More Golf MasterCard

 • 1% i bonus på alla inköp
 • Stora rabatter inom golfbranschen genom ”värdehäfte”
 • Betalningsfri månad är möjlig
 • Betyg 8/10 (Rekommenderas till golfaren)
Till More Golf MasterCard

Att kreditkortet med namnet ”More Golf” främst vänder sig till golfare är inte svårt att gissa. Med en mängd rabatter på olika produkter/tjänster inom golf är det även det kort som lätt kan rekommenderas för golfare. Ser man till de fördelar som kortet har kan man spara stora summor bara på att använda det smart.

Snabbfakta: Fördelar

 • Ränta från 17,39 %
 • Upp till 55 dagar räntefri betalning
 • Hole-in-one-försäkring
 • Kompletterande reseförsäkring 

 

Ränta och Räntefria dagar

Räntefria Dagar:

55 dagar

I likhet med de flesta kreditkort ligger räntefria dagarna på 55 dagar.

Vid återbetalning måste minst 3% av skulden betalas. Däremot minst 150kr. Betalas inte hela skulden överförs den till nästa månad men då även med en ränta.

Ränta:

17,39%

En helt normal ränta för kreditkort. Ger varken extra pluspoäng eller minuspoäng i denna recension.

(Effektiv ränta 18,11% om kredit används till 20.000 kr under 12 månader)

Räntefri Delbetalning:

Räntefri delbetalning erbjuds på årsavgifter. Man kan då välja på att delbetala denna avgift på 6 månader eller 12 månader. Däremot tillkommer det en avgift på 29kr per månad.

Om exempelvis avgiften till golfklubben är 6000kr kostar detta alltså 1000kr i månaden i sex månader. Utöver det avgiften på 29kr.

3/5

Avgifter

Årsavgift:

295kr

Årsavgiften är ”medel”. Men samtidigt är det gratis första året vilket gör att man kan testa utan någon kostnad ett år innan man bestämmer sig för om man vill fortsätta med det eller inte. Men så länge som kreditkort kostar några hundralappar per år så bör man inte titta på denna kostnad utan se på och jämför de olika bonusprogrammen. Det är dessa som i längden avgör hur mycket kortet kostar/eller ger tillbaka i längden.

Kontantuttag:

3% men minst 45kr

Det är i stil med väldigt många kreditkort. Det är kreditkortens nackdel helt enkelt. 

Kontantuttag i utlandet:

3% men minst 45kr och 1,65% i valutapåslag

Detta är inte främst ett resekreditkort vilket exempelvis syns på denna punkt. Använd det främst som ett golfkreditkort eftersom det är då som fördelarna främst kommer fram.

3/5

Kredit och korttyp

Korttyp: MasterCard

Max 160.000kr

En gräns som betyder att de allra flesta klarar sig med den kredit som ges.

5/5

Bonus och fördelar

 • 9000 Välkomstpoäng

När kortet tecknas fås automatiskt 9000 välkomstpoäng. Med tanke på att första bonuschecken betalas ut när 10,000 poäng samlats in behöver man inte köpa för mer än 1000kr på kortet för att få första checken.

 • Hole-In-One Försäkring

Det är många kreditkort som har denna försäkring. Men frågan är om försäkringen är allra viktigast för de som just har ett Golfkreditkort. Chansen att de får utnyttja denna försäkring är ju betydligt större än för de som spelar golf mer sporadiskt. Ersättning betalas ut med 1000kr om Hole In One genomförs. Kvitto krävs och det krävs även att festandet sker på restaurangen som är kopplad till golfbanan.

 • Reseförsäkring

För att reseförsäkringen ska kunna utnyttjas krävs det att minst 50% av resan betalts med kortet. I sådant fall ingår följande:

 • Avbeställningsskydd för både resan och Greenfeen (förutsatt att det är en paketresa)
 • Ersättning för försenat bagage. Därmed kan man hyra golfklubbor tills bagaget kommit på plats
 • Ankomstförsäkring. Om du är försenad med minst 6 timmar (utan att du kunnat påverka detta) kan ersättning betalas ut.
 • Olycksfallsförsäkring som gäller vid olycka eller dödsfall
 • Självriskeliminering på plats. Detta gäller exempelvis om golfklubbor eller andra ägodelar blir stulna under den tid du är på resa
 • Självriskeliminering hemma. Täcker för hemförsäkringens eller bilförsäkringens självrisk i det fall som skada har uppstått på hem/bil medan man varit borta.
 • Bonus på alla inköp

Oavsett var man handlar får man 1 poäng för varje krona som man betalar. När kortägaren har fått ihop 10,000 poäng omvandlas dessa till en värdecheck på 100kr. En bonus på 1% på allts som köps in alltså. Bonuscheckarna kan sedan användas hos någon av de företag som är partners med kreditkortet, samt på i stort sett alla golfklubbar i Sverige (förutsatt att de är anslutna till Svenska Golfförbundet). Exempel på partnerföretag är Skistar, Best Western, Europcar och Golfstore.

 • Värdehäfte

Alla med kreditkortet More Golf får automatiskt utskickat ett värdehäfte. Det är ett klassiskt ”kuponghäfte” med en mängd rabatter inom golfvärlden. För att kupongen ska gälla krävs det att man lämnar in den vid betalning och sedan betalar resterande summa med detta kreditkort.

 • Rabatter hos partnerföretag

Dessa rabatter gäller året runt och det krävs inte att man har med någon speciell rabattkupong

 • Preem ger 15 öre rabatt per liter så länge man betalar med kortet
 • Europcar låter dig provköra en VW e-Golf i 30 dagar för 4995 kronor
 • Elite Hotels ger medlemmar upp till 22% rabatt på bokningar med kortet i mån av tillgänglighet
 • Priceless – Tillgång till rabatter på hotell/restauranger/aktiviteter i Stockholm Läs mer om Priceless här.
 • Ingen årsavgift första året – Under första året fås kortet helt gratis. Därefter kostar det.
 • Betalningsfri månad

Två gånger varje år har man möjlighet att utnyttja ”betalningsfri månad”. Detta innebär att man inte behöver betala något alls på skulden. I annat fall är ju kravet att minst 3% av skulden måste betalas. I och med detta skjuts skulden fram en månad. Däremot tillkommer ränta under denna tid som läggs på kommande skuld.

 Ansök om More Golf

Ett exempel på hur bonusen kan maximeras

https://pixabay.com/images/id-385506/

Två personer väljer att semestra och utnyttja Golf More maximalt. De skulle därmed kunna spara följande:

De åker från Borås till Linköping. En sträcka på ca 20 mil. Under dessa dagar åker de även fem mil. Sammanlagt alltså 45 mil vilket ger en återbäring på bensinkostnaden på 15kr. Det är alltså inte här de stora summorna går att spara.

Paret tar sedan in på Elite Hotels i Linköping och bor här i tre nätter. Detta från torsdag till söndag. Priset per natt är ca 1000kr. De får 22% rabatt genom deras Golf More MasterCard. Därmed har de sparat 660kr på hotellvistelsen.

Spel sker sedan på golfbanan i Ulricehamn strax utanför Borås. Här fås 200kr i rabatt på spel via värdehäftet som ingår med kreditkortet. Därmed har de sparat 200kr på golfspelandet.

Sammanlagt betalar de ca 2300kr för hotellboendet. Utöver det äter de ute för ca 1500kr. Allt som handlas med kreditkortet ger 1% i återbäring. Därmed har fått återbäring på 38kr genom allmänna inköp.

Inför semestern köptes 2 stycket 12pack Titleistbollar från Golfstore. Detta då med 25% rabatt tack vare värdehäftet. Därmed sparade de ca 250kr.

Under dessa fyra dagar har paret sparat ca 1000kr. Skulle sedan en av de slå Hole In One fås en ersättning från kreditkortets reseförsäkring som räcker till en trevlig fest. Men att räkna med att få Hole In One kanske är att ta i. I alla fall varje semester.

Med 1% i återbäring på alla inköp och stora rabatter på flera butiker/branscher inom golfvärlden ges 9/10. Det är svårt att kräva mer specifikt riktade bonusar när det är ett renodlat golfkreditkort.

8/10

Extra tillägg

 • Betalningsskydd PLUS

Betalningsskydd PLUS är ett tillägg till kreditkortet som går att teckna i samband med att kortet tecknas – alternativt vid ett senare skede.

Kortfattat gäller Betalningsskydd PLUS som en försäkring som träder i kraft om kortägaren skulle bli sjukskriven minst 50% i mer än 30 dagar, vara arbetslös (på grund av uppsägning från arbetsgivaren) i minst 90 dagar, drabbas av en allvarlig sjukdom eller avlida.

För kortägaren betyder det att om ovanstående händer kommer inkomsten gå ner rejält vilket kan göra det blir svårt att betala den kredit som utnyttjats på kortet. De som har detta försäkringsskydd får då ersättning från försäkringen för att underlätta detta.

Varje månad betalar försäkringen 5% av den skuld som finns på kortet. I och med att den minsta inbetalning som måste ske varje månad är 3% av skulden täcker försäkringen både lägsta inbetalning samt lite extra. Försäkringsbelopp kan betalas ut maximalt ett år.

Handlar det om dödsfall eller allvarlig sjukdom betalas däremot hela skulden av direkt.

Priset är 0,60% av det utgående saldot varje månad.

5/5

Golf More passar dig som…

Golf More passar dig som älskar golf. Det är enkelt att lista ut med tanke på namnet på kortet. Bonusen på 1% på allt som köps med kortet är hög, reseförmånerna många och rabatterna tydligt riktade mot golf. Det är därmed en klar fördel för golfspelare att ha detta kreditkort.

Slutbetyg 8/10 (Kunde fått högsta betyg om uttagsavgifterna försvann)

 Ansök om More Golf

Sammanfattning

Golf More skulle på svenska bli Golfa Mer – och det stämmer mycket väl med kortet. Det är mer av erbjudanden, en hel del mer. 1% bonus på alla inköp finns det ett flertal kreditkort som ger. Men det är sällan de även har så frikostiga bonusprogram som detta kort. Med stora rabatter på olika golfklubbar, hotell och bensin är det tydligt att golfaren kommer att ”gå plus” gällande bonusen. Så länge man betalar i tid kostar inte kortet mer än årsavgiften.

Vill man skjuta upp betalningen sker detta enkelt till en ”normal” räntenivå. Med betalningsfria månader och möjlighet till räntefri avbetalning skapas även olika möjligheter att påverka betalningstakten.

Golf More MasterCard kan varmt rekommenderas till golfintresserade.