SevenDay

Uppdaterad:
 • Låna 10 000kr – 500 000kr i 1-12 år
 • Ränta 3,45 % – 12,95 %
 • Ansökan kostar 0 kr
 • Prisgaranti  & Låneskydd
 • Betyg 8/10
Till SevenDay

SevenDay har tre starka skäl till varför du ska ansöka om ett lån:

 • Låg högsta ränta (Max 12,95%), blir du beviljad får du en bra ränta
 • Prisgaranti
 • Ansökan kostar 0 kr och är helt utan bindning eller krav
Besök Sevenday och pröva prisgarantin – kostar 0 kr  

Att erbjuda en låg ränta är grunden till nöjda kunder och med deras Prisgaranti kan man vara säker på att verkligen få det lägsta alternativet. Att därtill erbjuda en enkel och tydlig hemsida där låntagaren kan hitta lånelösningar oavsett om det är privatlån, billån eller låneskydd ger dem många plus.

Ska du låna till bil? Välj istället SevenDays billån.

sevenday låna upp till 500 000

Summa och Amorteringstid

SevenDay erbjuder privatlån på mellan 10 000 kr och 500 000 kr.  Amorteringstiden är 1-12 år vilket ger är ett bra spann och ger låntagaren stora möjligheter att lägga upp lånet på en amorteringstid som passar de egna ekonomiska förutsättningarna.

5/5

Ränta

Räntan som SevenDay erbjuder är rörlig och sätts individuellt utifrån låntagarens ekonomiska situation. År 2020 erbjöd de ränta på mellan 3,45% och 12,95%%. I jämförelse med många andra kreditgivare var detta en mycket bra ränta vilket ger företaget ett stort plus.

Utöver det ger de en Prisgaranti vilket gör att låntagaren kan vara säker på att få marknadens lägsta ränta. Enda nackdelen är uppläggningsavgiften på 495 kr.

Prisgaranti

sevenday prisgarantiOm en person blir beviljad ett privatlån till lägre effektiv ränta (totalkostnad per år utöver amortering) än vad SevenDay erbjuder kommer de sänka räntan under denna nivå. Detta max till deras lägsta räntenivå.

Det som krävs är att man först blivit beviljat ett lån hos Seven Day och ett skriftligt lånelöfte sedan getts till låntagaren från en annan bank eller kreditgivare som har gett en lägre effektiv ränta. Garantin gäller även enbart för exakt samma lånebelopp, amorteringstid och att någon säkerhet eller annan rabatt inte ges.

För att bli beviljad denna garanti behöver låntagaren kontakta SevenDay maximalt sju dagar efter att lånet beviljats hos dem.

Samtidigt finns ju alltid möjligheten att betala av lånet i förskott och ta ett nytt på hos en annan kreditgivare. Skulle man därmed hitta bättre villkor någon annanstans trots att dessa sju dagar har löpt ut går det att få lägre kostnad för lånet.

Betalningsfria månader

Under en period av 12 månader går det att använda sig av Betalningsfri månad vid tre tillfällen. Är utgifterna för stora en månad, eller inkomsterna för låga? Utnyttja betalnigsfri månad och betala inte en krona på lånet den månaden.Betalningsfri månad bild

Det som krävs för att det betalningsfria alternativet ska få utnyttjas är att du haft lånet i minst 6 månader, skött amorteringar under de senaste 6 månaderna samt att dessa betalningsfria månader inte ligger precis efter varandra.

9/10

Besök Sevenday och sänk dina lånekostnader

Ta lån på SevenDay

SevenDay erbjuder låntagare att teckna nya lån, billån eller lån för att samla sina mindre krediter (samlingslån). Detta fylls i först i låneansökan varpå lånebelopp och återbetalningstid väljs.

sevenday låna pengar

Nästa steg är att fylla i personuppgifter samt uppgifter om inkomst och anställningsform. Om två personer delar på lånet fylls även uppgifter i om  den personen. Därefter skickas ansökan in till SevenDay. Ett skuldebrev skickas sedan ut som då är giltigt i 30 dagar.

Så länge som låntagaren bestämmer sig för att teckna lånet inom denna tid ges alltså gällande ränta och avtal. Så fort som skuldebrevet är inskickat betalar SevenDay ut pengarna till låntagarens konto.

5/5

Krav

Vilka krav som ställs på låntagaren för att kunna ta ett privatlån på SevenDay framgår mycket tydligt på hemsidan. Detta är minimikraven:

 • 20 år
 • Inkomst på 120 000 kr per år
 • Om två söker ska dessa vara skrivna på samma folkbokföringsadress
 • Personen för inte ha SMS-lån
 • Inte ha betalningsanmärkning
 • Ej skuldsaldo hos Kronofogden
 • Skriven i Sverige minst 3 år

Det är märkligt att Sevenday INTE ger lån till personer som har SMS-lån samtidigt som de erbjuder samlingslån. Poängen med samlingslån är just att kunna lösa många små lån och istället ha ett betydligt bättre större lån. Men personer som har SMS-lån får helt enkelt vända sig till annan långivare.

4/5

Övrigt

Låneskydd

Med ett låneskydd ger du dig själv en extra trygghet. Om plötsligt inkomsten minskas drastiskt genom ofrivillig arbetslöshet eller långtidssjukskrivning tar försäkringen hand om en del av de månatliga utgifterna.

Utöver låneskydd går det även att teckna ”Livskydd”. Detta betyder att försäkringen betalar av hela skulden i det fall som låntagaren dör.

För detaljerad information – Besök SevenDays hemsida

Slutbetyg: 8/10

SevenDay hade kunnat få toppbetyg men att de inte erbjuder samlingslån till de som främst behöver dessa känns bakvänt.

Besök Sevenday och se till att du inte betalar för HÖG ränta
Sammanfattning

Sammanfattning

På hemsidan skriver de ”Vi är specialister på Privatlån” och att de har ”ovanligt bra villkor”. Det håller vi med om.  Med både prisgaranti, informationsbank med artiklar om hur man får bättre ekonomi samt låneskyddsmöjlighet ges ett brett och bra utbud för låntagaren.

De ger däremot inte lån till personer med SMS-lån utan att definiera exakt vad de menar med SMS-lån. Oavsett är det synd då samlingslån i dessa fall brukar kunna förbättra den personliga ekonomin betydligt.

Betyg 9/10

SevenDay: Betyg 8.5/10