Everyday+

Uppdaterad:
 • Kredit på 1 000 – 20 0000 kr
 • Flexibel återbetalning. Betala minst 20% av skulden per månad
 • Ta ut pengar via ett sms
 • Betyg 6/10
Till Everyday+

Everyday+ drivs av OPR-Finance AB och erbjuder flexibla och enkla krediter. De marknadsför sig med att det är ”som ett kreditkort – men i mobilen”. Krediten liknar ett kreditkort med tanken på att man enbart betalar för den summa av krediten som används. Däremot skiljer sig de rejält mot kreditkort på en punkt – räntan. Finns möjligheten är kreditkort betydligt bättre. I vissa fall är till och med snabblån billigare.

Belopp och amorteringstid

Den lägsta kredit som går att ansöka om hos Everyday+ är 1000kr och den högsta 20.000kr.

Då EveryDay+ erbjuder en kredit och inte ett lån i ordets rätta betydelse blir amorteringstiden mycket flexibel. Man ska betala tillbaka minst 1/5 av fakturabeloppet varje månad men minst 200kr

Amortering sker med minst 20% av den totala använda krediten. Däremot minst 200kr. Då EveryDay+ erbjuder småkrediter som även bör vara återbetalda inom någon månad (eftersom kostnaden annars blir mycket hög) ställs denna kredit mot snabblån. I detta fall kunde man önskat att de även erbjuder något lägre krediter. Men i övrigt är de mycket flexibla och har bra lösningar gällande belopp och amortering.

3/5

everydayplus ta ut lån

Ränta

Ränta är tydligt presenterad men ganska komplicerad att förstå. Första tio dagarna innebär en ränta på 15%. Sen är det ingen ränta alls fram till att månad tre börjar. Därefter är ränta med 5% per månad. Om man väljer att inte betala tillbaka hela summan på lånebeloppet och därmed delbetala krediten tillkommer även en ränteavgift på 5% på kvarvarande belopp. Något förenklat kan man tänka 5% per månad.

På hemsidan står att den effektiva årsräntan är 99,83%  på de vanligaste lånen. Det visar tydligt att det är ett dyrt alternativ. Jämför man med snabblån så är det i medelnivå. Men detta är en kredit och bör då jämföras mot andra krediter så som exempelvis Credway och Ferratum. I detta fall ligger de mycket högt.

På sidan Priser presenteras hur räntan räknas ut men det viktiga är att titta på totalkostnad för krediten. Det är denna man sedan bör jämföra mot andra låneföretag och låneformer.

Låna 1000kr i en 45 dagar kostar 150kr, 5000kr kostar 750kr och 10.000 kostar 1500kr.

Samma kredit hos Credway kostar mindre än 50% av detta.

Till och med om man jämför med snabblån (som vanligtvis alltid är dyrare än kontokrediter) så ligger EverydayPlus i överkant gällande ränta.

I jämförelse med ett vanligt kreditkort ligger ränta mycket högt. Se tjänsten för vad det är dvs en kredit som kan konkurrera med andra snabblån.  I vissa fall kan det vara billigare – men det finns ofta bättre alternativ. Inte minst på grund av krånglig uträkning av räntekostnaden.

4/10

Ta lån på Everyday+

För att få en kredit hos Everyday+ fyller man först i ett ansökningsformulär. Första steget är att välja hur stor kredit man är intresserad av. Då det är en kredit och inte ett lån behöver man inte ta ställning till någon amorteringstid. När man sedan klickar på ”Ansök här” ska man identifiera sig via BankID, bankinloggning eller E-leg. Därefter fyller man i information om lånet och övriga personuppgifter varpå ansökan skickas in.

Inom 15 minuter efter att ansökan har skickats in skickar företaget ut ett kreditavtal. Detta förutsätter att låntagaren har blivit godkänd för denna kredit. Ansökningar blir behandlade varje dag mellan 7-21.

Utbetalning sker inom en kvart (inom öppettiderna) om låntagaren har konto hos Nordea. Om man har annan bank sker utbetalningen samma vardag om lånet godkänts före 13.30. I annat fall kommer pengarna att betalas ut nästkommande bankdag.

Uttag kan sedan ske via två olika sätt. Antingen loggar man in på ”Mina Sidor” på Everyday+ hemsida eller så skickar man texten ”UTTAG SUMMAN” till 0700 000 777. Den som exempelvis vill ta ut 1500 av sin kredit skickar detta SMS med texten ”UTTAG 1500”.

5/5

Krav

De krav som Everyday+ har för att bevilja kredit är följande:

 • Folkbokförd i Sverige
 • Har eget bankkonto
 • Har felfri kredithistorik
 • Har ett mobiltelefonnummer
 • 20-75 år
 • Betalningsanmärkningar får inte finnas
 • Man ska ha en ”ordnad ekonomi” vilket betyder att man ska klara av kreditprövning från företaget.

Det framgår inte krav på inkomst.

4/5

Övrigt

De marknadsför sig som ”Ett kreditkort i mobilen”. Rent tekniskt finns likheterna mot kreditkort. Detta utifrån att man kan komma åt krediten när som helst. Däremot är räntan inte i nivå med kreditkort. Långt därifrån Det är viktigt att komma ihåg.

Vanligtvis är så kallade kreditlån eller flexibla krediter billigare än snabblån. Men så är det inte i detta fall vilket gör att till och med snabblån kan vara ett billigare alternativ.

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC?  Ja

Helgutbetalningar?  Ja

Lån för person under 20 år?   Nej

Slutbetyg 6

Besök Everyday+
Sammanfattning

Sammanfattning

Generellt ger företag lägre pris för kontokrediter än snabblån. Därmed är det en rekommendation att välja kreditlösningen än snabblån. Men Everyday+ går emot detta. Deras månatliga ränta är så hög att det kan vara billigare med snabblån. Jämfört med andra företag som ger krediter ligger de även högt gällande kostnad. Både Ferratum, Risicum och Credway har krediter som är billigare. Detta förutsatt att pengarna betalas tillbaka på någon månad.

Betyg 6/10

Everyday+: Betyg 6/10