Kundfinans

Uppdaterad:
 • Låna 1.000-30.000
 • Amortera i 30 eller 90 dagar
 • Tydlig information
 • Betyg 6/10
Till Kundfinans

Kundfinans drivs av företaget SMS Pengar Norden AB. Detta varumärke grundades 2006 och har under de år det varit aktivt lånat ut pengar till fler tusen personer. De är självklart registrerade hos Finansinspektionen.

Besök Kundfinans

Via kundfinans går det att låna 1.000kr upp till 30.000kr. Däremot bör lånen enbart tas upp till en summa av 5.000kr. I annat fall finns bättre lösningar.

Storlek och amorteringstid

Med ett lånebelopp på 1.000kr upp till 30.000kr har Kundfinans till största sannolikhet lånebelopp som passar de flesta som behöver snabblån. Beloppet som går att låna är i steg på 1.00kr dvs 1.000, 2.000, 3.000 osv.

Amorteringstiden är mellan 1-12 månader. Man kan alltid betala tillbaka i förväg om så önskas. Nya kunder kan maximalt låna 5.000kr. Som återkommande kund kan man sedan öka lånebeloppet.

kundfinans ta lån

Ränta

Rörlig ränta 39,8 %/ Effektiv ränta 58,51 %. Men då effektiv ränta blir missvisande på lån kortare än ett år bör man istället se på helhetskostnaden.

Lånexempel (2020-08-01): Uttag om 15 000 kr/ 12 mån/ 12 aviseringar/ Uppläggningsavgift 280 kr / Avi-avgift 45 kr per månad (540 kr).  / Uttagningsavgift 95 kr/Månadsbelopp 1 786 kr (snitt). Totalbeloppet blir då 21 430 kr.

Räntan är hög i likhet med andra sms-lån. Därmed bör enbart lån tas på någon tusenlapp. Är det större summor bör privatlån tecknas. Är det över 5000kr kan exempelvis Cash2You rekommenderas som har lägre ränta på större belopp. Detta om låntagaren har betalningsanmärkning. Finns ingen betalningsanmärkning bör klassiskt privatlån tecknas. Gör då en gratis jämförelse av över 20 banker hos Lendo. Jämfört med andra snabblåneföretag ligger de på medelnivå på räntan.

Ta lån på Kundfinans

Det första man bör göra innan ansökan skickas in är att kontrollera hur mycket lånet kommer att kosta. Anser man att kostnaden är för hög bör inte lånet tecknas och därmed inte heller en ansökan skickas in. Hur mycket kostnaden kommer bli syns mycket tydligt på första sidan på kundfinans.se

Dra i reglaget och prova dig fram med olika belopp. Till höger presenteras mycket tydligt vad månadskostnaden kommer att bli. Där står det även den totala räntekostnaden som kommer att skapas genom detta lån, effektiv ränta samt en detaljerad betalningsplan. Enkelt och tydligt !

I och med att amorteringstiden är fast kommer den att anpassas efter lånat belopp. Men nästa steg skiljer sig något mot många andra aktörer.

Steg två är att ange personnummer för att därigenom få alla uppgifter automatiskt ifyllda. Detta genom att identifiering sker först i låneansökningsprocessen istället för sist. Kundfinans hämtar uppgifterna från skatteverket och man slipper därmed fylla i adress, namn m.m. Nu fås även en inloggning till ”Mina Sidor”.

kundfinans låna pengar

I övrigt liknar ansökan de flesta andra företag.

Besked ges mycket snabbt om lånet blir beviljat eller inte.

I det fall som låntagaren har konto hos bankerna Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank kommer pengarna att betalas ut och synas på låntagarens konto mycket snabbt efter att lånet beviljats. I det fall som låntagaren har konto hos någon annan bank tar utbetalningen i regel en bankdag.

Krav

De grundkrav för att ett lån ska kunna bli beviljat hos Kundfinans är:

 • Privatperson som är minst 18 år
 • Den taxerade inkomsten måste mint vara på 100.000kr
 • Några betalningsanmärkningar får inte vara aktuella
 • Skuldsaldo får inte vara aktuellt hos kronofogden
 • Personen får inte ha skyddad identitet
 • Personen måste ha ett eget bankkonto i Sverige
 • Personen måste klara av kreditprövning som sker av Kundfinans.

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC? Ja

Helgutbetalningar? Nej.

Lån för person under 20 år? Ja

Eftersom de inte tillåter betalningsanmärkning borde räntan kunna ges i lägre nivå. Att de sedan inte har helgöppet ger även något sämre betyg.

Försäkring

Kundfinans erbjuder sina kunder en försäkring där man kan trygga upp sin ekonomi med ett utgiftsskydd. Man kan försäkra upp till 8 000 kronor per månad och utbetalningen är skattefri. Försäkringen är frivillig, men försäkringen är dyr och dålig och vi rekommenderar den inte för någon.

Slutbetyg 6

kundfinans reklam

Sammanfattning

Sammanfattning

Kundfinans har flertalet fördelar. För det första presenterar de mycket tydligt hur mycket det kostar att låna hos dem. Detta med en tydlig förklaring på månadskostnad och total räntekostnad. Att presentera hela lånets räntekostnad är det nämligen en del företag som inte gör.

Utöver det kan man få en överblick på de olika lånebeloppen och därigenom se vad dessa skulle kosta per månad.

Räntemässigt är det enbart fördelaktigt att ta lån på de mindre beloppen.  Detta upp till ca 5.000kr. Med den höga årliga räntan blir högre belopp mycket dyra att låna. Om större belopp behöver lånas rekommenderas privatlån. I det fall som det är svårt att få detta på klassiska banker är det BlueStep eller Good Cash som erbjuder lån. Detta till effektiva räntor på 25-35%. Det blir dock billigare än att ta ett lån på kundfinans på 10.000 som ska vara betalat på tre månader.

Kundfinans: Betyg 6/10