Vivus ligger tillfälligt nere

Under morgonen 16:e februari mötte de som ville komma in på Vivus hemsida denna skylt.

vivus uppdatering

Företaget genomför för tillfället en uppdatering och tjänsten går därmed inte att nå online. De kunder som vill komma i kontakt med företaget får ringa. Hur lång tid uppdateringen kommer att ta framgår inte på hemsidan men de skriver att ”hemsidan kommer inom kort att vara igång igen”.

De som var i behov av att låna en mindre summa pengar får därmed vända sig till ett annat snabblåneföretag. Eller vänta några timmar.

vivus storrutaOm Vivus

Vivus är ett av Sveriges största företag inom SMS-lån. De erbjuder lån från 50kr och upp till 16.000kr. Däremot är det inte alla som får möjligheten att låna den största summan. Låntagaren mellan 18-21 år får enbart låna 4000kr medan äldre kan låna 6000kr. Har man sedan skött återbetalningarna kan kommande lån vara på större summor.

Återbetalning sker alltid på maximalt 30 dagar och på denna punkt får Vivus ett minus i vår recension. Att återbetala 16.000 kr på en månad är alldeles för kort tid.

Prismässigt ligger Vivus bland de bättre SMS-låneföretagen. Ett lån på 1000kr i en månad kostar 133kr. Vivus ägs av 4Finance som även driver Onea.se. Jämförs dessa två företag får däremot Onea bättre betyg gällande ränta. Exakt samma lån skulle på Onea kosta 100kr.

Även om Vivus är dyrare än Onea är 133kr relativt bra i jämförelse med många andra företag. Däremot blir kostnaderna för lånen mycket höga när de större beloppen lånas. Att låna över 5-6000kr på Vivus är inte en rekommendation. I dessa fall finns betydligt billigare alternativ.

En fördel hos Vivus är däremot att de erbjuder nya kunder ett ränte- och avgiftsfritt lån på 4000kr. Det är ett sätt för företaget att locka till sig nya kunder och visa upp vilken tjänst man kan erbjuder.