Kredit365

Uppdaterad:
 • Låna 2.000-5.000kr
 • Lätt att få lånet beviljat
 • Utbetalning samma dag
 • Betyg 4/10
Till Kredit365

Kredit365 marknadsför sig med ”Sveriges Enklaste SMS-lån”. Det kanske är enkelt att teckna. Men prisnivåerna och de onödiga kostnaderna imponerar inte.

Besök Kredit365

Fördelar med Kredit365

 1. Enkel låneansökan.
 2. Snabba utbetalningar.
 3. Mycket generösa öppettider.

Kom ihåg att hellre välja ett privatlån om du kan. Vi rekommenderar Lendo för att få bra ränta.

Summa och amorteringstid

Kredit365 erbjuder enbart mycket små summor. Man kan välja mellan 2.000, 3.000, 4.000 eller 5.000kr. Att de inte erbjuder större summor är en fördel. SMS-lån ska vara små summor som lånas under en kort tid. Det är precis vad företaget erbjuder. Amorteringstiden är enbart en månad.

Kanske vore det bra med 2-3 månaders återbetalningstid också. Men annars speglar amorteringstid valbart lånebelopp.

Ränta (och avgifter !)

Kredit365 är ett av de företag som bevisar att riktigt låg ränta inte behöver betyda att lånen blir billiga.

Den nominella räntan är 39% vilket är lågt gällande snabblån. Men att ha låg ränta och kompensera detta med höga avgifter är inte uppskattat. De skriver även att de har ”Bästa pris på SMS-lån” vilket är helt felaktigt. Deras ränta är konkurrenskraftig men de är inte bäst. Med avgifterna blir de långt från bäst.

De visar visserligen kostnaden tydligt men priserna är riktigt höga och dessutom är ”räntefritt” inte kostnadsfritt.

De gör inte saken bättre när de beskriver sina priser på följande sätt:

” Priset vi anger är den totala kostnaden för lånet. Då ingår ränta, uppläggningsavgift, aviavgift, serviceavgift och kostnaden för kreditupplysning” 

I pristabellen presenterar de däremot inget om serviceavgift och kostnad för kreditupplysning. Det är extremt sällan som ett låneföretag anger att kunden får betala för kreditupplysning…

Ta lån hos Kredit365

På första sidan hos Kredit365 finns ett reglage där man väljer hur stort belopp som ska lånas under en månad (andra amorteringstider finns inte). Där under presenteras samtliga avgifter som tillkommer och hur stort belopp som totalt ska betalas tillbaka efter en månad.

På denna punkt får företaget godkänt då det är bra med tydliga uppgifter redan tidigt i ansökningsskeendet. Det gör det även lättare att jämföra detta företag mot andra gällande priset. De som gör det kommer även att se att de inte har ”bäst pris på SMS-lån” som de antyder.

Klicka sedan på ”Ansök nu” och fyll i personnummer och mobiltelefonnummer.

Legitimering sker i sista skedet med E-legitimation eller BankID. Det är även möjligt att bli identifierad genom att företaget motringer men i detta fall kan de även behöva komplettera med kopia på ID-handling.

De som en gång har lånat hos Kredit365 tidigare kan göra en mycket enkel ansökan via SMS. Svar ges sedan direkt på skärmen.

Utbetalning sker samma dag i det fall som ansökan har beviljats före klockan 13. Om ansökan sker efter detta klockslag kommer pengarna att betalas ut nästkommande bankdag.

Krav

 • Folkbokförd i Sverige
 • Taxerad inkomst på minst 20.000 i deklaration från föregående år
 • Har betalningsförmåga (något som företaget avgör utifrån all den information som finns gällande låntagaren)
 • Är minst 18 år
 • Skulder får inte för tillfället finnas hos Kronofogden.

kredit365 med betalningsanmärkning

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja

Helgutbetalningar? Ja

Lån för person under 20 år? Ja

kredit365 sveriges enklaste lån

Övrigt

Bra Kundtjänst och Service

Vid frågor kan kundtjänst kontaktas via flera olika vägar. På sidan finns en kontaktformulär, mailadress, telefonnummer och postadress. En stor fördel är att de har öppet alla dagar i veckan. Måndag-fredag gäller 8-18, lördag, söndag och helgdagar 10-15.  Deras generösa öppettider är helt klart en av deras styrkor.

Under ”Om Oss” beskrivs företaget med ”Vår konkurrensfördel består av service, snabbhet och tillgänglighet”. Det är en bra sammanfattning. Det väger upp det sämre betyget gällande avgifterna något.

Slutbetyg 4 (Höga kostnader drar ner medelbetyget)

Besök Kredit365
Sammanfattning

Sammanfattning

Fördelarna hos Kredit365 är precis de som de själva lyfter fram som deras konkurrensfördel. De har mycket bra öppettider hos kundservice, enkel ansökningsprocess och snabba utbetalningar. Detta oavsett vilken bank som låntagaren har.

Prismässigt ligger de bland de sämre. Detta på grund av de fasta kostnaderna. Räntan är visserligen låg men det finns inte någon fördel för låntagaren att den större delen av kostnaden inte är ränta och därmed inte avdragsgill.

Betyg 4

Kredit365: Betyg 4/10