Kundfinans

Uppdaterad:
 • Låna 500-12.000
 • Amortera i 30 eller 90 dagar
 • Tydlig information
 • Betyg 7/10
Till Kundfinans

Kundfinans drivs av företaget SMS Pengar Norden AB. Detta varumärke grundades 2006 och har under de år det varit aktivt lånat ut pengar till fler tusen personer. De är självklart registrerade hos Finansinspektionen.

Via kundfinans går det att låna 500kr upp till 12000kr. Däremot bör lånen enbart tas upp till en summa av 5000kr. I annat fall finns bättre lösningar.

Storlek och amorteringstid

Med ett lånebelopp på 500kr upp till 12.000kr har Kundfinans till största sannolikhet lånebelopp som passar de flesta som behöver snabblån. Beloppet som går att låna är i steg på 500kr dvs 1000., 1500, 2000 osv.

Amorteringstiden beror helt på hur stort belopp som lånas. Vid 5000kr är amorteringstiden alltid 30 dagar. Är det 5000kr eller mer som lånas är det 90 dagars amorteringstid.

Ett litet minus kan ges för denna lösning. Det kan vara bättre om låntagaren själv fick välja mellan 1-3 månader eller liknande. Samtidigt är ändå amorteringstiden avvägd mot lånat belopp och man kan alltid betala tillbaka i förväg om så önskas. Nya kunder kan maximalt låna 5000kr. Som återkommande kund kan man sedan öka lånebeloppet.

4/5

kundfinans ta lån

Besök Kundfinans

Ränta

Den effektiva räntan är från 262% upp till 819%. Men då effektiv ränta blir missvisande på lån kortare än ett år bör man istället se på helhetskostnaden.

1000kr på en månad kostar 200kr

6000kr på tre månader kostar 1575kr

En fördel är att de under sidan ”Priser” mycket tydligt visar den totala kostnaden för de olika lånen.

Räntan är hög i likhet med andra sms-lån. Därmed bör enbart lån tas på någon tusenlapp. Är det större summor bör privatlån tecknas. Är det över 5000kr kan exempelvis Cash2You rekommenderas som har lägre ränta på större belopp. Detta om låntagaren har betalningsanmärkning. Finns ingen betalningsanmärkning bör klassiskt privatlån tecknas. Gör då en gratis jämförelse av över 20 banker hos Lendo. Jämfört med andra snabblåneföretag ligger de på medelnivå på räntan.

6/10

Ta lån på Kundfinans

Det första man bör göra innan ansökan skickas in är att kontrollera hur mycket lånet kommer att kosta. Anser man att kostnaden är för hög bör inte lånet tecknas och därmed inte heller en ansökan skickas in. Hur mycket kostnaden kommer bli syns mycket tydligt på första sidan på kundfinans.se

Dra i reglaget och prova dig fram med olika belopp. Till höger presenteras mycket tydligt vad månadskostnaden kommer att bli. Där står det även den totala räntekostnaden som kommer att skapas genom detta lån, effektiv ränta samt en detaljerad betalningsplan. Enkelt och tydligt !

I och med att amorteringstiden är fast kommer den att anpassas efter lånat belopp. Men nästa steg skiljer sig något mot många andra aktörer.

Steg två är att ange personnummer för att därigenom få alla uppgifter automatiskt ifyllda. Detta genom att identifiering sker först i låneansökningsprocessen istället för sist. Kundfinans hämtar uppgifterna från skatteverket och man slipper därmed fylla i adress, namn m.m. Nu fås även en inloggning till ”Mina Sidor”.

kundfinans låna pengar

I övrigt liknar ansökan de flesta andra företag.

Besked ges mycket snabbt om lånet blir beviljat eller inte.

I det fall som låntagaren har konto hos bankerna Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank kommer pengarna att betalas ut och synas på låntagarens konto mycket snabbt efter att lånet beviljats. I det fall som låntagaren har konto hos någon annan bank tar utbetalningen i regel en bankdag.

5/5

Krav

De grundkrav för att ett lån ska kunna bli beviljat hos Kundfinans är:

 • Privatperson som är minst 18 år
 • Den taxerade inkomsten måste mint vara på 100.000kr
 • Några betalningsanmärkningar får inte vara aktuella
 • Skuldsaldo får inte vara aktuellt hos kronofogden
 • Personen får inte ha skyddad identitet
 • Personen måste ha ett eget bankkonto i Sverige
 • Personen måste klara av kreditprövning som sker av Kundfinans.

5/5

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC? Ja

Helgutbetalningar? Nej.

Lån för person under 20 år? Ja

3/5  Eftersom de inte tillåter betalningsanmärkning borde räntan kunna ges i lägre nivå. Att de sedan inte har helgöppet ger även något sämre betyg.

Slutbetyg 7

Besök Kundfinans

kundfinans reklam

Sammanfattning

Sammanfattning

Kundfinans har flertalet fördelar. För det första presenterar de mycket tydligt hur mycket det kostar att låna hos dem. Detta med en tydlig förklaring på månadskostnad och total räntekostnad. Att presentera hela lånets räntekostnad är det nämligen en del företag som inte gör. Utöver det kan man få en överblick på de olika lånebeloppen och därigenom se vad dessa skulle kosta per månad. Räntemässigt är det enbart fördelaktigt att ta lån på de mindre beloppen.  Detta upp till ca 5000kr. Med den höga årliga räntan blir högre belopp mycket dyra att låna. Om större belopp behöver lånas rekommenderas privatlån. I det fall som det är svårt att få detta på klassiska banker är det BlueStep eller Good Cash som erbjuder lån. Detta till effektiva räntor på 25-35%. Det blir dock billigare än att ta ett lån på kundfinans på 10.000 som ska vara betalat på tre månader.
Kundfinans: Betyg 7/10