Risicum

Uppdaterad:
  • Låna 1000 till 12000kr
  • Amortera på 61 eller 90 dagar
  • Erbjuder även kreditlån
  • Betyg 7/10
Till Risicum

Risicum bildades 2005 och är en del av moderbolaget DFC Global Corp vilket är en av världens största företag inom småkrediter och krediter utan trygghet. Denna recension har fokus på deras snabblån. De har även en kontokredit som nås via samma hemsida. Vilken låneform som passar bäst beror på vad man prioriterar som kund.

Belopp och amorteringstid

Det lägsta belopp som går att låna via snabblån hos Risicum är 1000kr och det högsta beloppet är 12.000kr. Det är ett godkänt spann även om man kan kritisera företaget lite för att erbjuda sms-lån på över 10.000kr då det oftast finns billigare möjligheter att låna på dessa belopp. Se mer under ”ränta”

risicum snabblån belopp

Amorteringstiden är något olika beroende på belopp.

Upp till 5500kr kan amorteras enbart på  61 dagar. Är  det upp till 10.000 tillkommer även 90 dagars amorteringstid. Summor över 10.000kr har återbetalningstid på 90 dagar.

Det går alltid att återbetala lånet i förtid utan att det tillkommer några kostnader.

 

4/5

Besök Risicum

Ränta

 

Krediträntan är ca 60 % – 133 %. Den effektiva räntan blir därmed ca 300-500 %. Att titta på räntesatsen gällande snabblån blir däremot väldigt missvisande. Det blir helt enkelt tydligare att titta på vilken kostnad som uppstår och jämföra detta mot andra aktörer som erbjuder snabblån.

Några prisexempel:

Låna 1000 kr i 61 dagar

Ränta 662 kr, uppläggningsavgift 400 kr – Totalt 1062 kr

Låna 5 000 kr i 61 dagar

Ränta 912 kr, uppläggningsavgift 400 kr- Totalt 1312 kr

Låna 10 000 kr i 90 dagar

Ränta 2419 kr, uppläggningsavgift 400 kr – Totalt 2819 kr

Som exemplet visar ovan blir det mycket dyrt att teckna snabblån på stora belopp som 10 000 kr. Det är då betydligt billigare att teckna ett årslån hos annan lånegivare. Skulle samma summa lånas på exempelvis Cash2You skulle kostnaden bli 1169kr. Under halva kostnaden samtidigt som amorteringstiden är längre vilket skapar lägre månadskostnad.

 

EX:

risicum snabblån kostnad

6/10

risicum snabblån fylla i ansökanTa lån på Risicum

Första steget är att välja belopp. Beroende på vald summan är antingen amorteringstiden låst til 61 eller 91 dagar alternativt går det att välja på dessa två.

När detta är genomfört presenteras kostnaden för lånet mycket tydligt. Detta med ränta, uppläggningsavgift, totalkostnad och månadskostnad. Det är därmed lätt att jämföra Risicum mot andra aktörer och planera lånet så att man kan hantera månadskostnaden.

 

Nästa steg är att klicka på ”Ansök här” för att gå vidare i låneprocessen. Nu anges personnummer och information om den egna ekonomin varpå ansökan signeras. tt preliminärt besked om man fått godkänt på ansökan eller inte visas direkt efter att ansökan har skickats in.

risicum snabblån utbetalningPengar kan sedan överföras under kundtjänst öppettider. Därmed kan man även få utbetalt på lördagar. Om kunden har konto hos Handelsbanken alternativt Nordea är betalningen på kontot inom en timme.

5/5

risicum låna

Krav

  • Minst vara 18 år
  • Folkbokförd i landet
  • Inte ha någon betalningsanmärkning
  • Ha ett mobilabonnemang, ett Nordeakonto eller E-leg
  • Ha inkomst

Här får Risicum lite sämre betyg. Det framgår inte vilken inkomst som krävs.Det är Bisnode som används vid kreditupplysning.

3/5

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning?  Nej

Låna utan UC? Ja. De använder sig av Bisnode

Helgutbetalningar? Ja

Lån för person under 20 år? Ja

Slutbetyg 7/10

Besök Risicum

Sammanfattning

Sammanfattning

Det är mycket tydligt att Risicum har en dyr och en betydligt billigare lånelösning. Snabblånet blir dyrare än många av dess konkurrenter främst på grund av att en uppläggningsavgift alltid finns. Kreditlånet blir därmed flera gånger billigare och mer konkurrenskraftigt. Men det finns ändå kreditlån som är ännu billigare på marknaden (Credway).  Prismässigt får de lite bättre än medelbetyg.

Deras slutbetyg hade kunnat vara riktigt högt om de varit mer tydliga i vissa frågor. Ska lån tas på Risicum är kreditlånet billigast – men lockar även till fler lån.

Slutbetyg 7/10

Risicum: Betyg 7/10