Coop Privatlån

Uppdaterad:
  • Låna 15.000 – 350.000 kr
  • Coop-medlemmar får 1%-enhet i rabatt
  • Gratis låneskydd i tre månader
  • Betyg 8/10
Till Coop Privatlån

Coops privatlån vänder sig främst till dig som är Coop-medlem eftersom de ger ränterabatt till alla medlemmar. Räntan är på de lägre nivåerna men jämför alltid flera långivare innan lån tecknas.

Låg ränta och bra villkor med COOP Privatlån (Även bra för dig som inte är medlem)

Storlek och Amorteringstid

Coop erbjuder lån från 15.000 kr och upp till 350.000 kr. Det är ungefär lika stora belopp som många andra aktörer som erbjuder privatlån i Sverige. Amorteringstiden kan väljas på 2 –  12 år.

4/5

coop lån info

Ränta & Ränterabatt

Den ränta som går att få på lånet är 3,70% -9,90%. Det är en mycket låg och bra ränta på privatlån. Att de dessutom inte tar ut uppläggningsavgift eller aviavgift är mycket positivt.

Rabatt som medlem

Du som är COOP- medlemmar får en 1%-enhet lägre ränta mot om man inte är medlem.  Skulle du fått 5,5 % utan att vara medlem kommer COOP erbjuda 4,5 % om du är medlem. Det gör stor skillnad i längden så det kan till och med löna sig att bli medlem innan lånet tecknas.

Ger Coop bästa räntan?

Är du COOP-medlen och därmed får 1%-enhet lägre ränta kanske Coop kan vara det billigaste alternativet. Eftersom Coop använder sig av individuell räntesättning ( i likhet med nästan alla andra privatlån) så vet du inte räntesats förrän en låneansökan genomförts.

Enklaste sättet att jämföra är att använda låneförmedlare. Via exempelvis Lendo jämförs Coop och 35 andra långivare via en och samma låneansökan.

Ansök om Coop Privatlån med ränterabatt

8/10

Ta lån på Coop

coop privatlån ta lån

Räkna ut vad du kan betala per månad. Därefter Den som vill ta ett lån bör alltid först räkna på om möjligheten finns att betala tillbaka det. Därmed behöver man kalkylera med olika månadsbelopp. Detta sker mycket enkelt via lånekalkylatorn på första sidan. Ställ in belopp och önskad amorteringstid och se direkt hur stor månadskostnaden kommer att bli.

Signera skuldebrevet digitalt. Detta förutsatt att lånet blir beviljat vilket visas på skärmen snabbt efter att ansökan skickats in. Skulle däremot Coop behöva kompletteringar kommer de att kontakta dig och säga detta.

Bäst är att återbetala via autogiro. Då behöver man inte oroa sig för att glömma bort betalningen och man slipper även aviavgiften. Det går däremot att även betala via faktura. Att erbjuda valfrihet är bra och detta inte minst då flera kreditgivare kräver autogiro.

Första månaden är amorteringsfri. Det betyder att första inbetalning behöver ske andra månaden efter att lånet tecknats.

5/5

Om Coop privatlån:

Sedan 2007 har MedMera Bank bedrivit bankverksamhet under Coops varumärke. De erbjuder sina kunder finansiella tjänster inom allt från privatlån till sparande. Med Coop Privatlån kan kunderna ansöka om blancolån som bland annat kommer med lägre ränta för medlemmar och ingen säkerhet. MedMera Bank har tillstånd av Finansinspektionen för att bedriva bankrörelse och har en omsättning på över 220 miljoner kronor.

Krav

  • 20 år
  • Fast inkomst på 240.000 kr
  • Ingen betalningsanmärkning
  • Skriven i Sverige i minst 3 år

5/5

Övrigt

Låneskydd

När Coops Privatlån tecknas ingår automatiskt Låneskydd. Detta är då kopplat till huvudlåntagaren. I det fall det är två personer som står på lånet och man vill att bägge ska täckas av försäkringsskyddet behöver Coop kontaktas för detta.

Kortfattat är Låneskydd en försäkring som ger tryggheten mot att inte kunna betala lånet i det fall som inkomsten faller kraftigt genom arbetslöshet, sjukdom eller sjukskrivning. Om detta sker kan försäkringen ersätta för månadsbeloppet som skulle betalats in på lånet i upp till 12 månader i sträck. Som mest kan utbetalning ske på 15 000 kr per månad. Detta då som en avbetalning på lånet.

Tre månader ingår gratis när lånet tecknas. När faktura för faktura fyra skickas ut väljer man om försäkringen ska fortsätta att löpa eller inte. Vill man sedan säga upp försäkringen kan detta göras utan uppsägningstid. Detta måste däremot ske skriftligen till Coop.

Slutbetyg 8

Besök Coop Privatlån
Sammanfattning

Sammanfattning

Coop får ett klart minus gällande att de inte tydligt visar vilka krav som ställs på låntagaren. I övrigt är det en enkel och tydlig låneprocess. Räntan är klart godkänd och detta inte minst för medlemmar hos Coop.

Är Coop Privatlån ett bra alternativ? Ja men det finns bättre. Bästa vägen till låg ränta är alltid att jämföra så många banker som möjligt. Därmed rekommenderas låneförmedlare som Zmarta och Lendo. Med över 20 banker i jämförelsen bör den bästa räntan kunna hittas relativt enkelt. De som är medlem på Coop kan även göra en ansökan hit och därmed jämföra denna ränta mot vad låneförmedlaren erbjuder.

Coop Privatlån: Betyg 8/10