Kreditidag

Uppdaterad:
  • Låna 500-10.000 i upp till 90 dagar
  • Amortera i 15-90 dagar
  • Otydlig information drar ner betyget
  • Betyg 5/10
Till Kreditidag

Kreditidag har som affärsidé att ”erbjuda säkra och billiga lån till privatpersoner”. På sidan skriver de även att de erbjuder billiga lån. Men när man jämför priserna ligger Kreditidag inte bland de bättre på marknaden. Här känns informationen något felaktigt. Just information är vad Kreditidag får dåliga betyg på- på flera punkter.

Summa och amorteringstid

Kreditidag har valt att erbjuda lån på mellan 500kr och 10.000kr. Detta är alltså i nivå med många andra sms-låneföretag. En fördel är att de inte lånar ut större belopp då detta blir mycket dyrt och det i dessa fall finns betydligt bättre lånelösningar.

Återbetalningstiden beror på hur stort lånet är. 500kr går att amortera på 15 eller 30 dagar. Sedan krävs längre amorteringstid ju större belopp som lånas. Som mest är det 90 dagar som krävs vilket är på lån på 8000kr eller mer.

De som lånar för första gången på Kreditidag kan låna upp till 3000kr. Som återkommande kund går det däremot att låna upp till 10.000kr. Detta förutsatt att det tidigare lånet betalats tillbaka i tid.

4/5

kreditidag låna pengar

Ränta

Om lånesumman 500kr väljs visas det att lånet kommer vara helt gratis. Om det är så låter vi vara osagt då det inte har hittats annan information på sidan om att gratis lån erbjuds upp till den summan.

5000kr som lånas under två månader kostar 1250kr i ränta. Det går att hitta ett flertal andra aktörer som erbjuder samma lån med en kostnad under 1000kr.

2000kr som lånas under en månad kostar 445kr. Även här går det att hitta betydligt billigare alternativ.

Självklart kan alla företag sätta den prisnivå som de vill. Men samtidigt ska sägas att det står på hemsidan att Kreditidag erbjuder Billiga Snabblån. Ser man över hela branschen ligger Kreditidag inte bland de fem billigaste. Ett företag som i så fall istället kan rekommenderas är Onea eller Credway

4/10

Ta lån på Kreditidag

Det är sällan ett låneföretag får kritik för att det är svårt att välja lånesumma men så är det hos Kreditidag. Det reglage som man ska dra i är svår att föra framåt och bakåt. Ett annat problem uppstår om man ska fylla i lånesumman med siffor. Den som skriver 4600kr och sedan klickar bredvid kommer se hur summan ändras till 5000kr automatiskt. Detta utan att någon notering eller påminnelse säger att man inte kan låna 4600.

För att gå vidare i låneprocessen ska man sedan klicka på ”Ansök Nu”. I detta läge går det enklare att ändra summa och det är även här man ser lånets kostnad.

Här är Kreditidag mycket tydliga. Lånekostnad, effektiv ränta, amorteringsbelopp per månad och totalt att betala presenteras mycket tydligt.

Efter att låntagaren valt belopp och amorteringstid ska personuppgifter, bankuppgifter samt uppgifter om personens ekonomi fyllas i. Identifiering sker till sist via Bank-ID, ID-kort, Personkonto på Nordea eller mobiltelefon. Det snabbaste sättet är att identifiera sig via Bank-ID eller Personkonto.

I det fall som lånet blir beviljat kommer pengarna att betalas ut inom en bankdag.

3/5

kreditidag säker lån

Krav

  • 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Lån får inte finnas hos Kreditidag eller någon av dess samarbetspartners. Här vore det ytterst lämpligt att nämna vilka dessa samarbetspartners är eftersom det kan vara avgörande om lånet kommer att beviljas eller inte. Men detta framgår inte.
  • Ingen information om inkomst finns inte.

Vad gälller för betalningsanmärkning?

2/5

Övrigt

  • Dålig meny

Det ska vara enkelt att hitta information oavsett vad låntagaren söker för slags information. Så är det inte hos Kreditidag. Orsaken är att företaget valt att lägga alla viktiga länkar längst ner på sidan. Det överlägset vanligaste är att det finns en meny längst upp med länkar till exempelvis ”Kostnader”, ”FAQ” och liknande. I detta fall ger det företaget ett minus gällande enkelhet att hitta information om lånet.

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Framgår ej

Låna utan UC? Ja

Helgutbetalningar? nej

Lån för person under 20 år?  Ja

Besök KreditIdag

2/5

Slutbetyg: 5/10

Sammanfattning

Räntemässigt är inte Kreditidag det bästa snabblånet. De ligger högre än de billigaste lånen. Det i sig gör inte så mycket – men med tanke på att marknadsför sig själva med ”billiga lån” blir det felaktig information. Just information är den punkt de får sämst betyg på. Bland annat saknas information om ”gratislånet” om det nu finns. Utöver det är en del information svår att hitta.

Sammanfattningsvis ges ett betyg något sämre än medel. Detta i likhet med räntan som är något sämre än medel.

Slutbetyg: 5/10

Kreditidag: Betyg 5/10