Vinn 10 000 kr genom att öppna ett gratis bankkonto

Ferratum förknippas av de flesta med snabblån och onlinekrediter. Men företaget Ferratum Bank erbjuder även gratis internetbank med bankkonto, kontokredit och överföringar av pengar via SMS. Nu vill företaget lyfta fram deras bredare bankverksamhet och har därför en tävling där man kan vinna 10.000kr.

ferratum bank storrutaSå är du med och tävlar:

  • Gå till FerratumBank.se och öppna ett bankkonto. Detta måste ske senast den 30:e april för att man ska vara med i tävlingen.
  • Gå till Ferratums Facebooksida och skriv ett kortare inlägg om ”din drömresa”
  • Håll tummarna och vänta till några dagar in i maj då vinnarna presenteras

Eftersom det är gratis att skapa konto och gratis att avsluta sitt konto är det alltså helt kostnadsfritt att vara med i tävlingen.

Om Ferratum Bank

Ferratum Bank är en nischbank som utmanar andra banker med flera unika tjänster. Den stora fördelen är att banken är helt gratis och därmed inte har några fasta årliga kostnader.

  • Skicka pengar med SMS

Ferratum Bank mobilÄven om Swish är det vanligaste sättet att överföra pengar via mobilen så finns det andra lösningar. En av dessa lösningar erbjuds av Ferratum Bank. Man kan därmed skicka pengar med SMS till valfri mottagare.

  • Kontokredit utan fasta avgifter

När man registrerat sig (gratis) får man tillgång till tre konton på banken. Ett av dessa kan kopplas till en kontokredit. Om pengarna tar slut på kontot utnyttjas kontokrediten och man får direkt tillgång till pengar. På den utnyttjade krediten betalar man en räntekostnad i likhet med alla kontokrediter.

Det som skiljer denna kontokrediten mot många andra kontokrediter är att den inte har någon årsavgift. Det kan exempelvis jämföras med kontokredit hos Swedbank som minst kostar 200kr per år (eller en viss procent av krediten). Hos Ferratum uppstår bara kostnad om krediten utnyttjas – men då är räntan istället högre. Den effektiva räntan ligger på ca 20% enligt deras egen uträkning.

  • Samla 15 valutor på samma bank

På banken kan man gratis öppna upp till 15 olika konton. På dessa kan man ha ett stort antal valutor och möjligheten finns även att växla mellan de olika valutorna. Därmed har man tillgång till flera valutor på en gång i det fall man vill göra en överföring eller betala i annan valuta.

  • Sparkonto

På sparkontot gick det år 2017 att få 0,25% i avkastning.

  • Kontokort

Det kontokort som ges ut är gratis. Eftersom det är ett MasterCard kan man betala över hela världen med kortet. Uttag kan ske gratis upp till 4 gånger per månad. Därefter uppkommer en kostnad på ca 30kr per gång. Kontokortet är kopplat till det konto på banken som man även kan ha kontokredit till.

I vår recension av Ferratum Bank får banken ett betyg på 6/10. Vi saknar främst en del information kring de olika tjänsterna. Om det förbättras kan betyget också förbättras avsevärt.

Framförallt är det bra att nischbankerna utmanar storbankerna med nya finansiella tjänster och prispressade alternativ. Konkurrens brukar oftast påverka marknaden positivt ur konsumentens perspektiv.