Ordna Bolån

Uppdaterad:
  • Lånelöfte på mellan 150 000 – 15 000 000 kr
  • Jämför 5 långivare
  • Betyg 10/10
Till Ordna Bolån

Ordna Bolån är en låneförmedlare som gör det enkelt att jämföra lån för din bostad hos flera långivare samtidigt. Företaget är en del av Svensk Fastighetsförmedling som har funnits länge inom bostadsmarknaden och är en trygg aktör.

Varför Ordna Bolån?

Det finns flera fördelar med att ansöka om bolån via denna låneförmedlare.

Den största fördelen är att du med en låneansökan kan få erbjudanden från flera banker och långivare. Du får en bra översikt över de olika räntor och andra villkor som aktörerna kan erbjuda för att lättare kunna jämföra alternativen.

Det blir också endast en kreditupplysning hos UC när du ansöker om bolån. Om du har tänkt att ansöka om fler lån inom det närmsta året är det bara bra att hålla ner antalet upplysningar för att öka chanserna för ett beviljat lån.

Fyra vanliga frågor om Ordna Bolån

Vilka räntor erbjuds?

Det är upp till varje bank att erbjuda en ränta utifrån dina ekonomiska förutsättningar och deras riskbedömning. Räntorna kan variera stort beroende på lånebelopp, inkomster, utgifter och din kredithistoria.

Kan man omförhandla bolån?

Ja, det går att även omförhandla sitt bolån med hjälp av denna låneförmedlare. Det är ett bra sätt att sänka sina bolånekostnader.

Vilka banker samarbetar Ordna Bolån med?

De samarbetar i dagsläget med fem banker. Det är SBAB, Skandia, Marginalen Bank, Nordax Bank och Bluestep Bank.

Hur mycket kan man låna?

Det går att ansöka om ett lånelöfte på upp till 15 miljoner och det går att låna maximalt till 85% av bostadens värde.

Storlek och amorteringstid

Ordna Bolån kan erbjuda mycket stora lån upp till 15 miljoner kronor när du ansöker om lånelöfte.

Amorteringstiden är kopplat till hur mycket av bostaden som belånas. Det finns ett särskilt amorteringskrav där du måste amortera minst 1% per år av det totala lånebeloppet om belåningsgraden är mellan 50 – 70%. För en belåningsgrad på 70 – 85% är kravet minst 2%.

Om bolånet dessutom är större än 4,5 gånger hushållets totala årsinkomst före skatt ökas amorteringen med ytterligare 1%.

5/5

 ordna bolån ex

Ränta

Räntan du kan få hos Ordna Bolån beror på vad varje bank vill erbjuda dig som låntagare när de svarar på din låneansökan. De bestämmer en ränta utifrån lånebelopp, dina inkomster, utgifter och din kredithistoria enligt deras egen riskbedömning.

Därför kan den ränta som erbjuds variera och det går inte att svara på i förhand vad räntan blir. Eftersom du genom denna låneförmedlare ansöker om bolån hos upp till 5 långivare ger det dig bra förutsättningar att få den allra lägsta räntan.

5/5

Ta lån via Ordna Bolån

På sidan för låneansökan väljer man först om ansökan gäller lånelöfte, bolån eller att omförhandla ett bolån.

Det finns sedan tre enkla reglage för att ange tänkt bostadspris, kontantinsats och vilken ränta man vill räkna på. Här anger man också om lånebeloppet är mer än 4,5 gånger hushållets årliga inkomst före skatt.

Utifrån dessa värden visas sedan en ungefärlig månadskostnad för att det ska gå lättare att kunna avgöra hur bolånet ska läggas upp.

Därefter fyller man i uppgifter om bostaden med typ av bostad, kommun, boarea, antal rum och driftskostnad per månad. Här fylls också uppgifter i om dig själv som e-post, telefonnummer, personnummer, civilstånd, om du har medsökande och hushållets ekonomi.

Slutligen skickar man in sin låneansökan.

5/5

Om Ordna Bolån:

Ordna Bolån är en låneförmedlare under företagsnamnet Ordna AB. Du kan med tjänsten jämföra bolån hos upp till 5 olika banker med bara en låneansökan. Förutom bolån kan du ansöka om lånelöfte och omförhandla ett befintligt bolån.

Krav

För att kunna låna hos denna förmedlare av bolån behöver du uppfylla deras grundkrav. Sedan ligger din ekonomi och betalningsförmåga som grund för om en låneansökan kan beviljas eller inte och hur stor ränta som kan erbjudas.

  • Vara minst 18 år
  • Stadigvarande inkomst som beskattas i Sverige
  • Timanställda kan i vissa fall behöva vara medlemmar i a-kassa

5/5

Slutbetyg 10/10

ordna bolån partners

Sammanfattning

Sammantaget är Ordna Bolån en bra förmedlare när du ska ansöka om bolån. Det finns möjlighet att låna ända upp till femton miljoner och det går att jämföra räntor och villkor hos upp till 5 långivare. Det ger goda möjligheter att kunna hitta den mest fördelaktiga räntan.

Vi kan därför rekommendera Ordna Bolån när du vill ansöka om ett lån för din nya bostad eller om du vill omförhandla ett befintligt lån. Eftersom det går att få erbjudanden från flera långivare går det lättare att kunna hitta bra villkor och en låg ränta för bolånet.

Ordna Bolån: Betyg 10/10