Sveriges bästa Omstartslån 2023 - Hela listan

Här presenteras Omstartslån från 100 000kr till 6 000 000kr

För lägre summor – Se privatlån.

axofinans smårutaAnsök
Lånebelopp:7000 kr
Kostnad:207 kr
Löptid:1 år
Möjliga löptider:(1 - 20 år)
Månadsbetalning:601 kr
Räntefritt:0 kr
Läs mer om Axofinans
svea småbildAnsök
Lånebelopp:7000 kr
Kostnad:1043 kr
Löptid:2 år
Möjliga löptider:(2 - 15 år)
Månadsbetalning:335 kr
Räntefritt:0 kr
Läs mer om Svea Ekonomi ”Svårt att få lån”

Omstartslån

Genom att de personliga förutsättningarna är så olika samt att man vill låna pengar till en rad olika saker har bankerna skapat en rad olika slags lån. Tre av de vanligaste låneformerna är snabblån, privatlån och bolån. Ett av de mer specialinriktade lånen är ”Omstartslån”.Ett lån som är uppbyggt för att ge en omstart till de som haft ekonomiska problem tidigare i livet. Genom detta lån kan man få en betydligt lägre ränta på sina lån och därmed möjlighet att pressa sina lånekostnader rejält. Ett omstartslån kan även vara en väg att få bolån för personer med betalningsanmärkningar.

Omstartslån

Precis som namnet avslöjar är detta ett lån för att starta om i livet. De som fått ekonomiska problem och kommit till Kronofogden kan lätt fastna där och sedan utsättas för utmätning av dem om man inte betalar sina skulder. Ett alternativ att ta sig från denna ekonomiska situation är att ta ett omstartslån. Låneformen vänder sig alltså till de som vill göra sig skuldfria hos Kronofogden men även till de som har betalningsanmärkning och därmed har svårt att få lån på andra banker.

I likhet med ett privatlån kan man även ta detta lån för att renovera hemma eller köpa bil. Man har även möjlighet att lägga upp det på valfria år (upp till 50 år) och räntan är individuell.

Lånet är alltså mycket flexibelt och det är säkerheten också då man kan använda sin egen bostad eller en närståendes bostad som säkerhet.

marginalen omstartslån

Krav

Säkerhet – För att få möjlighet till omstartslånet måste man ha en bostad som säkerhet. Det kan vara en bostad man äger eller har tänkt köpa. I vissa fall kan man även använda en anhörigs bostad.

Inkomst – Om det är en enda person som ansöker om lånet ska årsinkomsten vara på minst 200.000kr-250.000kr. Är det två personer som söker lånet gemensamt kan kravet vara kring 300-400.000kr

Inkassokrav – Om personen har skulder hos Inkasso eller Kronofogden måste dessa lösas innan pengar får användas till något annat.

Lån till Bostad – Om lånet ska gå till ett bostadsköp får låntagaren enbart låna upp till 85% av husets värde.  Dessutom måste huset vara förmedlad av en fastighetsmäklare och vara värderat till minst en viss nivå. Ofta är kravet gällande värde på bostaden olika beroende på om det är en bostadsrätt, villa eller ett fritidshus.

Skulle det finnas lån på bostaden innan måste även de lösas så att inte det finns två lån på bostaden samtidigt.

Besök Marginalen Omstartslån

Omstartslån passar när…

Detta lån är framtaget för att framförallt passa två situationer.

Krav hos Inkasso eller Kronofogden – Dessa krav bör betalas av så fort som möjligt och genom omstartslånet ger man sig själv en ny ekonomisk start i livet.

Höga räntekostnader – Genom att bostaden är säkerhet för lånet ges en förhållandevis låg ränta. Räntan är betydligt lägre än vad man får på ett privatlån (där betalningsanmärkningar inte sätter stopp). Därmed kan man betala av dyrare krediter och istället har ett billigare omstartslån.

Man har betalningsanmärkningar – I dessa fall är det svårt att få lån hos många banker. Detta lån är ett sätt att möta konsumentens behov om betalningsanmärkning finns. Att man har en betalningsanmärkning behöver ju inte betyda att man har varit ekonomiskt oansvarig.

Omstartslånet hos Marginalen Bank i  korthet

  • Bindningstiden på räntan är 1-3 år. Under denna tid finns ett räntepåslag på 1-3%
  • Vissa avgifter tillkommer. Uppläggningsavgift på 1000kr, kredithanteringsavgift på 3500kr och aviavgift 15/45kr.
  • Lånebeloppet är på minst 100.000kr.
  • En bostad krävs som säkerhet. Antingen egen eller en närståendes
  • Räntan sätts individuellt.
Besök Marginalen Omstartslån

Omstartslån utan bostad?

Begreppet ”Omstartslån” handlar främst om att skapa en omstart i den egna ekonomin. Just denna låneform bygger på att man har en bostad som kan vara säkerhet för lånet. Men även den som inte har en bostad kan man förbättra ekonomin genom att att pressa räntekostnaderna. Detta genom att teckna ett så kallat samlingslån.

jämföra räntorMed samlingslån menas att personens samtliga lån samlas i ett större lån. Det kan exempelvis vara att personen har både snabblån, kontokrediter och utnyttjad kredit på flera kreditkort. Utöver det kanske det finns privatlån på lägre summor.

Om man istället ansöker om ett lån som täcker den totala lånekostnaden kan man betala av alla dessa småkrediter och få en betydligt lägre ränta. Utbudet av av banker som erbjuder lån är betydligt fler om man inte har betalningsanmärkning men även för de som har anmärkningen bör en jämförelse ske mellan kreditgivarna.

Via låneförmedlare som ex. Freedom Finance kan flera olika aktörer jämföras och därmed kan man välja det lån som ger den lägsta totala kostnaden. Ofta kan detta skapa en betydligt lägre lånekostnad per månad än om flera småkrediter ska betalas var för sig. Detta genom att man får lägre ränta på större belopp och att återbetalning kan ske över en längre tid. På ett snabblån brukar exempelvis amorteringstiden vara någon månad medan det på privatlån ofta är valbar tid på upp till 12 år.