Meddelandelån

Uppdaterad:
  • Nya kunder lånar 1000kr gratis
  • Låna 1000-10.000kr i upp till 3 månader
  • Mycket bra kundomdömen
  • Betyg 8/10
Till Meddelandelån

Meddelandelån har fått mycket bra kundomdömen hos recensionssidan TrustPilot. Utöver det har sidan över 2000 Gilla-markeringar på Facebook. En stor orsak till att många tycker om företaget är att de har snabb service och generösa öppettider på kundtjänst. De är inte bäst på alla punkter (ex ränta) men snabbt, tryggt och enkelt väger tungt och ger företaget ett bra betyg. Dessutom helt ränte- och kostnadsfritt lån på 500kr för nya låntagare.

meddelandelån fördelar

Summa och amorteringstid

Meddelandelån förmedlar lån från 1000kr och upp till 30.000kr. Det är ett vanligt spann för företag som erbjuder snabblån. Beloppet går att välja med ett intervall på 500kr.

Amorteringstiden är delvis valbar.

1000-2500 kr – 1 månad

3000-6500 kr – 1-2 månader

7000-10000 kr – 2-3 månader

11 000 – 30 000kr – 1-3 år

Amorteringstiden följer storleken på lånebeloppet vilket är logiskt. Samtidigt blir det alltid konstigt med en brytning mellan 1 och 2 månaders amorteringstid samt 2 och 3 månader på de här beloppen. För den som bara behöver låna 6500 kr men helst vill betala av på 3 månader så lönar det sig isåfall att låna mer, 7000 kr, för att få den högre amorteringstiden.

Egentligen borde även Meddelandelån enbart hålla sig till lånebelopp under 10.000kr. På högre belopp är det amorteringstid på minst ett år och en effektiv ränta på 52-69%. Då finns det betydligt billigare alternativ i privatlån från Cash2You, CashBuddy eller GoodCash

3/5

Ränta

Som ny kund kan man låna 1000kr gratis i 30 dagar. Detta utan ränta eller avgifter. Ett sätt att prova på tjänsten utan att betala för det.

Meddelandelån presenterar både total kostnad för lånen samt effektiv ränta. Den effektiva räntan är mellan 53,71% och 1202,42%. Men då effektiv ränta på kortare lån blir missvisande har vi valt att titta på totalkostnad. Detta presenteras mycket tydligt på två sätt på webbplatsen. Antingen ses det i och med att man tar ett lån eller så kan det ses i en tabell under ”priser” på hemsidan.

Meddelandelån kostnad

Exempel på lånekostnad

1000kr lånas i 1 månad – Total kostnad 0kr (Gäller för nya kunder)

5000kr lånas i 1 månad – Total kostnad 585kr

5000kr lånas i 2 månader – Total kostnad 718kr

10.000kr lånas i tre månader – Totalkostnad 1175kr

En nackdel är att de även nämner priset ”efter skatt”. De menar efter att eventuellt ränteavdrag har skett men detta påverkas man av över ett år senare (vid kommande deklaration) så det känns lite irrelevant precis vid lånetillfället.

Är de billiga eller dyra?

Även om de har slipat sig på senaste tiden och sänkt sina räntor över hela linjen, med prisnivåerna ovan är Meddelandelån trots det inte alltid det absolut billigaste alternativet. Det skiljer på några hundralappar oavsett vilken summa som lånas. Detta mot de billigaste lånen på marknaden. Är det större summor är det absolut billigare att teckna ett årslån hos exempelvis Cashbuddy, Cash2You eller GoodCash. Med tanke på att lånet kan betalas tillbaka i förtid blir kostnaden betydligt lägre om lånesumman är över 5000 kr.

6,5/10

Ta lån på meddelandelån

meddelandelån att ta lån

Meddelandelån är mycket tydliga gällande kostnaden för lånet. Första steget när ett lån ska tecknas är att se vad det kommer att kosta och därigenom avgöra om man har råd att teckna det. På första sidan kan belopp väljas och därefter amorteringstid (oftast två olika val).

När detta har valts presenteras den totala kostnaden samt den effektiva räntan. Här finns däremot ett önskemål till förbättring. De visar nämligen inte tydligt hur stor månadsbetalningen kommer att bli. Eftersom det är månadsavgiften som främst är avgörande för låntagaren borde detta även vara tydligt framställt.

De som hittar en nivå på lånet som känns acceptabelt klickar sig vidare till nästa punkt i låneansökan. Det är att identifiera sig via bank. Genom att logga in på sin bank (via Meddelandelåns hemsida) sker identifiering och man kan gå vidare till nästa punkt. Detta är att få PIN-kod och uppge personnummer så inloggning kan ske på sidan. Därefter fylls resterande uppgifter i gällande lånet och ansökan kan skickas in.

En fördel med Meddelandelån är att de har mycket snabba utbetalningar. Om låntagaren har konto hos antingen Nordea eller Handelsbanken sker utbetalningen direkt efter att lånet har blivit beviljat.

4/5

Krav

De krav som gäller för att få lån hos Meddelandelån är:

  • Du måste vara 20 år gammal eller äldre
  • Du måste ha en folkbokföringsadress i Sverige
  • Du måste ha ett svenskt telefonnummer som det går att nå dig på
  • Du får för tillfället inte ha några aktiva betalningsanmärkningar

För att kunna utnyttja erbjudandet om kostnadsfritt lån gäller även att personen inte tidigare tagit lån hos företaget.

5/5

 

Övrigt

Snurrigt med många olika låneformer

En nackdel med Meddelandelån är låneformer de presenterar i menyn. Under Låna pengar finns bland annat ”Låna pengar via SMS”, ”Låna pengar via weblån”, ”Sms-lån med förlängning” och ”Smslån utbetalning helg”.

En annan menyflik heter Olika lån. Här kan man lätt tro att företagets olika lån presenteras. Under fliken hittas bland annat ”Internet lån”, ”SMSlån utan UC”, ”SMSlån 500kr räntefritt” m.m.

Har företaget så många olika lån? Inte alls. Det är bara olika sätt att presentera exakt samma lån. Men visst blir det rörigt och svårtolkat för den som inte känner sig hemma på sidan.

För den som är ny kund och vill låna 1000 kr i 30 dagar så är lånet helt kostnadsfritt. Men för den som är kund sen tidigare så tillkommer en kostnad även på det lånet men det framgår tyvärr inte på hemsidan vad kostnaden blir i det fallet.

meddelandelån trustpilotBra betyg

Meddelandelån finns med på recensionssidan TrustPilot. I november 2015 var det 872 personer som lämnat omdöme om företaget och sammanlagt gett ett genomsnittsbetyg på 9,3 av 10. Det är mycket högt och visar på företagets styrka gällande service och snabbhet.

De har även över 1800 Gilla-markeringar på Facebook vilket speglar samma nöjdhet hos kunderna.

Mycket bra öppettider

Meddelandelån har ett av de företag inom denna bransch som har bäst tillgänglighet hos kundtjänst. Vardagar är det öppet 7.30 till 22 vilket är mycket generöst. Lördagar är det öppet 9.30 till 17 och på söndagar 12.30-16. De nås på ett gratis 020-nummer, mail eller formulär via hemsidan. BRA !

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC? Ja, De använder sig av CreditSafe

Helgutbetalningar? Ja

Lån för person under 20 år? Nej

4/5

Slutbetyg 8,2/10

Besök Meddelandelån

Sammanfattning

Sammanfattning

Meddelandelån visar stolt upp att de har mycket högt betyg på TrustPilot. Utöver det många Gillamarkeringar på Facebook. Är de värde detta fina omdöme? Ja till viss del. Men det beror helt på vad som prioriteras. De har en extremt bra service med generösa öppettider under hela veckan. Utöver det sker utbetalningen mycket snabbt om låntagaren har Nordea eller Handelsbanken. Att låna ut 1000kr gratis ger även företaget ett plus. De är även tydliga med hur mycket lånet kostar – totalt. Däremot skulle det vara en fördel om de även nämnde månadskostnaden i det läge som låntagaren väljer summa i låneprocessen. Utöver det är räntan inte den absolut bästa på marknaden. Att de har en mängd olika ”lån” som är samma lån kan även upplevas snurrigt. Sammantaget kan företaget bli tydligare gällande vissa punkter. Men det är inte förvånande att de har så bra betyg som de har.
  • Betyg 8/10
Meddelandelån: Betyg 8/10