Lenditum SE

Uppdaterad:
 • Både privat- och företagslån
 • Lånespann mellan 1 000–40 000 000 kr
 • Ränta från 2,95%
 • Jämför flera långivare kostnadsfritt
 • Endast en UC
Till Lenditum SE

Är man i behov av att låna pengar kan Lenditum SE stå till tjänst, oavsett om man är en privatperson eller representerar ett företag. Genom denna låneförmedlare kan man enkelt och kostnadsfritt jämföra lån från flertalet banker och långivare, vilket gör det enklare att hitta det lån som passar bäst för ens egen situation.

Lenditum SE – en flexibel tjänst med flera typer av lån

Lenditum SE grundades år 2022 och är därmed en ny aktör på den svenska lånemarknaden. De står under tillsyn av Finansinspektionen och samarbetar med en lång rad banker och långivare, där vissa av de största aktörerna ingår. Däribland Coop, Santander, Wästgöta Finans, Moank och Avida.

Företagets uttalade mål är att hjälpa personer och företag att hitta marknadens bästa lånevillkor. Men det är inte bara lånevillkoren som ska vara de bästa på marknaden, utan man påstår sig även erbjuda det bredaste lånespannet. Detta gör att utbudet kan passa i många olika syften. Nedan går vi igenom de lån som erbjuds.

 • Privatlån – Företaget erbjuder personer att ansöka om privatlån om allt från 1 000 till 600 000 kronor.
 • Företagslån – Lånespannet sträcker sig mellan 20 000 och 40 000 000 kr.
 • Samlingslån – Ett lån där man kan slå ihop sina lån och krediter till ett lån, för lägre månadskostnad.

Ränta och återbetalningstid

Då Lenditum SE är en låneförmedlare, och därav inte ger ut lån själva, finns ingen bestämd räntesats som gäller alla. Vid varje låneansökan görs en individuell bedömning av låntagarens ekonomiska situation, och det är den som ligger till grund för hur hög ränta man till slut får. Man specificerar däremot att räntespannet gällande privatlån sträcker sig mellan 2,95 och 29,95%. För företagslån anges inte ens ett spann, vilket gör det svårt att veta ungefär vad räntan kan tänkas bli.

Även vad gäller återbetalningstid kan företaget kallas för ett flexibelt sådant. Den som vill ansöka om privatlån kan nämligen själv bestämma hur lång återbetalningstiden ska vara, och kan välja mellan 1–15 år. För företagslån är spannet dock betydligt mindre. Här kan återbetalningstiden sträcka sig mellan 0,5–5 år.

På hemsidan finns två reglage där man kan ange önskad lånesumma och återbetalningstid. Utifrån hur man placerar reglagen ser man tydligt vad den ungefärliga månadskostnaden kan tänkas bli. Detta gäller dock endast för kategorin privatlån.

Övriga avgifter

Utöver ränta och amortering kan det tillkomma fler kostnader om man ansöker om och beviljas ett lån. Bland annat kan det handla om uppläggningsavgift och aviavgift. Det hela beror dock på vilken av de långivare man erbjuds som man till slut väljer, då många av dem kan ha olika villkor.

lån

Krav

Precis som hos andra låneförmedlare ställer Lenditum ett antal grundläggande krav för att en låntagare ska beviljas sin ansökan. Dessa skiljer sig åt beroende på om man ansöker om ett privatlån eller företagslån.

Privatlån

Låntagaren ska:

 • Vara minst 18 år fyllda.
 • Ha en årsinkomst om minst 120 000 kr.
 • Vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka.
 • Ha varit skuldfri hos Kronofogden i minst ett år.

Företagslån

Företaget ska:

 • Vara ett aktie-, kommandit-, handelsbolag eller enskild firma.
 • Ha varit registrerat i Sverige i minst sex månader.

Därtill krävs att den som ansöker om lånet har en ledande roll i företaget, såsom VD eller ledamot. I vissa fall kan det också krävas en borgensman eller att man lämnar annan säkerhet för lånet.

Lån trots betalningsanmärkning

Att ansöka om och beviljas lån kan vara svårt för den med en betalningsanmärkning. Många långivare har en nolltolerans mot detta. Hos Lenditum kan man dock ansöka om lån trots detta. Företaget samarbetar nämligen med ett antal långivare som godtar en betalningsanmärkning. Exakt hur många det är framgår dock inte. Enligt företaget tittar dessa långivare på den framtida betalningsförmågan snarare än ens ekonomiska historik.

Endast en UC

En av de stora fördelarna med att vända sig till en låneförmedlare är att man kan få flera låneerbjudanden samtidigt som det bara görs en kreditupplysning, vilket gör att ens kreditvärdighet påverkas minimalt. Detta gäller även Lenditum. Vid kreditupplysningen använder sig företaget av UC – den största aktören på marknaden.

På sin webbplats poängterar man dock att somliga långivare kan göra en kompletterande kreditupplysning på den som ansöker. I dessa fall används Bisnode eller Creditsafe. Därav riskerar detta inte påverka ens kreditvärdighet hos UC.

ansöka

Så gör du för att ansöka

Att ansöka om ett lån går både snabbt och enkelt via företagets hemsida.

 1. Fyll i information om lånet – önskad lånesumma och återbetalningstid. För privatlån krävs också information om huruvida du önskar samla lån eller inte och syfte med lånet.
 2. Ange dina personuppgifter – såsom personnummer, e-post och telefonnummer. Även information om ens bostad och ekonomi ska anges. Företag ska därtill uppge organisationsnummer och uppskattad omsättning.
 3. Invänta svar från långivarna – kommer vanligtvis inom några sekunder oavsett veckodag.
 4. Välj låneerbjudande och signera avtal – därefter betalas pengarna i regel ut inom 1–3 dagar. Pengarna kan komma samma dag om lånet godkänts under bankens öppettider.

Att ansöka om ett lån är helt kostnadsfritt och inte bindande.

Sammanfattning

Att ansöka om lån via Lenditum är smidigt och flexibelt. Ansökan tar, enligt företaget själva, endast två minuter att genomföra och kan resultera i flertalet låneerbjudanden.

Räntespannet är, liksom lånespannet, mycket brett. Då räntan baseras på individuell bedömning finns möjlighet att få ett billigt privatlån. Dock är den maximala räntan, 29,95%, att betrakta som relativt hög. Det hade varit en fördel om man även fick ett räntespann gällande företagslån.

Då det enbart görs en kreditupplysning kan det vara värt att testa tjänsten för att se om man kan bli erbjuden ett lån som passar en själv. Särskilt eftersom det också är kostnadsfritt, tidseffektivt och inte bindande.

Lenditum SE: Betyg /10