Strandia Finans

Uppdaterad:
 •  Låna 500-12.000 i 30-90 dagar
 • Tydliga villkor och räntor
 • Räntefritt lån på 500kr för nya låntagare
 • Betyg 8/10

 

Till Strandia Finans

strandia finans nere
Strandia Finans är ett varumärke som ägs och drivs av SMS Pengar Norden AB. De marknadsför sig med ”Stillsamma SMS-lån”. Det är något udda och det är svårt att säga om de lever upp till detta. Däremot får de i alla fall mycket bra betyg gällande information till låntagarna samt att de erbjuder kostnadsfritt lån på 500kr.

 

OBS – Strandia Finans har lagt ner verksamheten – De hänvisar till Kundfinans.se      (Se recension här)

Storlek och amorteringstid

Lånebelopp som kan lånas på Strandia Finans är 500 upp till 12.000. Ett bra spann med tanke på att det handlar om SMS-lån.

Amorteringstiden är 30, 60 eller 90 dagar. Därmeot är vissa summor låsta till vissa amorteringstider. Exempelvis kan summor över 5000 kr inte återbetalas på kortare tid än 90 dagar. Däremot har man rätten att betala tillbaka i förtid utan att detta kostar något extra.

 

4/5

Ränta

Som ny kund är det möjligt att låna 500kr räntefritt. Därmed går det att prova företaget utan att behöva några avgifter för detta. Om detta lån tecknas ska lånet vara återbetalt på en månad.

För återkommande kunder är det nominell månadsränta på 9-25% som erbjuds. Lån på upp till 2750kr har nominell ränta på 25% medan de övriga har 9-11%.

Strandia Finans är mycket tydliga med hur mycket lånen kommer att kosta. På sidan ”Kostnader” presenteras alla olika lånebelopp utifrån nominell ränta, räntekostnad, effektiv ränta och månadsbelopp. En tydlighet som uppskattas och som sedan även följer med genom hela låneprocessen. Gällande tydlighet får de mycket bra betyg.

Hur står de sig gällande konkurrenskraftiga priser? Här följer en jämförelse mot Onea. Detta eftersom Onea mycket ofta har bland de lägre priserna.

1000kr i en 3 månader– 452 kr (Onea-248 kr)

5000kr i 3 månader – 1452kr (Onea 1243 kr)

Det är alltså inte jättestor skillnad i kronor och ören. Den stora skillnaden blir när en låntagare vill låna större elopp än 5000 kr. Då rekommenderas starkt att ett privatlån istället tecknas. Har du betalningsanmärkning kan exempelvis  Cash2You eller Good Cash användas lånet betalas tillbaka i förväg (går enbart att ha ett års amorteringstid)

Bra med tydlighet, ränta medelhög

7/10

OBS – Strandia Finans har lagt ner verksamheten – De hänvisar till Kundfinans.se      (Se recension här)

Ta lån på Strandia Finans

Att ansöka om (och ev. bli beviljad lån) tar inte mer än några minuter på Strandia Finans. Detta sker genom fyra steg.

 1. Välj belopp

Med ett belopp på ett intervall på 250kr kan belopp från 500kr och upp till 12.000kr väljas.

När belopp väljs visas direkt den totala räntekostnaden, månadsbelopp som ska betalas, totalsumma att betala tillbaka, nominell ränta och effektiv ränta. Detta är mycket bra och något som ger företaget bra betyg gällande tydlighet. Det är viktigt att låntagaren redan i detta skede får se vad lånet kommer att kosta i månaden och kunna jämföra räntor och kostnader mot andra företag. Tråkigt nog är det många företag som inte är lika tydliga som Strandia Finans.

strandiafinans låna pengar

 1. Ange Personuppgifter

Här uppges personuppgifter och ekonomiska uppger. Det sista är bland annat inkomst, boendekostnad, andra lån, hur många barn som finns i hushållet och om man är en PEP. Med detta menas Person i Politiskt Utsatt Ställning.

 1. Identifiering

Identifiering sker sedan med Bank-ID eller med bankdosa.

 1. Besked

Besked lämnas mycket kort efter att låneansökan har skickats in.

Om konto finns hos Nordea eller Handelsbanken kommer pengarna att synas mycket kort efter att lånet har beviljats och godkänts. Sker ansökan under företagets öppettider kommer pengarna inom en timme. Är det till andra banker som pengarna ska föras över till tar överföringen upp till en bankdag.

5/5

strandiafinans ansökan om lån

Krav

Strandiafinans har följande krav på sina låntagare

 • Taxerad inkomst under de två senaste åren måste vara 100.000kr
 • Personen måst ha ett mobiltelefonnummer
 • Personen måste kunna gå att nå via email
 • Personen får inte ha skulder hos Kronofogden
 • Minst vara 18 år

5/5

OBS – Strandia Finans har lagt ner verksamheten – De hänvisar till Kundfinans.se      (Se recension här)

Övrigt

Stillsamt SMS-lån

Det finns företag som marknadsför sina SMS-lån som ”Billigast”, ”Mest flexibla”, ”Enklast” och med andra säljande ord. Strandia Finans väljer en helt annan väg. De skriver ”Stillsamma SMSlån”. Kan de leva upp till den beskrivningen? Beror nog mycket på vad man lägger i ordets betydelse.

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja

Helgutbetalningar? Nej

Lån för person under 20 år? Ja

Slutbetyg 8/10

Sammanfattning

strandia finans nere

Strandia Finans: Betyg 8/10