Sambla

Uppdaterad:
  • Gratis jämförelse av 40 banker
  • Lån upp till 600 000 kr
  • Svar inom 24 timmar
Till Sambla

Sambla är en gratis jämförelsetjänst som på 24 timmar jämför upp till 40 bankers räntor.

Sambla är en låneförmedlare som jämför upp till 40 bankers lånerbjudanden. Du ansöker på bara några minuter, får svar inom 24 timmar. Hos Sambla kan du välja att både ta ett privatlån, bolån eller helt enkelt ett lån för att samla dina småkrediter.

Besök Sambla – sänk din ränta

Varför Sambla?

Fördelen att välja Sambla är du snabbt och smidigt kan ansöka om ett lån via deras tjänst. Ansökningen kostar inget och du kan ta del av flera erbjudanden från 40 långivare i stället för att behöva kontakta var och en för sig – en process som kan vara både tidskrävande och tuff om man inte vet vilken låneinstitution man ska vända sig till. Du binder dig heller inte till ett lån genom att använda tjänsten, utan gäller först när du tecknat ett avtal.

Genom att ansöka om lån hos Sambla slipper du även att fler kreditupplysningar tas. En person som ansöker om lån hos 10 banker på egen hand, får lika många kreditupplysningar vilket kan påverka kreditvärdigheten negativt. Oavsett hur många långivare som lämnar ett låneerbjudande till dig via Sambla, kommer enbart en kreditupplysning att tas.

Fyra vanliga frågor om Sambla

Vad kostar det att låna pengar hos Sambla?

Själva processen att ansöka om ett lån via Sambla är gratis och du förbinder dig inte mot något. Hur mycket lånet i sig kommer kosta beror på villkoren hos långivaren.

Får jag bättre kreditvärdighet om jag använder Sambla?

Desto fler kreditupplysningar som görs, ju svårare kan det bli att få ett lån beviljat i framtiden. Att i stället använda Sambla för att jämföra de olika långivarna med varandra hjälper dig att hålla nere antalet kreditupplysningar då endast en görs när du skickar in din ansökan.

Kan jag låna pengar trots betalningsanmärkningar?

Sambla samarbetar med flera långivare som beviljar lån trots att man har betalningsanmärkningar. Dock ska du varit skuldfri hos Kronofogden minst 6 månader vid ansökningstillfället.

Kan jag betala mina lån i förtid?

Ja! Lånet du tar via Sambla kan alltid betalas av i förtid. Räntan betalas då enbart fram till det datum hela lånebeloppet återbetalas.

Lånebelopp och amorteringstid

Med hjälp av Samblas tjänst kan du låna mellan 5 000 och 600 000 kronor, men hur stort lån du kan bli beviljad beror på vad kreditupplysningen visar samt vad långivarna kan erbjuda.

Amorteringstiden varierar mellan de olika långivarna men är generellt mellan 1-20 år. Sambla informerar dock om att de flesta långivarna har en låneperiod på max 15 år och är det högsta de kommer kunna erbjuda. Även om du vid ansökningstillfället valt längre.

5/5

Ränta

Det finns i dagsläget inga konkreta siffror vad räntan ligger på för lån som tas via Samblas tjänst. Vilken ränta du får beror helt och hållet på din ekonomiska situation och sätts därför individuellt av långivarna. Därför kan det vara bra att se till att din ekonomi är så bra som möjligt när du ansöker. Något du kan göra genom att avsluta små och onödiga krediter eller exempelvis samla dina lån.

Vill du däremot med säkerhet veta exakt vilken ränta som erbjuds är det enda sättet att skicka in en ansökan. De erbjuder möjligheten att välja räntesats i sin lånekalkyl, men att hitta den är svårt och räntan används enbart för räkneexemplet och är inget som garanteras. Något vi ger tjänsten en minuspoäng för.

 4/5

Teckna lån via Sambla

Att ansöka om ett lån tar inte mer än två minuter. Genom reglagen på deras startsida kan du välja hur stort lånebelopp du vill ha, samt vad du kan tänka dig i ungefärlig månadskostnad. Utefter vilken kostnad du väljer, visas antalet år som lånet kommer att ta att betala tillbaka.

I ansökan kan du även fylla i om du önskar att använda lånet för att samla dina andra krediter. Något som kan ge dig bättre erbjudanden från långivarna med mer förmånliga villkor. Vid valet att samla dina lån fyller du sedan i hur stort belopp dina krediter uppgår till. Väljer du att inte samla dina lån kommer du i nästa steg i stället behöva fylla vad syftet med lånet är. Till exempel om det rör sig om renovering, investering, studier eller konsumtion.

När ansökningen skickats in kommer du inom ett dyng få svar från de långivare som kan erbjuda dig ett lån. Därefter är det bara att jämföra och välja det lån som passar bäst. Pengarna betalas sedan ut efter ca 3-5 bankdagar.

5/5

sambla

Om Sambla

Sambla har sedan sin start 2014 hjälpt över 390 000 kunder att jämföra lån på ett tryggt och smidigt sätt. De erbjuder låntagare att ta del av erbjudanden från 40 olika långivare, helt gratis samt med enbart en kreditupplysning. De är även idag en av de större låneförmedlarna på marknaden och har goda recensioner på såväl andra plattformar som hos Trustpilot där de idag ligger på starka 4,8/5 i betyg.

Därtill visar Sambla tydligt på att de fokuserar på konsumenternas trygghet genom att erbjuda en säker plattform samt transparens. Detta genom att både ha en SSL-krypterad sajt, ett samarbete med UC samt att signering sker via BankID och att de är öppna med vilka långivare de samarbetar med. På hemsidan går det bland annat se ett urval av dessa som inkluderar såväl Nordea och SEB som ICA Banken och Wasa Kredit.

5/5

Krav

För att en jämförelse ska genomföras måste låntagaren uppfylla följande kriterier:

  • Du måste vara 18 år eller äldre
  • Din månadsinkomst måste vara minst 8 400 kronor.
  • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader
  • Du ska inte ha haft något skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna

Uppfyller du inte samtliga kraven kan du dock fortfarande bli beviljat ett lån. Att exempelvis ha en medlåntagare, eller samla dina mindre krediter kan öka chansen att din låneansökan går igenom men är dock ingen garanti. I slutändan är det trots allt din återbetalningsförmåga som avgör.

5/5

Slutbetyg: 4.8/5

Besök Sambla för att sänka dina lånekostnader
Sammanfattning

Att jämföra flera olika banker och kreditbolag innan ett lån tecknas är en stark rekommendation. Det kan göra att man sparar tusentals kronor på lånekostnaden. Enklaste vägen är att gå via låneförmedlare, vilket Sambla är.

Samblas stora fördel ligger alltså i dess enkelhet. De sköter kontakten med långivarna och presenterar inom ett dygn låneförslag från upp till 40 olika aktörer. De får även bra betyg gällande att de visar vilka banker som jämförs.

Sambla: Betyg 9.6/10