Nanokredit

Uppdaterad:
  • Låna 1000-20.000kr i en månad till 4 år
  • Tryggt – Tydligt – Enkelt
  • Pengar inom 2 timmar på Nordea Personkonto
  • Betyg 6/10
Till Nanokredit

Nanokredit är ett av de företag som har funnits länge på den svenska marknaden för SMS-lån. De etablerade sig 2008 och har över 60.000kunder.

Företaget har ledorden – Tryggt, Smidigt och Enkelt.  Kan de leva upp till dessa ledord?

Tryggt – De har säkra betalningslösningar och är medlem i branschorganisationen SKEF

Tydligt – De har en exemplarisk tydlighet gällande kostnader gällande lånet

Enkelt – Absolut.

Så visst levererar Nanokredit även om de kan förbättra sig på vissa punkter.

nanokredit tryggaste smslånet

Summa och amorteringstid

Nanokredit erbjuder snabblån och Årslån. De skiljer alltså på dessa begrepp vilket även märks gällande krav och amorteringstid på lånen.

Snabblån finns på summorna 1000kr upp till 10.000kr. Pengarna ska då vara återbetalade inom en till tre månader. Årslånet ska återbetalas inom 1-2 år. Då de har två olika låneformer erbjuder de sina kunder att ha två lån hos dem samtidgt – dvs. ett årslån och ett snabblån.

Nackdelen är att amorteringstiden är knuten direkt till lånebeloppet. Även om det finns ett reglage på hemsidan som antyder att man kan ändra amorteringstiden så går det bara ibland.

Exempelvis ska lån på 3 000 kr alltid återbetalas på 61 dagar, 7 000 kr på 90 dagar och 12 000 på ett år. Det är ganska stelt upplagt.

3/5

nanokredit ta lån

Ränta

Faktisk ränta (ränta under låneperioden) varierar mellan 15% och 30% när det kommer till snabblånen. Det tydligaste är att jämföra faktisk kostnad.

1000kr i en 61 dagar kostar 384 kr

5000kr i 61 dagar kostar  1200 kr

Nanokredit ligger därmed en bit efter de bästa gällande pris alltså.

Gällande årslånen är det tydligaste sättet att presentera effektiv ränta. Denna ligger då på ca 150-180%. De som behöver större belopp bör därmed inte välja Nanokredit. Det finns flera aktörer som erbjuder betydligt lägre effektiv ränta. Även om låntagaren har betalningsanmärkningar, inte vill att kreditupplysning ska ske via UC eller liknande.

Vi rekommenderar då att använda sig av Myloan. En låneförmedlare som jämför lån på några tusenlappar och uppåt från ett flertal banker. Ett annat alternativ är Klara Lån som specialiserat sig på att få in offerter från aktörer som tillåter betalningsanmärkningar.

Ett minus får även Nanokredit för hur de presenterar sina priser på sidan med just namnet Priser. Här presenteras nämligen varken ränta eller priser. Istället enbart vilka summor de erbjuder och hur lång amorteringstid de har.

Som snabblån får de medelbetyg. Som årslån får de mycket lågt betyg.

4/10

Ta lån på Nanokredit

nanokredit ta lån (2)

På första sidan på webbplatsen sker val av summa och i vissa fall amorteringstid.

När detta sker presenteras lånets kostnader mycket tydligt och bra. Det går enkelt att se lånets totala kostnad, hur mycket som ska betalas tillbaka, effektiv ränta, faktiskt ränta och hur återbetalning ska ske. Föredömligt!

Den som klickar på Ansök Nu får sedan fylla i uppgifter gällande ekonomi, familjeförhållande, bankuppgifter m.m.

Nästa steg är att identifiera sig. Det enklaste och snabbaste sättet är att göra detta via E-legitimation. Detta kan då ske i samband med att ansökan skickas in. De som inte har möjlighet att ansöka via E-legitimation kan be om att bli kontaktad av kundtjänst. I detta fall sker identifiering krävs ofta att kopia på ID-handling skickas in.

Svar gällande snabblån kommer mycket fort. Detta är ett prelimenärt svar. Inom 15 minuter kommer sedan kundtjänst att kontakta personen via telefon, mail eller sms och bekräfta lånet.

Om låneansökan blir beviljad kommer pengarna betalas ut inom 2 timmar om låntagaren har konto hos Nordea. Detta då under ordinarie öppettider hos kundtjänst. Om konto finns hos någon annan bank än Nordea kommer pengarna att vara på kontot innan klockan 17 i det fall som ansökan är inskickad och beviljad före klockan 14. I annat fall betalas pengarna ut nästkommande bankdag.

Vid årslån tar det 1-2 bankdagar innan pengarna finns på låntagarens konto.

4/5

Besök NanoKredit

Krav

Vilka krav som ställs på låntagaren beror på hur stor summa som vill lånas.

1000-10.000kr

  • Svensk medborgare
  • Ålder mellan 20 och 70 år
  • Betalningsanmärkningar får inte finnas
  • Årsinkomsten måste vara minst 50.000
  • Klara av sedvanlig kreditprövning som genomförs av Nanokredit

Det betyder alltså inte att alla som uppfyller dessa krav kommer få lånet beviljat. Nanokredit gör en helhetsbedömning av personens ekonomi och möjlighet att betala tillbaka lånet. Det är detta som avgör om lånet blir beviljat eller inte.

11.000-20.000kr

* Svensk medborgare

* Ålder 20-65 år

* Betalningsanmärkning får inte finnas

* Klara av sedvanlig kreditprövning som genomförs av Nanokredit.

* Månadsinkomst på minst 125000kr (före skatt). Motsvarar en årsinkomst på 150.000kr

5/5

 Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC? Ja upp till 10.000kr. På större belopp tas en kreditupplysning via UC

Helgutbetalningar?Nej. Enbart öppet på vardagar

Lån för person under 20 år? Nej

2/5

Slutbetyg: 6

Besök NanoKredit

Sammanfattning

Sammanfattning

Nanokredit presenterar sig med att vara Tryggt, Tydligt och Enkelt. Utöver det med Bra priser och Valmöjligheter.

Det är ett mycket tryggt val då de funnits länge på marknaden och har flera olika identifieringsmöjligheter. De är mycket tydliga med hur lånet fungerar och inte minst vad det kostar. Här är det exemplariska.

Är det enkelt – Absolut !

Men när det kommer till Bra priser och Valmöjligheter visar sig företagets nackdelar. Det blir inte så valbart när amorteringstiden är så styrd som den är. Utöver det ligger priserna gällande snabblånet på medelnivå. Inte bland de lägsta. På årslånen är de riktigt dyra vilka absolut inte rekommenderas. De har räntor upp till 50% vilket inte ens de med betalningsanmärkning brukar behöva betala.

Rekommenderas därmed enbart till lån på mindre summor.

Nanokredit: Betyg 6/10