SevenDay

Uppdaterad:
 • Låna 10.000kr-500.000kr i 1-12 år
 • Ränta 3,45%-9,95%
 • Prisgaranti (Lägst-Ränta-Garanti) & Låneskydd
 • Betyg 9/10
Till SevenDay

SevenDay skriver på sin hemsida att de är ”specialister på privatlån”. Det finns en hel del som pekar på att de har rätt i det påståendet.

Att erbjuda en låg ränta är grunden till nöjda kunder och med deras Prisgaranti kan man vara säker på att verkligen få det lägsta alternativet. Att därtill erbjuda en enkel och tydlig hemsida där låntagaren kan hitta lånelösningar oavsett om det är privatlån, billån eller låneskydd ger dem många plus.

sevenday låna upp till 500 000

Summa och Amorteringstid

SevenDay erbjuder privatlån på mellan 10.000kr och 500.000kr. Är det billån är summan istället 50.000kr till 500.000kr.  Är det en bil som ska köpas är det en fördel att uppge att det är ett billån. Detta eftersom en något bättre ränta brukar kunna erbjudas. Behöver man däremot inte hela 50.000kr för att köpa bilen kan ett privatlån istället väljas då det går att få lägre summa på dessa lån.

Amorteringstiden är 1-12 år vilket ger är ett bra spann och ger låntagaren stora möjligheter att lägga upp lånet på en amorteringstid som passar de egna ekonomiska förutsättningarna.

5/5

Ränta

Räntan som SevenDays erbjuder är rörlig och sätts individuellt utifrån låntagarens ekonomiska situation. I januari 2018 erbjöd de ränta på mellan 3,45% och 9,95%%.

I jämförelse med många andra kreditgivare var detta en mycket bra ränta vilket ger företaget ett stort plus.

sevenday ränta

Utöver det ger de en Prisgaranti vilket gör att låntagaren kan vara säker på att få marknadens lägsta ränta. Enda nackdelen är uppläggningsavgiften på 495 kr.

Prisgaranti

sevenday prisgarantiHur får man bästa räntan på ett privatlån? SevenDay har gjort det extremt enkelt att besvara den frågan då de erbjuder Prisgaranti. Om en person blir beviljad ett privatlån till lägre effektiv ränta (totalkostnad per år utöver amortering) än vad SevenDay erbjuder kommer de sänka räntan under denna nivå. Detta max till deras lägsta räntenivå.

Det som krävs är att man först blivit beviljat ett lån hos Seven Day och ett skriftligt lånelöfte sedan getts till låntagaren från en annan bank eller kreditgivare som har gett en lägre effektiv ränta. Garantin gäller även enbart för exakt samma lånebelopp, amorteringstid och att någon säkerhet eller annan rabatt inte ges.

För att bli beviljad denna garanti behöver låntagaren kontakta SevenDay maximalt sju dagar efter att lånet beviljats hos dem.

Samtidigt finns ju alltid möjligheten att betala av lånet i förskott och ta ett nytt på hos en annan kreditgivare. Skulle man därmed hitta bättre villkor någon annanstans trots att dessa sju dagar har löpt ut går det att få lägre kostnad för lånet.

Tack vare prisgarantin kan man alltså pressa räntan till den lägsta på marknaden.

Betalningsfria månader

Betalningsfria månader är mycket vanligt på kreditkort.Men även en del långivare erbjuder detta och SevenDay är på denna punkt mycket fördelaktiga. Under en period av 12 månader går det att använda sig av Betalningsfri månad vid tre tillfällen. Är utgifterna för stora en månad, eller inkomsterna för låga? Utnyttja betalnigsfri månad och betala inte en krona på lånet den månaden.Betalningsfri månad bild

Det som krävs för att det betalningsfria alternativet ska få utnyttjas är att man haft lånet i minst 6 månader, skött amorteringar under de senaste 6 månaderna samt att dessa betalningsfria månader inte ligger precis efter varandra.

Betalningsfri månad kan enkelt aktiveras genom att man kontaktar kundtjänst. Ett alternativ är att gå via ”Mina Sidor” på deras webbplats.

9/10

Besök Seven Day

Ta lån på SevenDay

SevenDay erbjuder låntagare att teckna nya lån, billån eller lån för att samla sina mindre krediter. Detta fylls i först i låneansökan varpå lånebelopp och återbetalningstid väljs.

En stor fördel är den räntekalkylator som finns på företagets första sida. Genom att fylla i summa, amorteringstid och fiktiv ränta ser man direkt månadskostnad. Det som skiljer denna räntekalkylator mot de som många andra låneföretag har på sina hemsidor är att man här kan testa sig fram med olika ränta. Det är en stor fördel eftersom ränta trots allt är rörlig och då bör man som låntagare vara beredd på att klara av en något högre månadskostnad.

seven day vad blir din kostnad

Nästa steg är att fylla i personuppgifter samt uppgifter om inkomst och anställningsform. Om två personer delar på lånet fylls även uppgifter i om  den personen. Därefter skickas ansökan in till SevenDay. Ett skuldebrev skickas sedan ut som då är giltigt i 30 dagar.

Så länge som låntagaren bestämmer sig för att teckna lånet inom denna tid fås alltså gällande ränta och avtal. Så fort som skuldebrevet är inskickat betalar SevenDay ut pengarna till låntagarens konto.

sevenday samla lån

5/5

Krav

Vilka krav som ställs på låntagaren för att kunna ta ett privatlån på SevenDay framgår mycket tydligt på hemsidan. Dessa är följande:

 • Personen måste vara minst 20 år
 • Den som söker måste ha en fast inkomst och denna måste vara på minst 120.000 per år. Man ska vara tillsvidareanställd, egen företagare eller pensionär. Är det däremot två som söker tillsammans räcker det att en av dem uppfyller dessa krav.
 • Om två söker ska dessa vara skrivna på samma folkbokföringsadress
 • Personen får inte ha några betalningsanmärkningar
 • Skuldsaldo får ej förekomma hos Kronofogden
 • Personen ska vara skriven i Sverige sedan tre år tillbaka
 • Personen för inte ha SMS-lån

Den sista punkten är lite märklig. För samtidigt som SevenDay lyfter upp fördelar med att samla dyrare lån i ett enda lån så sätter de ”krokben” för många låntagare som har just dessa dyrare lån.

4/5

Övrigt

Låneskydd

Med ett låneskydd ger man sig själv en extra trygghet. Om plötsligt inkomsten minskas drastiskt genom ofrivillig arbetslöshet eller långtidssjukskrivning tar försäkringen hand om en del av de månatliga utgifterna.

Utöver låneskydd går det även att teckna ”Livskydd”. Detta betyder att försäkringen betalar av hela skulden i det fall som låntagaren dör. Detta istället för att lånet ska gå till dödsboet och därmed betalas av från dödsboets sammanlagda tillgångar.  Ersättning kan även ges vid ”Kritisk sjukdom” vilket exempelvis är Stroke, Hjärtinfarkt och Cancer. I detta fall ges ett maximalt belopp ut på 10.000kr.

För att kunna teckna låneskydd krävs det att låntagaren är:

 • 18-65 år
 • Har lån hos företaget
 • Har försäkring hos Försäkringskassan för sjukpenning. Detta gäller även motsvarande instans i Norge eller Danmark.
 • Klarar av den hälsoprövning som SevenDays kräver att man fyller i vid ansökan.

Kostnaden för låneskydd uppgår till 7,5% av beloppet som ska återbetalas. Detta medan livskydd kostar 3,3% av samma belopp. Den som funderar på att teckna låneskydd bör däremot jämföra denna kostnad även mot andra banker. Det kan nämligen vara stora skillnader.

För detaljerad information – Besök SevenDays hemsida

 

Faq ger minus

SevenDay får överlag mycket höga betyg på de faktorer vi tittat på. Ett minus ges däremot för deras FAQ-avdelning. Under ”Frågor och Svar” brukar kreditgivare ha en rad vanliga frågor kring deras tjänst. Det kan vara frågor kring ränta, amorteringsmöjligheter, hur man får kontakt med kundtjänst och vad som menas med kreditscore.

SevenDay anger att de presenterar ”de vanligaste frågorna vi brukar få” – men stämmer detta verkligen? Här finns enbart fyra frågor varav två är ”Hur många anställda är det på SevenDay?” och ”Stödjer SevenDay någon ideell organisation?”.

Är detta verkligen de mest frekventa frågorna som företaget får när i stort sett alla andra kreditgivare har en helt annan inriktning på sina FAQ-frågor?  Det drar däremot inte ner det sammanlagda betyget även om det hade varit uppskattat om de byggde upp sin FAQ lite mer.

Slutbetyg: 9/10

Besök Seven Day
Sammanfattning
 

Sammanfattning

På hemsidan skriver de ”Vi är specialister på Privatlån” och att de har ”ovanligt bra villkor”. Om de är specialister eller ej beror helt på vad man lägger i begreppet. Men att de har ovanligt bra villkor är det lätt att hålla med om. Med både prisgaranti, stor valbarhet gällande återbetalningstid, information om hur man får bättre ekonomi samt låneskyddsmöjlighet ges ett brett och bra utbud för låntagaren. SevenDay kan därmed rekommenderas för de som tänker teckna ett privatlån, billån eller vill samla sina mindre krediter. Betyg 9/10
SevenDay: Betyg 9/10