Good Cash

Uppdaterad:
 • Låna 5000-50.000
 • Fast ränta på 25,74%
 • Konkurrenskraftigt för de med betalningsanmärkning
 • Betyg 9/10
Till Good Cash

Good Cash får mycket bra betyg med tanke på att de erbjuder privatlån till de med betalningsanmärkning. Detta på mindre belopp. Har du inte betalningsanmärkning – välj en annan bank (Se utbud bland privatlån här)

Good Cash är en bifirma till det mer kända kreditföretaget Prioritet Finans AB. Kreditgivaren vänder sig till de som har betalningsanmärkningar och därmed har svårt att få lån hos många andra kreditinstitut. Detta gör även att de har en högre ränta än många som erbjuder privatlån. Men i jämförelse med andra aktörer med samma utbud har de en ränta som är ”normal”.  I vissa fall riktigt konkurrenskraftig.

Good Cash kan vara ett bra sätt att samla småkrediter för att därmed få ner månadskostnaden för sina lån. Att låna till annat, med betalningsanmärkning, rekommenderas inte då räntan trots allt är hög.

Goodcash låna 50 000

 

Storlek och amorteringstid

goodcash fördelarGood Cash lånar ut mellan 5000kr och 50.000kr. Då lånet är uppbyggt som ett privatlån (gällande ränta och amorteringstid) är det en bra nivå som erbjuds. Detta inte minst då de främst vänder sig till de med betalningsanmärkningar.

Amorteringstiden är ett till fem år. Det speglar tydligt summan som går att låna ut. Här ska tilläggas att man alltid får betala tillbaka lånet i förväg.

Även om man kan ansökan om lån upp till 50.000kr så kan Good Cash välja att bevilja lånet men till en lägre summa. Om kunden sköter sina betalningar varje månad kan kunden begära att en ny kreditupplysning sker. Förutsatt att denna visar bättre förutsättningar än tidigare kan kunden få ökad lånegräns och därmed få den summa som man från början ansökte om. Det är även möjligt att höja befintligt lån trots att man sökt en lägre summa från början.

Good Cash kräver att all återbetalning sker genom autogiro. För att kunna få lånet måste därför ett autogiromedgivande skickas med. Det finns en fördel att betala sina lån med autogiro eftersom det minskar risken att man glömmer att betala. Men samtidigt bör det vara låntagarens egna val. Ett litet minus får Good Cash alltså på denna punkt.

3/5

goodcash hur mycket vill du låna

Ränta

Good Cash har en fast ränta vilken är på 25,74%. Den effektiva räntan varierar beroende på amorteringstid. Som mest är den 29% och som lägst 26,22%. Det kan låta mycket men ska då jämföras med banker som erbjuder liknande lån.

Good Cash marknadsför sig med ”Låna upp till 50.000 trots betalningsanmärkningar!” så det är just tydligt att det är denna kundgrupp man vänder sig mot. Därmed bör man även jämföra ränta mot exempelvis Bluestep som är en av de största gällande mindre privatlån till personer med betalningsanmärkning. På Blue Steps hemsida går att läsa att räntan är individuell men startar på 23%. Lägg därtill uppläggningsavgift så är de på ungefär samma nivå.

Vill en person med betalningsanmärkning låna 5-10.000 är Good Cash även ett betydligt bättre alternativ än SMS-lån. Ett lån på 5000 kommer att betalas tillbaka med 5724kr på ett år. Det med en månadsbetalning på 477kr månaden. Detta kan jämföras med ONEA (snabblån) där samma kostnad hade blivit 680kr per månad.

Det är dyrt att låna med betalningsanmärkning och man ska enbart göra detta för att samla mindre och dyrare krediter. I detta fall kan Good Cash vara Good Enough. Kommer bland de bästa i ränteläge för dessa summor och låntagaren har betalningsanmärkning

7/10 – Trots allt är det en hög ränta…

Besök Good Cash

 

Ta lån på

Goodcash varför låna pengarInnan man tecknar ett lån bör man alltid räkna på om man kommer att klara kommande låneutgifter. På denna punkt har Good Cash en mycket bra funktion. Detta genom en lånekalkylator där man kan variera amorteringstid och lånebelopp.

Att Good Cash har valt att ha en fast ränta blir i detta fall en fördel. Det syns direkt hur mycket man kommer att behöva betala varje månad utifrån vald summa och amorteringstid. En enkel och funktionell lånekalkylator som gör att planering av lånet blir lättare.

Ett extra plus för att man kan klicka på ”Så här har vi räknat” och därmed få förklarat hur månadskostnaden är uträknad.

Den som valt detta kan sedan fortsätta låneproceduren genom att klicka på ”Ansök Direkt”. I detta skede uppger man personnummer, sysselsättning, månadsinkomst, boendekostnad, barn i hushållet samt övriga krediter. Därefter kan ansökan skickas in.

Om man blir beviljad lånet eller inte syns direkt på datorskärmen. Här kan det även framgå om ansökan kommer att bli behandlad manuellt vilket i så fall tar längre tid. I dessa fall kan det ta upp till 24 timmar.

Blir man beviljad lånet kan man sedan signera det digital vilket gör att utbetalningen går snabbare än om man måste vänta in post för manuell underskrift.

5/5

Goodcash låneuträknare

Krav

 • Åldersgränsen är att personen måste fylla minst 20 det år som lånet tecknas. Man kan alltså vara 19 så länge man inte fyllt år detta år. Som mest får man vara 62 år
 • Personen måsta ha ett svenskt personnummer och utöver det även vara folkbokförd i landet
 • Skuldsaldo får inte finnas hos kronofogden för tillfället.
 • Betalningsanmärkning får finnas då dessa ligger kvar länge trots att man reglerat skulden.
 • Gränsen på antal betalningsanmärkningar är nio.
 • Personen måste ha inkomst (här framgår inte hur mycket vilket är en nackdel)
 • Skuldsanering får ej pågå, personen får inte ha förvaltarskap på sig eller vara under konkurs.

5/5

 Övrigt

Betalningsfri månad:

Under de fyra första månaderna efter att lånet tecknades måste lånet betalas tillbaka varje månad enligt avtalet. Därefter finns möjlighet att välja en betalningsfri månad. Som mest går det att utnyttja detta erbjudande en gång per år. Efter att en betalningsfri månad används måste även låntagaren vänta minst fyra månader innan nästa kan utnyttjas. Den som använder en i december kan därmed använda nästa i maj.

Det man ska komma ihåg i detta fall är att räntan inte försvinner denna månad. Den läggs till den befintliga skulden. Lånet blir dyrare men man får en månad på sig få in mer pengar. Om denna möjlighet används förlängs därmed återbetalningstiden.

Men självklart kan man även betala av lånet i förtid om så önskas.

 

Rörig meny

I menyn finns Lånevillkor och därunder kan man klicka på ”Låna utan säkerhet” eller ”Låna med betalningsanmärkning”. Men några villkor går inte att hitta där. På flera ställen i menyn känns det att man presenterar orelevant information.

Slutbetyg 7/10

Besök Good Cash
Sammanfattning

Sammanfattning

Good Cash har hittat en balans som är till företagets fördel. De lånar ut 5-50.000kr till de personer som annars har svårt att få lån (pga. Betalningsanmärkningar). Detta till en fast ränta som är i nivå med vad man får hos andra kreditinstitut på marknaden. Fördelen med fast ränta i detta fall är att man direkt ser hur mycket lånet kommer att kosta. Gällande lånet har det bra tydlighet. Detta med att man kan räkna ut månadskostnaden på lånet.  Att man kan få en betalningsfri månad kan även ses som en fördel (även om det gör lånet dyrare i längden). Dess nackdel ligger i att de är otydliga med vilka de är. En nackdel som inte väger speciellt tungt då informationen trots allt finns. Ett bra alternativ för den som har betalningsanmärkning och vill lösa småkrediter med detta lån. Då kan månadskostnaden bli lägre. Men med tanke på att det trots allt är en effektiv ränta kring 30% bör man inte ta det för andra orsaker.
Good Cash: Betyg 7/10