsidan där du kan räkna på ett ungefär, däremot så kan du aldrig veta exakt förrän lånet behandlas.

Betala av lånet i förtid hos Eurolimit

Du ska även komma ihåg att du kan betala av lånet när som helst om detta är möjligt. Det du då kan göra är att kontakta Eurolimits kundtjänst så hjälper de dig att ta fram en totalskuld med ränta från det att lånet ska slutbetalas. Vissa låneförmedlare tillåter inte dig att betala av lånet i förtid så detta är absolut till Eurolimits fördel. Lånet betalar du tillbaka som vanligt via ett bankgiro och använder det givna OCR-nummer som framgår på fakturan du fått. Du kan även välja att betala via autogiro så att pengarna dras automatiskt från ditt konto.

Ta lån via Eurolimit

Det går snabbt och lätt att ta ett lån hos Eurolimit vilket också är deras ledord när det kommer till att ta lån via dem. Denna låneansökan gör du genom att fylla i ansökningsformuläret som finns när du scrollar ner på hemsidan. När du gjort detta ska du identifiera dig via BankID som är ett säkert och bra sätt att ansöka på.

När detta är gjort skickas din ansökan iväg och hanteras omgående av en handläggare som då gör en helhetsbedömning av din ekonomiska situation samt av dig och dina förutsättningar för att bli beviljad lånet.

Snabb hantering av låneansökan

Du kommer sedan få ett svar inom 24 timmar, och blir du beviljad det önskade lånet har du pengarna på ditt konto inom 1 till 3 bankdagar. Den första fakturan skickas ut 14 dagar efter att pengarna landat på kontot. Förfallodatum är 30 dagar. Du kommer också få en inloggningskod för att kunna logga in på ”Mina sidor” på Eurolimits hemsida där du kan hålla koll på fakturor samt bevaka inbetalningar och så vidare.

Krav

1. Personen måste vara minst 25 år gammal

2. Personen måste ha en regelbunden och stadig inkomst i Sverige

3. Personen måste ha ett svenskt bankkonto samt giltigt BankID

4. Inga betalningsanmärkningar eller skulder i Bisnode eller UCs register

5. Personen måste även vara folkbokförd i Sverige och ha en fast adress

6. Personen får inte ha skyddad identitet/skyddat telefonnummer

Betyg 3/5

Inga nya lån hos Eurolimit

Eurolimit erbjuder inte längre tjänsten för nya lån. För kunder som har befintliga lån hos låneförmedlaren finns möjligheten kvar att betala enligt lånevillkoren.

 

Är du i behov av nytt lån eller sänka dina befintliga lånekostnader?

Lendo jämför uppemot 35 banker och genomför endast en kreditupplysning. Läs mer om låneförmedlaren fördelar här:

Lendo jämför dina lån – gratis och snabbt

 

Övrigt

Eurolimit har satsat mycket på sin hemsida och satsar främst på att erbjuda lån till personer som behöver snabba pengar. Hanteringen av låneansökan går oftast väldigt snabbt och är därför bra för dig som behöver ett snabbt lån.

Kontakta kundtjänst

Det finns ett härligt team bakom Eurolimit och deras kundtjänst kan du enkelt kontakta via telefon mellan 09-17 under vardagar. Det sker inga utbetalningar på helgdagar så då håller kundtjänsten stängt, däremot så kan du kontakta de via e-mail när som helst på dygnet, vilken dag du vill. Eurolimits email kan du kontakta på kundtjanst@eurolimit.se om du inte har någon brådskande fråga, då är det enklast att ringa dem på 08-50927933.

Betyg: 5/10 av sverigekontanter.se

Hypoteket är inte längre aktiva hos Sverigekontanter.se. Du kan jämföra flera av våra aktörer för SMS- och företagslån nedan:

Sverigekontanter.se – Jämför alla våra långivare
Sammanfattning

Sammanfattning

Eurolimit ingår i den finska koncernen Weststar och är en låneförmedlare som har satsat på snabba utbetalningar. Kraven är enkla, däremot så måste du vara minst 25 år för att få ta ett lån via Eurolimit vilket kan vara ett problem då många låneförmedlare kräver att fyllt 18 år.

Eurolimit erbjuder lån till personer med stadig inkomst

Därför riktar de in sig på personer som har en lite stadigare inkomst och som möjligtvis inte är student eller ny på arbetsmarknaden. Du kan ta både sms-lån samt privatlån på 5000 upp till 50 000 kronor med en återbetalnings tid på 6 månader upp till 60 månader (5 år). Eurolimit är till för dig med en stadig inkomst som behöver snabba lån och som är beredd att betala en uppläggningsavgift, men som ändå kan få en bra ränta.

EuroLimit: Betyg 5/10