Compricer

Uppdaterad:
  • Låna 5000-500.000kr
  • Ränta från 3,25%
  • Jämför 17 banker snabbt
  • Betyg 9/10
Till Compricer

Compricer är en av Sveriges mest kända prisjämförelsesajter. De visar priser på allt mellan försäkringar och elavtal till pension och lån. På sidan erbjuder de konsumenter att jämföra privatlån och bolån och hjälper därmed till att hitta bästa räntan.

Compricer är en s.k. låneförmedlare och ger alltså inte lånen själva. De förmedlar låneansökningen till en mängd banker och därefter får kunden veta var den bästa ränta hittas.

Besök Compricer

Varför använda Compricer?

Det finns framförallt två mycket stora fördelar med att använda en låneförmedlare när ett lån ska tecknas

  • Kreditupplysningar

När man ansöker om ett lån tar banken en kreditupplysning på personen. Om man har många kreditupplysningar kan detta minska kreditvärdet och man får därmed svårare att låna. När en lånförmedlare används tas enbart en kreditupplysning. Detta trots att en mängd banker lämnar sina låneförslag.

  • Snabbare och enklare

Att jämföra räntor på egen hand tar lång tid. En mängd banker måste besökas online för att låneansökan ska kunna fyllas i. Tack vare Compricer gör man en enda ansökan. Företaget skickar det sedan till bankerna vilket underlättar det hela betydligt.

compricer reklam

Storlek och amorteringstid

Den högsta summa som går att låna via Compricer är 500 000kr och lägsta är 5000. Detta är en av fördelarna med att ta lån via låneförmedlare. De erbjuder alltid ett mycket stort spann på lånebeloppet eftersom de samarbetar med en rad banker.

Även amorteringstiden är väl tilltagen då konsumenten kan välja mellan att betala tillbaka på mellan 2 och 15 år.

Enda nackdelen är att de inte förmedlar lån med amorteringstid ner till 1år vilket annars är mycket vanligt hos låneförmedlare. Varför ska 5000kr behöva betalas tillbaka på två år?

4/5

Besök Compricer

Ränta

Räntan sätts individuellt och är rörlig. Den lägsta ränta som de uppger att man kan få är 3,25%. Däremot framgår det inte vad den högsta räntan man kan bli erbjuden är. Det hade varit bra för att man lättare skulle kunna få en uppfattning om vad räntekostnaden skulle kunna bli. De allra flesta banker uppger detta så det borde inte vara svårt för Compricer att även uppge detta.

Under frågan ”Vilken ränta kommer jag att få?” nämns inte en enda räntesats vilket är synd. De kunde nämnt snittränta, räntespann eller annat som gett en vink om vilka räntor som man kan räkna med. Detta gör de flesta andra låneförmedlarna.

Kapitalkostnad:

När man väljer belopp och amorteringstid presenteras kapitalkostnad. Detta är föredömligt då man lättare kan jämföra lånets totala kostnad beroende på amorteringstid.

4/5

 Ta lån via Compricer

För att konsumenten lätt ska kunna se vad månadskostnaden kommer att bli finns två reglage som man kan testa sig fram på innan man bestämmer sig för hur mycket som ska lånas och hur amorteringstid som ska väljas. Det är en stor fördel eftersom månadskostnaden kan avgöra storleken på lånet.

compricer kort om tjänsten

 

Den månadskostnad som presenteras är visserligen uträknad med en exempelränta men det ger ändå en tydlig indikation på var det kommer att landa. En stor fördel är även att räntan ändras beroende på vilken lånesumma och amorteringstid som väljs. Detta eftersom det generellt är högre ränta på lån på mindre belopp.

När man sedan bestämt sig fyller man i lånesumma, amorteringstid, personuppgifter och eventuell medsökande.

När ansökan är klar skickas den vidare av Compricer till de banker som erbjuder lån som passar in på valda kriterier. Svaren kommer sedan skickas ut från dessa banker och det bolag som väljs kommer sedan kontakta personen för att ge lånehandlingar och sedan betala ut pengar.

Att gå via Compricer (eller annan låneförmedlare) skiljer sig alltså inte mycket mot att skicka in vanlig låneansökan via ett kreditföretag. Skillnaden är att man här får upp till 20 olika låneförslag vilket gör att man lätt och snabbt kan jämföra och hitta billigaste alternativet.

5/5

Samarbetar med:

Längst ned på sidan framgår det tydligt vilka företag som Compricer samarbetar med och som med andra ord jämförs. År 2017 var det Avida Finans, Bigbank, Collector, Credento, Euroloan, Forex Bank, Ikano Bank, Konsumentkredit, Marginalen Bank, Med Mera Bank, MoneyGo, Nordax, Resurs Bank, Santander, SevenDay, Svea Ekonomi, Swedbank, Villabanken och Wasa Kredit

Att de uppger vilka de har samarbete med är ett stort plus då detta inte sker hos alla lånförmedlare. De kunder som inte blir nöjda med den ränta som erbjuds genom lånförmedlaren kan alltså se vilka kreditgivare de samarbetar med och därefter kontakta ytterligare aktörer på marknaden. Sammanlagt jämför de 20banker vilket är mycket bra. Att dessutom en är en av storbankerna ger ett plus i kanten.

10/10

Krav

Kraven är något olika beroende på om man vill låna över eller under 30.000kr

Under 30.000kr

  • 18 år
  • Fast inkomst på minst 110.000 per år

Över 30.000kr

Här tillkommer (utöver ovan nämnda krav) att man måste vara skuldfri hos Kronofogden. Detta sedan 6 månader

Däremot framgår det inte med tydlighet om betalningsanmärkning är godkänd eller inte.

4/5

Slutbetyg 9/10

Besök Compricer
Sammanfattning

Sammanfattning

En lånförmedlare ska underlätta för låntagaren och det gör verkligen Compricer. Förutom att de hjälper till att jämföra räntor hos 17 aktörer så sker det enbart en kreditprövning för detta.

Det är lätt och tydligt att göra ansökan och man kan enkelt se vad månadskostnaden skulle bli (även om räntan sedan sätts individuellt).

Det är inte mycket som krävs för företaget att nå en tia. Men än så länge får de nöja sig med betyget 9

Compricer: Betyg 8.9/10