Pengos

Uppdaterad:
  • Låna 500-10.000kr i 30-90 dagar
  • Gratis lån på 500kr för nya låntagare
  • Hög ränta – Rekommenderas ej
  • Betyg 5/10
Till Pengos

Pengos började med utlåningsverksamhet år 2007 och erbjuder lån från 500kr upp till 10.000kr. De skriver på hemsidan att de har ”marknadens attraktivaste avgifter”. De flesta skulle i detta fall tro att de menar att de har de lägsta avgifterna. Men så är inte fallet.

Pengos är ej aktiv – Se övriga snabblån

 

Storlek och amorteringstid

 

Pengos lånar ut som minst 500kr och som mest 10.000kr.

Första gången ett lån tecknas är maximal lånesumma 3000kr. Återkommande kunder kan sedan låna upp till 10.000kr. Detta förutsatt att återbetalning har genomförts på ett korrekt sätt.

Återbetalningstiden är 15-90 dagar. Hur lång amorteringstiden blir är helt beroende på lånesumma.

500kr – 3500 – 30 dagar

4000kr – 30 eller 60 dagar

5000kr– 60 dagar

6000-7000 – 60 eller 90 dagar

8000-10.000 – 90 dagar

Betyg: 4/5

Till Pengos

Pengos är ej aktiv – Se övriga snabblån

pengos låna gratisRänta

Den första gången ett lån tas på Pengos kan ett räntefritt och kostnadsfritt lån tas upp till 500kr. Detta ska då vara återbetalat på 15 dagar.

Årsräntan är som lägst 161,48 och som högst 310%. Men då samtliga lån ska vara återbetalade på en kortare period än ett år är det tydligare att se på själva totalkostnaden för lånet.

Ett lån på 1000kr och som ska vara återbetalat på en månad kostar 245kr.

Om lånet istället tas på 5000kr är kostnaden är lånetiden 60 dagar och kostnaden 1250kr.

Större lån bör inte tas på Pengos. Då finns det betydligt bättre alternativ. Även gällande snabblånen finns alternativ med lägre kostnad (Se ex. Vivus och Onea)

Ex: Om ett lån tas på 10.0000 är återbetalningstiden 3 månader. Sammanlagt kostar då lånet 2650kr.

Om samma lån istället tecknas på Good Cash är den effektiva årsräntan ca 30%. Tas ett lån på 10.000 och återbetalas inom tre månader kommer en ränta betalas på sammanlagt 750kr. Det är stor skillnad mot 2650. Men då krävs det även att man betalar tillbaka innan ordinarie amorteringstid.

Ett plus ges ändå till företaget då de i en tydlig tabell visar samtliga lånemöjligheter och vilken kostnad dessa medför. Men i jämförelse mot andra ligger de över medel i räntekostnad.

Betyg: 4/10

Pengos är ej aktiv – Se övriga snabblån

Ta lån på Pengos

pengos ta lånDe som vill teckna lån på Pengos väljer summa på webbplatsens första sida. Efter att summa har valts går det i vissa fall att välja mellan två olika amorteringstider. De flesta lånesummor har däremot fasta tider kopplade till sig. Det som presenteras i samband med detta är återbetalningsdag, räntekostnad och hur mycket som totalt ska betalas tillbaka. Här saknas två saker. För det första effektiv ränta som bör finnas med trots att det inte är det bästa sättet att presentera räntekostnader för SMS-lån. Men det som däremot verkligen saknas är månadskostnad i det fall som lånet ska betalas tillbaka på en tidsperiod som är längre än en månad. Det skulle förtydliga för kunden hur mycket som behöver läggas ut per månad på lånet.

Klicka sedan på ”Ansök Nu” och fyll i mailadress och personnummer. Mer uppgifter gällande ekonomi med mera fylls i ett senare skede.

Identifiering kan till sist ske på flera olika sätt. Det enklaste är via Nordea personkonto eller E-legitimation. De som inte har konto på den banken kan identifiera sig via ID-handling eller mobilidentifiering. Vid mobilidentifiering krävs däremot att man har MyWallet och utöver det kostar denna identifiering 25kr. Därmed kommer låneansökan kosta pengar även om man inte blir beviljad lånet.

Mycket kort efter att låneansökan har skickats in kommer ett svar att presenteras på skärmen.

Direktöverföring sker under kundtjänst öppettider (även helgöppet). I det fall som de inte har avtal gällande direktöverföring med den bank som låntagaren har kommer pengarna att synas på låntagarens konto dagen efter. Vilka banker som Pengos har direktöverföring med framgår inte med tydlighet.

pengos låna pengar

Betyg: 5/10

Krav:

Kravet för att kunna få lånet beviljat hos Pengos är följande:

  • Personen måste vara minst 18 år gammal och maximalt 72 år
  • Personen måste vara folkbokförd i Sverige
  • Personen får inte ha andra lån hos Pengos
  • Betalningsanmärkning behöver inte vara ett problem

Det framgår inget angående vilken inkomst som krävs.

 

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja.

Helgutbetalningar? Ja 10-18.pengos pengar

Lån för person under 20 år? Nej

Betyg: 4/5

Pengos är ej aktiv – Se övriga snabblån

SlutBetyg:5

Till Pengos

 

Sammanfattning

 Sammanfattning

Att Pengos skriver att de har ”marknadens mest attraktiva avgifter” ger dem ett stort minus. När det kommer till låneverksamhet är det av yttersta vikt att korrekt och tydlig information ges till låntagaren. De kunde även vara bättre på detta i samband med att lånet tecknas gällande att presentera kostnad per månad för låntagaren.

Ett förtydligande gällande vilka banker som man kan ha för att få pengarna direkt hade även varit en fördel.

Pengos får annars medelbetyg. De har en ränta som är i medel och en flexibilitet gällande amorteringstid som är medelbra. Därmed inte ett av de bästa företagen på marknaden. Men definitivt inte ett av de sämsta heller. Medel…

Betyg:5

Pengos: Betyg 5/10