Frogtail

Uppdaterad:
 • Samarbetar ej längre med Frogtail, besök Lendo för att jämföra lån
 • Låna 5000-40.000 kr med direkt utbetalning samma dag
 • Lån utan UC – Med Bisnode
 • Fast ränta på 26%
 • Tillåter betalningsanmärkningar
 • Betyg 8/10
Till Frogtail

Smslån utan uc på upp till 40.000 kr med en fast årsränta är ganska ovanligt. Här får du en bestämd ränta, helt utan andra avgifter. Att Frogtail dessutom går genom Bisnode istället för UC är en fördel för en del.

Jämför lån hos Lendo

Fördelar med Frogtail

 1. Låna till fast ränta på 26% (vanligt är 30-40% för smslån utan uc)
 2. Låna utan avgifter
 3. Använder Bisnode

Smslån utan uc med betalningsanmärkningar

Många snabblånsföretag har namn som antyder att de erbjuder lån på ett eller annat sätt. Frogtail har istället gått en helt annan väg och valt ett namn som betyder grodsvans. Om detta är till dess fördel eller nackdel är svårt att säga. Grodsvansen ger iallafall konkurrenskraftiga räntor, smslån utan uc, till den som har betalningsanmärkning. Har man det inte bör man istället låna via annan kreditgivare (Vi rekommenderar att välja Lendo för att få bra ränta.)

Storlek och Amorteringstid

Frogtail erbjuder lån på mellan 5.000kr och 40.000kr. Ett klassisk snabblånsföretag brukar erbjuda från mindre summor och företag som erbjuder privatlån brukar ha högre tak. Så detta företag kan sägas ligga någonstans mitt emellan dessa. Ser man till räntesatsen som erbjuds är den bra för att vara ett snabblån utan uc för den med betalningsanmärkningar. Vanligt är att få ränta upp mot 39% men här är det en fast ränta på 26% som gäller.

Recensionen kommer därmed att betygsätta företaget som ”smslån utan uc” men presentera den både under privatlån och smslån.

Återbetalningstiden är 1-5 år.

Du kan låna från 5.000 kr upp till 40.000 kr fördelat på 1 till 5 år.

Ränta

Räntan som Frogtail erbjuder är fast vilket innebär att du får samma ränta oavsett din ekonomiska situation.

Räntan ligger på 26%.

Du ansöker genom att identifiera dig via trustly med Bankid.

När man fyller i belopp och amorteringstid finns bland annat följande:

Låna 5.000 kr i 1 år kostar 477 kr i månaden

Låna 10.000 kr i 2 år kostar 537 kr i månaden

Låna 20.000 kr i 3 år kostar 802 kr i månaden

Låna 30.000 kr i 4 år kostar 1006 kr i månaden

Låna 40.000 kr i 5 år kostar 1189 kr i månaden

frogtail enskild ränta

I bägge ovan nämnda fallen finns betydligt billigare alternativ.

Fördelen med Frogtail är framförallt räntan som är fast. Det blir lätt att förstå vad man betalar oavsett lånebelopp och återbetalningstid.

Snabblån brukar ha kortare återbetalningstid än 12 månader, här sticker frogtail ut och erbjuder lån med längre löptider.

Det som saknas är en presentation av kapitalkostnad, dvs vad lånet kostar i kronor. Det gör det lite svårt att jämföra lånet mot andra andra lån med lika lång löptid. Även om du ser vad du betalar per månad vill man gärna se vad lånet kostar totalt sätt.

Fördelen är att man kan få en och samma ränta oavsett din ekonomi. Även om du har betalningsanmärkningar kan du här få ett förhållandevis bra lån.

Ta lån hos Frogtail

Vägen till att få ett lån hos Frogtail skiljer sig något mot många andra låneföretag. Första steget är att välja belopp och amorteringstid.

När detta anges visas en exempelränta som speglar ungefär vilken räntenivå man kan få på lånet. Det framgår även hur mycket man skulle behöva betala per månad vilket är en fördel.

Smslån utan uc med direkt utbetalning hos Frogtail

Ändrat 2020-06-15

Numera ansöker du hos Frogtail genom att signera med bankid och använda trustly. Det gör tjänsten extremt snabb att hantera.

Trustly kan föra över pengar på några sekunder, vi har själva använt Trustly flera gånger. Det går imponerande fort!

Ansöker du om lån innan 13:00 får du lånet utbetalt mellan 15-17 samma dag. Det kallar vi ett smslån med direkt utbetalning.

Gammal text:

Det andra steget är nämligen att uppge sitt mobilnummer på hemsidan. En sexsiffrig kod skickas sedan ut till denna mobil. Det är denna kod samt telefonnumret som sedan används för att logga in på sidan. Väl inne kommer företaget att presentera beslut på låneansökan varpå man kan ta beslut om lånet ska tecknas eller inte. Det kan i vissa fall vara så att Frogtaill enbart erbjuder lån på ett lägre belopp än vad man ansökt om. Låneansökan behandlas alltid efter de ekonomiska förutsättningar man har och därför kan företaget avgöra att fulla beloppet som ansökan gäller inte kan lånas ut.

I det fall som låntagaren anser att ränta och amorteringstid passar bra godkänner man låneförslaget från Frogtail. Pengarna förs sedan över samma dag eller nästkommande bankdag.

Ett klart minus ges att man i första steget måste uppge sitt mobilnummer. Det är bättre att först kunna ange lånesumma och önskad amorteringstid för att därigenom fortsätta sin ansökan.

Om Frogtail:

Frogtail är ett kreditföretag som erbjuder privatpersoner lån på mellan 5.000 – 40.0000 kronor när det behövs ett extra tillskott till kassan. De ingår i det licenserade finans- och kreditbolaget Folkefinansgruppen som har snart 15 års erfarenhet på marknaden. Företaget har tillstånd av Finansinspektionen för utlåning.

Krav

Dessa krav ställer Frogtail på låntagaren för att ett lån ska kunna bli beviljat

 • Personen ska vara över 18 år
 • Personen ska ha en taxerad inkomst (Hur stor inkomst framgår ej)
 • Personen ska vara folkbokförd i Sverige
 • Personen får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden

Det borde framgå hur stor inkomst som krävs samt om betalningsanmärkning är acceptabelt (vilket det är)

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja. (Bisnode)

Direkt utbetalning? Ja.

Helgutbetalningar? Ja.

Lån för person under 20 år? Ja.

Omtyckt av kunderna

Via recensionssidan Trustpilot har kunder hos Frogtail kunnat lämna omdöme om företaget. På de 1939 omdömen som lämnats i mitten av 2020 gavs ett medelbetyg på 4.7 av 5. Det är mycket bra och speglar att kunderna är nöjda med lånetjänsten.

Frogtail bra betyg

Slutbetyg 9

Jämför lån hos Lendo

Sammanfattning

Sammanfattning

Frogtail erbjuder lån från 1.000 och upp till 50.000kr. På de lägre beloppen är de medel gällande kostnad. Detta då i jämförelse med snabblåneföretag. Men de visar upp kostnaden mycket dåligt och det blir därmed svårt att jämföra mot andra kreditgivare som lånar ut låga summor på kortare tider.

Frogtail kan vara ett väldigt bra alternativ – eller ett riktigt dåligt. Allt beror ju på vilken ränta som man får av kreditföretaget. En ränta man inte vet förrän man genomfört en ansökan. Men ser man deras exempelränta som en spegling av deras vanligaste räntesatser så ligger de högt.

Frogtail: Betyg 8/10