Coop Privatlån

Uppdaterad:
  • Låna 15.000-350.000kr
  • Coop-medlemmar får 1%-enhet i rabatt
  • Gratis låneskydd i tre månader
  • Betyg 7/10
Till Coop Privatlån

Coop förknippas främst med försäljning av livsmedel. Men företaget har också en del annan verksamhet. Bland annat har de betal- och kreditkort samt inlåning och utlåningsverksamhet.

Deras privatlån liknar i stort många andra aktörer på lånemarknaden. Däremot visar de inte med tydlighet vilka krav de ställer på låntagarna för att bevilja lånet.

Storlek och Amorteringstid

Coop erbjuder lån från 15.000kr och upp till 350.000kr. Det är ungefär lika stora belopp som många andra aktörer som erbjuder privatlån i Sverige. Men det finns även de som erbjuder ner till 5000kr. Coop vänder sig därmed till de som främst vill ha lån på större belopp.

Amorteringstiden speglar sig även den i vilken summa som önskas lånas. En fördel är att detta mycket tydligt visas för låntagaren. Exempelvis kan summan 40.000 maximalt amorteras på fem år medan 100.000 kan lånas på 10 år. Minsta återbetalningstid är 2 år

4/5

coop lån info

Ränta

Den ränta som går att få på lånet är 3,30% -9,90%. Det som avgör vilken ränta som erbjuds ä r den personliga ekonomin med andra lån, inkomst och liknande. Utöver det påverkar även belopp då det är lättare att få lägre ränta på de större lånen.

Räntan är rörlig och individuell som hos de allra flesta kreditbolag som erbjuder privatlån. Uppläggningsavgiften är på 395kr och om lånet inte betalas via autogiro tillkommer en avgift på 20kr per månad.

De som är COOP- medlemmar får även 1%-enhet lägre ränta mot om man inte är medlem. Om företaget menar att 3,5% är vad man kan få som medlem eller om det är 2,5% som går att få är däremot oklart. Oavsett är det låg ränta för att vara privatlån.

Ger Coop bästa räntan?

Är du COOP-medlen och därmed får 1%-enhet lägre ränta kanske Coop kan vara det billigaste alternativet. Eftersom Coop använder sig av individuell räntesättning ( i likhet med nästan alla andra privatlån) så vet du inte räntesats förrän en låneansökan genomförts.

En recommendation är att genomföra en ansökan och sedan göra en ansökan till Lendo (som jämför över 20 banker). Den bank som ger lägst ränta är den bank där lånet bör tecknas. Att jämföra är alltid viktigt.

Jämför 20 banker via Lendo

8/10

Ta lån på Coop

coop privatlån ta lån

Den som vill ta ett lån bör alltid först räkna på om möjligheten finns att betala tillbaka det. Därmed behöver man kalkylera med olika månadsbelopp. Detta sker mycket enkelt via lånekalkylatorn på första sidan. Ställ in belopp och önskad amorteringstid och se direkt hur stor månadskostnaden kommer att bli.

Nu ska det direkt sägas att månadskostnaden är beroende på vilken ränta som fås. I exemplet som nämns är räntan satt till 4,95%. Men det ger ändå en fingervisning om vad lånet kommer att kosta. De som vet med sig att de inte har mycket hög kreditvärdighet kan räkna med en ränta på 9% och därmed det dubbla månadsbeloppet.

Svaret visas direkt  och skuldebrevet kan sedan signeras med e-legitimation. Försäkringen ”Låneskydd” (läs mer nedan) ingår i tre månader. På faktura nummer fyra kan man sedan välja att betala beloppet som är inklusive detta skydd eller utan det.

Det bästa sättet är att välja att återbetala via autogiro. Då behöver man inte oroa sig för att glömma bort betalningen och man slipper även aviavgiften. Det går däremot att även betala via faktura. Att erbjuda valfrihet är bra och detta inte minst då flera kreditgivare kräver autogiro.

5/5

coop privatlån räkna

Krav

  • 20 år
  • Fast inkomst på 240 000 kr
  • Ingen betalningsanmärkning

5/5

Övrigt

Låneskydd

När Coops Privatlån tecknas ingår automatiskt Låneskydd. Detta är då kopplat till huvudlåntagaren. I det fall det är två personer som står på lånet och man vill att bägge ska täckas av försäkringsskyddet behöver Coop kontaktas för detta.

Kortfattat är Låneskydd en försäkring som ger tryggheten mot att inte kunna betala lånet i det fall som inkomsten faller kraftigt genom arbetslöshet, sjukdom eller sjukskrivning. Om detta sker kan försäkringen ersätta för månadsbeloppet som skulle betalats in på lånet i upp till 12 månader i sträck. Som mest kan utbetalning ske på 15.000kr per månad. Detta då som en avbetalning på lånet. I det fall som låntagaren avlider betalar låneskyddet hela låntagarens kvarvarande skuld. Försäkringen kan tecknas av personer 18-64 år. Det kan ske i samband med att lånet tecknas men även i ett senare skede.

Tre månader ingår gratis när lånet tecknas. När faktura för faktura fyra skickas ut väljer man om försäkringen ska fortsätta att löpa eller inte. Vill man sedan säga upp försäkringen kan detta göras utan uppsägningstid. Detta måste däremot ske skriftligen till Coop.

Låneskydd kostar 5,7% av lånekostnaden. Den som betalar 1000kr på lånet (amortering plus ränta) kommer därmed att betala 1057kr med försäkringen.

 Slutbetyg 7

Besök Coop Privatlån
Sammanfattning

Sammanfattning

Coop får ett klart minus gällande att de inte tydligt visar vilka krav som ställs på låntagaren. I övrigt är det en enkel och tydlig låneprocess. Räntan är klart godkänd och detta inte minst för medlemmar hos Coop.

Är Coop Privatlån ett bra alternativ? Ja men det finns bättre. Bästa vägen till låg ränta är alltid att jämföra så många banker som möjligt. Därmed rekommenderas låneförmedlare som Zmarta och Lendo. Med över 20 banker i jämförelsen bör den bästa räntan kunna hittas relativt enkelt. De som är medlem på Coop kan även göra en ansökan hit och därmed jämföra denna ränta mot vad låneförmedlaren erbjuder.

Coop Privatlån: Betyg 7/10