MyLoan

Uppdaterad:
  • Låna 10.000-500.000kr
  • Jämför räntor hos 18 banker
  • Trygghetsförsäkring som tillägg
  • Betyg 8/10
Till MyLoan

Sedan 2010, då Myloan började sin verksamhet, har de hjälpt över 150.000 personer att hitta ett passande lån. Många har sänkt sina lånekostnader tack vare den tjänst som företaget erbjuder, s.k. låneförmedling. Detta tack vare att de jämför räntor och lånevillkor hos 22olika banker vilket gör det enkelt för konsumenten att hitta rätt i lånedjungeln.

MyLoan ger inte lån själva utan är en låneförmedlare. Det betyder att de ger råd till konsumenten och jämför lån utifrån kundens behov. Att använda sig av en låneförmedlare är helt gratis.

Varför Myloan.se?

Det finns en rad fördelar att använda sig av en lånförmedlare när man ska teckna ett privatlån. Genom att Myloan jämför räntor och avtal hos flera olika banker spar man för det första rejält med tid. Istället för att söka upp bank för bank sköter Myloan detta åt privatpersonen.

Den andra fördelen är att man enbart behöver ta en enda kreditupplysning. Detta trots att upp till 18 banker lämnar svar på låneansökan. Skulle man genomföra jämförelsen själv skulle hela 18 kreditupplysningar behöva göras vilket missgynnar framtida chanser att få lån.

Tack vare att tjänsten är gratis och att man får samma ränta som om man gått till banken direkt är detta ett smidigt sätt att snabbt få överblick över olika lånevillkor.

myloan trustpilot

Summa och amorteringstid

myloan fördelarGenom att MyLoan har samarbete med 22 banker kan de erbjuda lån för både de som söker mindre summor och för de som vill ha flera hundratusen. Minsta summan som går att jämföra är 10.000 och största är 500.000.

I och med att 600.000kr är maximalt lånebelopp på privatlån i Sverige får de högt betyg på denna punkt. Däremot finns det flera låneförmedlare som förmedlar lån ner till 5000kr. Men med detta spann ges ändå högsta betyg.

Amorteringstiden kan väljas mellan 2 och 15 år vilket också är ett bra spann. Här hade det varit önskvärt att även erbjuda ner till 1år i amorteringstid. Den som lånar 10.000kr kan ofta betala tillbaka på denna tid.

4/5

Ränta

Den räntenivå som erbjuds på de förmedlade lånen är 2,95%-35,70%. Det är ett mycket brett spann vilket beror på att de samarbetar med så olika typer av banker och långivare. En del godkänner exempelvis att låntagaren får ha betalningsanmärkning vilket resulterar i betydligt högre ränta.

Kapitalkostnad:

De fleste låneförmedlare brukar presentera ”Förväntad månadsavgift” när man väljer amorteringstid och belopp. Detta räknas då ut med en exempelränta som anges i samband med detta. Visserligen får inte alla samma ränta men denna månadskostnad kan ändå tydligt visa på hur belopp och amorteringstid kan anpassas efter den egna ekonomin.

En del anger även lånets kapitalkostnad, utifrån exempelräntan. MyLoan har valt att varken uppge månadskostnad eller kapitalkostnad.  Här får man först genomföra en låneansökan – för att sen se ungefär vad månadskostnaden skulle bli. Känns bakvänt…

3/5

Ta lån via Myloan

Första steget är att göra en ansökan. Det första som sker då är att man nämner om lånet ska vara till exempelvis bit, båt, resa eller övrigt.  Ett val är även att ett lån ska tas för att samla nuvarande smålån. För detta är ofta ett bra sätt att använda sig av för att få ner lånekostnaden.

myloan börja låneansökan

myloan bästa låneerbjudandetSedan väljs summa och hur lång amorteringstid man vill ha. Man fyller därefter i personuppgifter samt om det finns en medsökande till lånet. Med en medsökande ökar chansen att få lån då banken har ”dubbel” trygghet.

I detta steg har Myloan en svaghet. Hos flera andra banker och låneförmedlare kan man som konsument fylla i summa och amorteringstid och därefter se en ungefärlig summa som skulle behöva betalas per månad. En del har även att man kan justera räntan och därmed se var man skulle landa om man fick just den räntan efter att ansökan skickats in.   Det sänker betyget något

En enda kreditupplysning tas sedan och de banker som låneprofilen passar in på får så kallade omfrågandekopior. Det betyder att de får se kreditupplysningen som Myloan tar. De har även möjlighet att ta en egen inom fem dagar från att Myloan tog denna uppgift. Om så sker kommer inte någon ny registrering för kreditupplysning att ske.

myloan Inom 24 timmar kommer svar från de banker som har lån som passar de individuella önskemål som ställts gällande exempelvis amortering och summa.

Privatpersonen kan sedan välja bland de olika erbjudandena och bestämma vilket som passar bäst. Vald bank kommer sedan att skicka ut lånehandlingar som skrivs under och returneras. Därefter betalas pengarna ut inom några dagar.

4/5

Övrigt

  • Trygghetsförsäkring

Många banker erbjuder låneskydd vilket visserligen kostar lite extra men ger en ekonomisk trygghet om man exempelvis blir arbetslös och inte kan betala sina lån. Men MyLoan har tagit detta ett steg till och erbjuder istället trygghetsförsäkring. I likhet med ett klassiskt låneskydd betalas pengar ut om man blir långtidssjukskriven, arbetslös eller drabbas av olycksfall och man därmed får så låg inkomst att man har svårt att betala lånen. Det som skiljer trygghetsförsäkringen mot låneskyddet är däremot att den även täcker för andra fasta kostnader. Detta som exempelvis bostadsrättsavgift, el- och andra fasta abonnemangskostnader.  Man väljer själv ersättningsnivå mellan 2000 och 10.000kr per månad vilket även påverkar hur mycket det kostar att ha denna försäkring.

Samarbetar med:

En mycket stor fördel är att Myloan är tydliga med vilka 22 banker de samarbetar med. Detta är följande: Avida Finans, BigBank, BlueStep, Collector, Credway, Euroloan, Forex Bank, Good Cash, Ikano Bank, Konsument Kredit, Marginalen Bank, MoneyGo, Nordnet, PayEx, Santander, SevenDay, Spring Finance, Svea Ekonomi, Swedbank, Villabanken, Wasakredit. De beskriver även bankerna med 40-50 ord vilket även är fördelaktigt.

Det som utmärker MyLoan är att det är så många kreditgivare som vänder sig till personer med betalningsanmärkningar. Med ett stort antal (6st år 2017) sådana kreditgivare är detta en av de bästa låneförmedlarna för dig med anmärkning. Flera andra låneförmedlare har enbart 2-4 sådana kreditgivare.

10/10

Krav

De banker som Myloan samarbetar med har olika krav för att låna ut pengar. Men de lägsta krav som företaget har är att personen som vill ta lån ska:

  • Ha en inkomst på minst 10.000kr per månad
  • Vara 18 år
  • Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett problem. Men det går inte att göra onlineansökan i detta fall.

Det är bra att de även hjälper personer med betalningsanmärkningar att hitta bättre lånevillkor. Men en nackdel att de inte kan genomföra samma enkla och snabba ansökan online som övriga.

4/5

Slutbetyg  8

Besök MyLoan
Sammanfattning

Sammanlagt

Myloan har några riktigt starka fördelar. I likhet med andra lånförmedlare erbjuder de en snabb och smidig service för de som vill jämföra räntor och avtal hos många olika långivare. Att de har hela 18 banker som de jämför är bra och att de visar upp alla dessa är mycket bra.

De sticker även ut ur mängden genom att erbjuda trygghetsförsäkring som verkligen ger en trygghet om man hamnar i en ekonomisk sämre situation. Företaget har även en av de bästa instruktionerna kring hur låneförmedling fungerar samt stort spann på belopp och amorteringstid som kan väljas.

Det företaget får minuspoäng på handlar uteslutande om konsumentvänlighet. Ett litet minustecknet delas ut på grund av att de saknar en lånekalkylator i samband med att lånet ska tecknas. Små minus ges även för att maximal ränta som kan ges nämns så ”osynligt” och att det är otydliga med om man kan ta lån eller inte om man har betalningsanmärkning.

Sammantaget kan företaget rekommenderas i jämförelse med andra lånförmedlare på den svenska marknaden.

Slutbetyg 8/10

MyLoan: Betyg 8.1/10