Expresskredit

Uppdaterad:
 • Låna 1.000-30.000kr
 • Förlängning möjlig
 • Hög ränta drar ner betyget
 • Betyg 5/10
Till Expresskredit

Varumärket Expresskredit grundades 2008 och drivs av företaget SMS Pengar Norden, dvs samma företag som ligger bakom varumärket SMSpengar. Detta märks då dessa två SMS-lån har flera likheter. Deras betyg dras däremot ner av de skriver att de ”erbjuder konkurrenskraftiga priser på samtliga våra lån” för i jämförelse mot många av deras konkurrenter så ligger de högt.

Besök Expresskredit

Summa och amorteringstid

Minsta belopp som går att låna är 1.000kr vilket är i stil med de företag som är bäst i branschen på att låna ut ”minst” belopp. Som mest kan man låna 30.000kr. Har man behov av större bör belopp bör man definitivt vända sig till en bank eller låneförmedlare.

Gällande amorteringstiden kan man välja mellan 1-60  månader.

expresskredit reklam

Ränta

Den högsta räntan som Expresskredit erbjuder är på 2219% effektiv ränta. Detta är då på ett lån på 1.000kr som ska vara betalt inom 90 dagar. Det kan låta som en extremt hög ränta men den riktiga kostnaden är 618kr. När det gäller snabblån blir nämligen den effektiva räntan något missvisande. Den kan se extremt hög ut men det är den faktiska kostnaden man bör titta på.

Lånexempel (2020-08-01): Uttag om 15 000 kr/12 mån/12 aviseringar/Uppläggningsavgifta 280 kr/ Månadsavi-avgift. 45 kr (540 kr)/Uttagningsavgift 95 kr/Månadsbelopp 1 786 kr (snitt). Totalbelopp att betala blir 21 430 kr.

Den rörliga räntan är 39,8 % och den effektiv ränta 58,51 %.

Låna hos Expresskredit

Genom tre steg kan ett lån tas via Expresskredit

 1. I första steget väljer låntagaren hur stort belopp som ska lånas och hur snabbt det ska betalas tillbaka.

En mycket stor fördel är att Expresskredit är så tydliga med vad lånet kommer att kosta. Så fort man valt summa och återbetalningstid presenteras den totala räntekostnaden, hur mycket som ska betalas per månad samt den effektiva räntan.

Vill man jämföra de olika lånen och hur mycket de skulle kosta att ta finns även tydliga tabeller för detta vilket är föredömligt.

 1. Andra steget handlar om att identifiera sig. Detta kan ske på fyra olika sätt.
 • Det enklaste och snabbaste sättet att identifiera sig. De som väljer detta sätt kommer även få kortast handläggningstid.
 • Nordea Personkonto. För de som har personkonto på Nordea som har samma bankkontonummer som personnumret finns möjligheten att identifiera sig med detta.
 • ID-Kopia. I detta fall måste man skicka in en giltig ID-handling samt ett dokument som styrker namn och adress. Ett exempel på detta är en faktura eller en lönespecifikation.
 • Bekräftelsebrev. Företaget skickar i detta fall ut ett brev. I brevet finns en kod som ska skickas via SMS till företaget för identifiering.
 1. När identifieringen är klar kan ansökan skickas in. Nu gör företaget en kreditbedömning och om lånet beviljas betalas pengarna ut. För de som har Danske Bank kommer pengarna betalas ut direkt. Vid andra banker beror det på när ansökan beviljades. Om det gjordes före 9:30 kommer pengarna ca 11:30. Beviljades lånet 9:30-11:30 kommer pengarna ca 13:30. Om det skedde mellan 11:30-13:30 kommer pengarna 15-17. Vid senare kommer pengarna ut nästkommande bankdag,

Krav

För att kunna ta lån hos Expresskredit gäller följande krav:

 • Svensk medborgare
 • Myndig
 • Deklarerad inkomst på 50.000kr.
 • Betalningsanmärkning är inte något som utesluter lånemöjlighet.
 • Någon skuldsanering får inte vara pågående.
 • Skuldsaldo eller betalningsföreläggande hos Kronofogden får inte vara aktiva.

Ålder framgår inte med tydlighet

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja

Helgutbetalningar? Nej

Lån för person under 20 år? Ja

Försäkring

Expresskredit erbjuder sina kunder en försäkring där man kan trygga upp sin ekonomi med ett utgiftsskydd. Man kan försäkra upp till 8 000 kronor per månad och utbetalningen är skattefri. Försäkringen är frivillig, men försäkringen är dyr och dålig och vi rekommenderar den inte för någon.

Slutbetyg 5/10

 

Sammanfattning

Sammanfattning

En stor fördel hos Expresskredit är att man kan låna exakt så många hundralappar man har behov av. Det särskiljer dem från många andra företag i branschen och gör de mer flexibla. Gällande återbetalningstid är det däremot fler regler. På större belopp går det inte att ha kortare återbetalningstid och att tvingas återbetala 12.000kr på tre månader kan vara svårt.

Oavsett om man ser detta som positivt eller negativt är det något som minskar deras flexibilitet. Ett ord som de gärna lyfter fram själva på sidan.

Räntan är relativt hög och den som jämför hos flera andra bolag kan i vissa fall hitta lägre.

Lånet är enkelt att ta och betalas ut snabbt.

Är det ett av marknadens enklaste och mest flexibla SMS-lån? Enkelt är det men inte bland de mest flexiblaste. Inte heller billigaste

Slutbetyg 5/10

Expresskredit: Betyg 5/10