Webfinance

Uppdaterad:
  • Låna  10.000-400.000k
  • Ränta 3,85%-18,15%
  • Ej längre aktiv
  • Se övriga låneförmedlare
Till Webfinance

Att jämförra lån med hjälp av låneförmedlare är bra. Men det är stor skillnad på dessa tjänster och Webfinance får bland de lägsta betygen. De som direkt vill välja en låneförmedlare som vi gett bättre betyg till så rekommenderas Myloan eller Lendo.

Det som framförallt saknas hos Web Finance är information.

webfinance fördelar

Varför Webfinance?

Webfinance marknadsför tjänste låneförmedling (som utförs av Freedom Finance) Det är alltså inte Web Finance som genomför själva förmedlingen utan de ansökningar som kommer in kommer att behandlas av Freedom Finance.

Man gör en ansökan till Webfinance men får svar från flera banker gällande avtal och villkor som de kan erbjuda utifrån den låneansökan man skickat in.

Den första fördelen är alltså man slipper kontakta en rad olika banker utan att detta sker automatiskt genom denna tjänst.

Den andra fördelen som låneförmedlare har är att bara en enda kreditupplysning kommer att genomföras trots att frågan går ut till flera banker. Fördelen med detta är att man har lättare att få lån om man inte har så många kreditupplysningar på sig sedan tidigare.

Storlek och Amorteringstid

Det lägsta belopp man kan ansöka om är 10.000kr och det högsta är 500.000kr. Någon amorteringstid nämns inte vilket är överaskande dåligt. När en låneansökan ska ske behöver man enbart ange belopp och sedan kontaktuppgifter. Exakt hur låneförmedlingen sedan sker är inte helt tydligt.

webfinance låna pengar

2/5

Se andra låneförmedlare

Ränta

Räntan sätts individuellt och är rörlig. Detta i likhet med de allra flesta konsumtionslån. Räntan år 2018 låg på 3,54-18,15%. Men de skriver även att räntan ”vanligtvis” ligger där vilket kan betyda att man även kan få förslag på högre ränta – även om det är ovanligt.

När man anger lånebelopp och önskad återbetalningstid så anges varken ”Förväntad månadsbelopp” eller ”Kapitalkostnad”. Det drar ner betyget ytterligare.

2/5

Ta lån via Webfinance

Av alla lånförmedlare som finns på nätet så är troligtvis Webfinance den webbsida som erbjuder minst till kunderna gällande information. Det som framgår på startsidan är att man kan göra en låneansökan som går ut till flera banker, att den är gratis och att man får snabbt svar. Det i sig är ju positivt men här kan framföras en hel del kritik.

web finance låneansökan

På startsidan framgår det inte hur många banker som jämförs, inte hur detta sker eller ens hur man når låneförmedlaren om man vill maila eller ringa.

Det känns verkligen som att information saknas för att konsumenterna ska kunna ta ett bra beslut. Jämför gärna sidan Webfinance mot Lendo för att se skillnaden tydligt.

Den som vill ansöka om ett lån via Webfinance fyller i lånebelopp, epost och mobilnummer. Detta i första steget. Sedan går man vidare i processen genom att fylla i mer information så att bankerna kan ta ställning till om de vill bevilja lån och i så fall till vilken ränta.

Hur lång tid det tar innan svaren ges framgår inte.

Utifrån dessa svar kan man sedan välja att antingen gå vidare och teckna ett lån på någon av de föreslagna bankerna eller backa och inte teckna lånet. Allt är gratis och det finns inte krav på låntagaren förrän låneavtalet är undertecknat.

1/5 

Samarbetar med:

Eftersom de varken nämner hur många banker de samarbetar med eller vilka dessa är så ges ett lågt betyg. Det enda som nämns är att man kan få ”flera låneerbjudanden”. Eftersom en låneförmedlares viktigaste uppgift är att jämföra bankerna så bör det framgå på webbplatsen åtminstone hur många de jämför.

0/10

Krav

  • Minst 18 år
  • Årinkomst på minst 100 000 kr
  • Ej skulder hos Kronofogden

0/5

Slutbetyg: 2

Se andra låneförmedlare

 

Sammanfattning

Sammanfattning

Att låna via låneförmedlare har sina fördelar och inte minst handlar det om att det ska vara enkelt och snabbt. Det är visserligen enkelt att fylla i ansökan och både lånebelopp och amorteringstid är väl tilltagna. Men där slutar dess fördel.

För att få bra betyg måste sidan ge betydligt bättre information till låntagaren. Kontaktuppgifterna är inte alls synliga och att enbart erbjuda ett norskt telefonnummer duger inte. Därutöver saknas räknesnurra och åtminstone en siffra på hur många banker de jämför. Det framgår inte om de kommer ta en kreditupplysning och om vilka krav som måste vara uppfyllda för att låna genom dem.

Kort sagt – Vi rekommenderar dem inte. Välj andra bolag istället. (Ett av de som bättre betyg är Lendo)

Webfinance: Betyg 2/10