Sambla

Uppdaterad:
 • Gratis jämförelse av 40 banker
 • Ränta från 2,95 %
 • Svar inom 24 timmar
 • Betyg 10/10
Till Sambla

Sambla är en gratis jämförelsetjänst som på 24 timmar jämför upp till 40 bankers räntor.

Ansök och få svar på var du hittar billigaste privatlånet utifrån din ekonomi. Ett gratis och snabbt sätt att ställa flera långivares räntor mot varandra och pressa räntekostnaden.

Besök Sambla – sänk din ränta

✅  Spara pengar på lägre ränta

✅  Jämför över 40 långivare – med en enda ansökan

✅  Besked samma dag

✅  Bara en kreditupplysning

Varför Sambla?

 • Jämför gratis och aldrig bindande

Du kan genomföra en räntejämförelse via Sambla hur många gånger som helst – utan att det kostar en krona. Det är alltså en betydligt enklare väg än att kontakta ett flertal banker och kreditinstitut på egen hand.

Det är heller aldrig bindande. Du får låneförslag som du i lugn och ro kan ta ställning till. Önskar du få hjälp kan kundtjänst kontaktas vilka kan guida och förklara hur tjänsten fungerar.

 • Endast en kreditupplysning

Med många kreditupplysningar kan du få sämre kreditvärdighet – vilket påverkar chansen att få lån. Fördelen med Sambla är därmed att de bara tar en kreditupplysning även om ungefär 40 långivare har chans att svara på ansökan. En person som kontaktar 10 banker på egen hand får lika många kreditupplysningar – den som går via Samla får enbart en.

Lånebelopp och amorteringstid

Med hjälp av den tjänst som Sambla erbjuder kan flera låneaktörer jämföras på lånesummor mellan 1 000 kr och 600 000 kr. Det är en stor fördel då alla som vill jämföra räntor på privatlån kan använda sig av tjänsten. Detta oavsett summa. Amorteringstiden är 1 – 20 år vilket även det är mycket positivt.

5/5

Ränta

De långivare som Sambla samarbetar med ger ränta på 2,95 % – 29,90 %. Vilken ränta du får beror på din ekonomiska situation. Enda vägen att få veta exakt vilken ränta som erbjuds är därmed att skicka in en ansökan. Ansökan är alltid gratis och aldrig bindande.

sambla reklam

 5/5

Teckna lån via Sambla

Sambla är en låneförmedlare som jämför lån från ca 40 låneaktörer. Att genomföra denna lånejämförelse, och sedan eventuellt teckna ett privatlån, är mycket enkelt.

 • Ansök

I ansökan anges hur stort belopp och hur lång amorteringstid som önskas. När så sker presenteras ”Cirka månadskostnad”.  Detta är enbart ett exempel. Din månadskostnad kan både bli högre och lägre beroende på vilken ränta du blir erbjuden.

 • Se bankernas bud

När ansökan skickats in kommer alla samarbetande aktörer få möjligheten att ge ett låneerbjudande. Inom ett dygn har alla svarat på låneansökan. Dessa bud kan därefter ställas mot varandra.

 • Välj bästa lånet

Utifrån de bud som ges kan du jämföra och välja det lån som passar bäst. Vill du  ha hjälp finns möjligheten att få stöd från Sambla via telefon. Krav finns aldrig att ett lån måste tecknas. Det är enbart gratis låneförslag.

 • Pengarna betalas ut

Den som väljer att teckna ett lån signerar låneavtalet (oftast digitalt) och får sedan pengarna utbetalt till ett bankkonto. Hur många dagar det tar innan pengarna finns tillgängliga varierar mellan bankerna. Men en vanlig tidsperiod är 3-5 bankdagar.

sambla teckna lån

5/5

Samarbetar med

År 2020 samarbetade Sambla med fler än 40 lånegivare. Detta allt från de största bankerna så som Swedbank till mindre nischbanker som exempelvis Lendify.

De större låneförmedlarna i Sverige samarbetar med ca 40 banker. Så där ligger Sambla bland de bästa. En stor fördel är även att de tydligt skriver ut vilka de samarbetande bankerna är. Den som vill kan därmed göra en jämförelse via Sambla och sedan kontakta ytterligare aktörer som inte var med i jämförelsen. Exempel på banker de samarbetar med:

sambla bankerna

Fyra vanliga frågor om Sambla

Var sker kreditupplysning?

Sambla använder UC. Oavsett hur många banker som svarar så sker bara en kreditupplysning.

Hur fort får jag svar?

På vardagar har alla svar kommit in på 24h

Kan jag låna med betalningsanmärkning hos Sambla ?

Ja, Sambla jämför även långivare som godkänner anmärkningar

Är Sambla bättre eller sämre än andra låneförmedlare?

Då Sambla samarbetar med ca 40 långivare är de en av de bredaste låneförmedlarna i Sverige

10/10

Exempel på personer som sparat pengar med Sambla

sambla exempel lån

Krav

För att en jämförelse ska genomföras måste låntagaren uppfylla följande kriterier:

 • 18 år eller äldre
 • Månadsinkomst (fast) på 12 5000 kr eller mer
 • Folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader
 • Skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader

Det går att använda tjänsten även om man har betalningsanmärkning. Däremot blir det betydligt färre aktörer som jämförs.

5/5

Sambla Försäkring

Sambla Trygghetsförsäkring är en försäkring som ger ersättning om du blir arbetslös eller sjukskriven alternativt avlider. Du väljer själv summa utifrån vilken ekonomisk trygghet som önskas. Detta påverkar därmed även priset per månad.

Blir du arbetslös kommer din inkomst att minska kraftigt och det kan bli svårt att betala hyra, telefon, lån osv. Men genom att exempelvis få 8000 kr per månad i 12 månader via denna försäkring ges en ekonomisk möjlighet att klara av denna omställning.  

Slutbetyg: 9,6/10

Besök Sambla för att sänka dina lånekostnader
Sammanfattning

Sammanfattning

Att jämföra flera olika banker och kreditbolag innan ett lån tecknas är en stark rekommendation. Det kan göra att man sparar tusentals kronor på lånekostnaden. Enklaste vägen är att gå via låneförmedlare, vilket Sambla är.

Samblas stora fördel ligger alltså i dess enkelhet. De sköter kontakten med bankerna och presenterar inom ett dygn låneförslag från upp till 40 olika aktörer. De får även bra betyg gällande att de visar vilka banker som jämförs.

En av de låneförmedlare som får högst betyg på Sverigekontanter.se

Sambla: Betyg 9.6/10