Protect Me ID-skydd

Uppdaterad:
 • ID-Skydd med mycket bred bevakning
 • Familjerabatt
 • Bevakar – Larmar – Support
 • Betyg 6/10
Till Protect Me ID-skydd

Det finns ett flertal företag som erbjuder ID-skydd. Det som skiljer dem åt är framförallt ersättningsnivåer och vilken hjälp man får om bedragaren är framme. Det är även på dessa två punkter som Protect Me har sina svagheter.

De driver inte ärendet om bedrägeri skulle ske och de ger ingen ekonomisk ersättning.  Dess styrka sitter istället i bevakningen som är bredare än hos de flesta andra ID-skydd. Men räcker det…

Varför ID-skydd?

protect me skyddar mot idstöldVarje år sker tiotusentals ID-stölder. Bedragare som använder en annan persons inloggningsuppgifter till konton på sociala media, tar lån i någon annans namn eller beställer varor på avbetalning. Detta har gjort att intresset för ID-skydd har vuxit starkt. Ett skydd som handlar om att bevaka olika register för att snabbt se om en bedragare försöker genomföra ett bedrägeri.

Med ett ID-skydd ökar alltså chansen att man upptäcker ID-stöld på ett så tidigt stadie att man kan stoppa bedragaren innan någon skada är skedd. Det är aldrig ett komplett skydd mot ID-stöld men ett tydligt sätt att snabbt upptäcka bedrägeriförsök.

Vad ingår i Protect Me ID-skydd?

Preventivt – Minska risken

Med ID-skydd från Protect Me får man en mycket bred bevakning på ett flertal olika uppgifter. Därmed kan man snabbt upptäcka bedrägeriförsök. Detta skydd minskar därmed risken för både ID-stöld, dataintrång och nätbedrägeri. Inget ID-skydd kan lova totalt skydd mot bedrägerier. Men genom bevakningstjänster kan det snabbt upptäckas. Skulle detta ske skickar Protect Me ut larmuppgifter via SMS eller mail.

 • Internetbevakning

protect me lösenordsskyddVarnar om personliga uppgifter upptäcks på internet

 • Bevakning på Dark Web

Dagligen sker en genomsökning av ”Dark Web” för att se om personuppgifter eller andra uppgifter finns tillgängliga här. Med ”Dark Web” menas den del av internet där stor olaglig verksamhet finns så som försäljning av kreditkortsnummer, falska pass och andra uppgifter som underlättar bedrägerier. Detta är en tjänst som inte finns hos många andra ID-skydd.

 • Dynamisk databas

Genomsökning sker även i de databaser där man sammanställt allt från stulna E-postadresser till stulna användarnamn i sociala media. Även detta är något som inte brukar ingå i klassisk ID-bevakning.

 • Kreditbevakning

Ett larm skickas ut direkt när en kreditupplysning sker på personen. Visserligen måste kreditbolag skicka ut papper på detta via post men via denna bevakning får man beskedet betydligt snabbare och kan stoppa bedrägeriförsöket.

 • Adress

protect me ekonomiska uppgifterOm din adress ändras (folkbokföringsadress) skickas ett larm ut. Detta kan tyda på att en bedragare försöker teckna ett lån i någon annan pesons namn.

 • Bankkonto

Larm skickas ut vid dubbeldragningen eller ”oegentligheter” som sker på kontot.

 • Kreditkort

Bevakning sker gällande om kreditkortsnumret uppkommer på oväntade platser, vid oväntade tidpunkter eller på Dark Web.

 • Myndigheter

protect med idskyddVarning skickas ut när förändringar sker i myndighetsregister kopplade till personen. Det gäller exempelvis Skatteverket, Adressregistret, Kronofogden och Lantmäteriet.

 • Operatör

Bevakning sker hos de större operatörerna så som Tele2, TRE o.s.v. och larmar så fort ett abonnemang tecknas i det namn som ID-skyddas.

 • KreditScore

Löpande uppgifter ges hur KreditScore ändras.

 • Betalningsanmärkningar

Få larm om du får en betalningsanmärkning men även när den förfaller samt gällande summa för aktuell anmärkning

Utöver bevakning kan man även minska risken genom konkreta åtgärder. Kundtjänsten hos Protect Me är öppen dygnet runt. Dit kan man ringa om man misstänker att man blivit utsatt för ID-stöld men även för att få råd och tips kring vad man ska göra för att minska risken för detta.

Betyg 5/5

protect me fördelar

Om det händer – Vilken hjälp får du?

Protect Me är framförallt en tjänst som skapar ett skydd mot ID-stöld. Detta genom en rad olika bevakningssystem. Skulle oturen vara framme och en ID-stöld sker kan man även ringa till företaget för att få hjälp med hur man ska gå vidare i frågan. Detta för att både begränsa pågående bedrägeri och ”ta tillbaka” sin identitet.

Däremot måste man driva detta ärende själv. Det kan exempel handla om att kontakta låneföretag och andra företag som bedragaren använts sig av. Man får själv bestrida fakturor och liknande.

Detta drar ner betyget en del. Det finns ett antal ID-skydd som ger praktisk hjälp och driver hela ärendet om detta skulle behövas. Sedan finns det en del ID-skydd där man kan få support via telefon men där man får driva ärendet själv – ex Protect Me och AIG ID-skydd.

Betyg 3/5

Besök Protect Me

När det skett – Ersättningsnivåer

Någon ekonomisk ersättning ges aldrig från Protect Me. Som nämnts ovan är detta en tjänst med störst fokus på bevakning och skydd.

Även här dras betyget ner då de flesta andra ID-skydd har ersättning för olika händelser.

Protect Me har alltså en imponerande bred bevakning – men ger sämre hjälp om bedragaren skulle vara framme. De bistår med hjälp via telefon men man måste själv driva ärendet. Några ersättningsnivåer finns inte heller.

Betyg 0/5

Pris:

En fördel med Protect Me är att de erbjuder gratis ID-skydd i 30 dagar. Det är då ett skydd som gäller för en person (Premium). Därefter övergår prenumerationen till att gälla för ordinarie pris.

Det finns två prisnivåer:

Premium – Kostar 99kr/mån och gäller 1 identitet

Premium for Family – Kostar 198kr/mån och gäller för upp till 5 identiteter

I jämförelse med många andra ID-skydd är detta skydd något dyrare. Exempelvis kostar My Safety (Sveriges mest sålda ID-skydd) 69kr per månaden. Det känns även dyrt med tanke på att man inte kan få någon ekonomisk ersättning.

Fördelen är däremot att man kan teckna familjeabonnemang vilket håller nere priset per person rejält.

Betyg 3/5

Totaltbetyg 6/10

Så startar du ID-skydd hos Protect Me

Att starta upp ett ID-skydd hos Protect Me är mycket enkelt. Hur detta sker och hur tjänsten fungerar presenteras tydligt i fyra steg via hemsidan.

 1. Registrering

Registrera dig via hemsidan. Det som då ska anges är namn, personnummer, adress, ort och mailadress. Man ska även välja hur prenumerationen ska betalas. Vid fakturabetalning uppkommer en aviavgift på 9kr per faktura. Man kan då välja att betala hela perioden eller månad för månad. Alternativ finns även att betala med kort.

Ett välkomstmail skickas sedan ut där man får tillgång till länk till tjänsten där man loggar in med Bank-ID.

 1. Registrera uppgifter

I inloggat läge kan man välja vilka personuppgifter som ska bevakas. Man kan alltid lägga till och ta bort detta när som helst utan kostnad.

 1. Bevakning

Utifrån de uppgifter som lämnats sker daglig bevakning över register och onlinetjänster. När uppgifter kommit in som inte överensstämmer med registrerade uppgifter skickas ett mail eller sms ut till personen som har ID-skydd.

 1. Support

Via telefon går det, dygnet runt, att komma i kontakt med Protect Me. De kan hjälpa till med frågor och problem som uppstår.

Besök Protect Me
Sammanfattning

Sammanfattning

Protect Me är ett av de företag som erbjuder ID-skydd i Sverige. Det som utmärker detta företag positivt är att de har en bredare bevakning än många andra företag. Detta med bevakning av exempelvis personuppgifter och kreditkortsuppgifter mot register av stulet material samt via ”Dark Web”. Vi ställer oss däremot något frågande till att de kan bevaka Dark Web då svenska polisen har svårt med detta.

Den stora nackdelen med Protect Me (i jämförlse med andra ID-Skydd) är att de varken sköter ärendet om ID-stöld skulle ske samt att de inte ger någon ekonomisk ersättning.

Jämför ex. mot MySafety eller UC-IDskydd som har något mindre bevakning men både driver ärendet och ger ekonomisk ersättning.

Protect Me ID-skydd: Betyg 6/10