Toborrow

Uppdaterad:
 • Privatlån 5 000 kr – 600 000 kr 
 • Företagslån upp till 20 miljoner kr 
 • Svar inom 24 timmar 
 • Gratis jämförelse av flera olika långivare 
Till Toborrow

 

 • Privatlån 5 000 kr – 600 000 kr 
 • Företagslån upp till 20 miljoner kr 
 • Svar inom 24 timmar 
 • Gratis jämförelse av flera olika långivare 
Hitta lån hos Toborrow

På Toborrow kan du kostnadsfritt ansöka om bland annat privatlån och företagslån. Låneförmedlaren ger dig erbjudanden från flera olika långivare så att du kan jämföra och välja det lån som passar bäst.    

Så går det till att ansöka om privatlån 

 1. Fyll i önskat lånebelopp och önskad lånetid.
 2. Vid privatlån kan du bocka i ifall du vill samla dina nuvarande lån.
 3. Välj syfte med lånet, till exempel fordon, resor, samla lån eller renovering.
 4. Fyll i personuppgifter, kontaktuppgifter och eventuell medlåntagare. 
 5. Bekräfta med BankID för att skicka iväg ansökan.

Inom ett dygn får du tillbaka förslag på lån från olika långivare. Det kommer att tas en kreditupplysning från UC på dig, men eftersom det bara rör sig om en enda påverkar det inte din kreditvärdighet negativt.  

Fördelar med Toborrow 

Låneförmedlare med gratis jämförelsetjänster, som Toborrow, har blivit förstavalet att vända sig till för många låntagare idag. Konkurrensen om kunderna bland låneförmedlarna är hård men Toborrow har lyckats inta en stadig plats på marknaden tack vare flera fördelar: 

 • Snabbt svar med erbjudanden att välja mellan  
 • Passar både små och stora lån 
 • Går att få erbjudande trots betalningsanmärkningar 
 • Kostnadsfri ansökan som inte är bindande  
 • Endast en kreditupplysning från UC 

Om Toborrow 

Toborrow grundades 2014 av bland andra entreprenören Sofie Lundström. Bolaget vill göra det enkelt för privatpersoner och företag att jämföra lån på ett transparent sätt och erbjuda finansiering till bästa möjliga villkor. Teamet består av erfarna kreditspecialister och man samarbetar med banker och långivare. Toborrow AB är en registrerad betaltjänstleverantör hos Finansinspektionen. Företaget har därmed tillstånd av FI och står under tillsyn av myndigheten.      

Kundtjänst  

Skulle du behöva hjälp finns det chatt, e-post och telefonkontakt att vända dig till. Öppettiderna är vardagar (måndag till fredag) kl 09–17.  

Storlek på lånebelopp och amorteringstid 

Hos Toborrow kan du ansöka om privatlån från 5 000 kr till 600 000 kr. Maxbeloppet är dock individuellt och beror på din ekonomi. Amorteringstiden varierar på samma sätt men i ansökan kan du välja från 1 år upp till 20 år. När det gäller företagslån går det att ansöka om belopp mellan 30 000 kr och 20 miljoner kr. Toborrow riktar sig både till enskild firma och aktiebolag. 

Hitta lån hos Toborrow

Ränta på lån hos Toborrow 

Räntan på ditt lån är individuell. Det betyder att varje långivare som Toborrow samarbetar med bedömer din återbetalningsförmåga och tittar på eventuella skulder som du har – aspekter som påverkar den ränta du blir erbjuden.  

Även lånebeloppet som du ansöker om påverkar räntan. En bättre återbetalningsförmåga innebär lägre ränta och därmed billigare månadskostnad på ditt lån. Andra saker som påverkar din månadskostnad är amorteringsgrad och avgifter.  

Krav  

 • För privatlån behöver du ha fyllt 18 år, ha en fast inkomst och vara folkbokförd i Sverige. Du behöver även ha tillgång till BankID för e-legitimering.  
 • För att kunna få ett företagslån behöver du uppfylla vissa andra krav. Företaget måste vara registrerat och aktivt i Sverige, du behöver ha en ledande roll i det och vissa långivare kräver säkerhet i form av borgensåtaganden.  

Vanliga frågor och svar om Toborrow 

Vilka lån har Toborrow? 

Toborrow erbjuder jämförelse av privatlån och företagslån. Tjänsten kan även ge dig förslag på fastighetslån, leasing och factoring. 

Går det att låna med betalningsanmärkning? 

Ja, du kan ansöka om privatlån trots betalningsanmärkning men det får inte finnas någon skuld hos Kronofogden. Anmärkningarna kan påverka hur mycket pengar du får låna.  

Hur många förslag får jag? 

Antalet förslag / erbjudanden från långivare beror på din ekonomiska situation.   

Varför behöver jag ange syfte med mitt privatlån? 

Detta är lag för att motverka penningtvätt, men hjälper även långivaren att bättre bedöma din återbetalningsförmåga.  

Får jag fast eller rörlig ränta på lånet? 

Oftast är det rörlig ränta. Toborrow rekommenderar att kontakta långivaren för mer information. 

Hur får jag lägre ränta på lånet? 

Ett sätt är att lägga till en medsökande. Denna person bär då lika stort ansvar som du för att lånet betalas tillbaka. En medsökande kan även göra att du blir beviljad högre lånebelopp.  

Sammanfattning 

Som låneförmedlare har Toborrow byggt upp en stark position på marknaden med många samarbetspartners. Att tjänsten är kostnadsfri och erbjuder snabba förslag på såväl privatlån som företagslån gör att den passar bra för många ändamål som kräver finansiering.  

Den enda nackdelen är att det finns vissa långivare som inte är med bland Toborrows samarbetspartners, men de partners som finns är å andra sidan starka på marknaden och har möjlighet att erbjuda lån med konkurrenskraftiga villkor. 

En stor fördel för dig som ska låna är att det endast tas en kreditupplysning från UC trots att du får förslag från flera olika långivare. Toborrow är en snabb, tydlig och hjälpsam tjänst som vi därför rekommenderar.   

Slutbetyg 9/10 av Sverigekontanter 

Hitta lån hos Toborrow
Toborrow: Betyg 9/10