Lendo

Uppdaterad:
 •  Låna mellan 10.000-500.000kr
 • Jämför ca 25 banker gratis och snabbt
 • Svar inom 7 minuter
 • Betyg 9/10
Till Lendo

Av de låneförmedlare som finns i Sverige är troligtvis Lendo den mest kända. De började sin verksamhet 2007 och blev snabbt ledande inom branschen. Idag utnyttas deras tjänst av mängder svenskar som vill pressa ner sina lånekostnader på privatlånen.  Det företaget erbjuder är alltså en jämförelse och förmedling av lån. De är inte själva en bank som erbjuder lån utan bara en mellanhand mellan konsumenten och banken. Men tjänsten är gratis och gör att många sparar tusentals kronor per år.

Besök Lendo för att sänka dina lånekostnader

Varför Lendo?

Låneförmedlare av privatlånAtt använda Lendo i sin jakt på bra lånevillkor, istället för att jämföra kreditgivarna var för sig, har sina fördelar. Den största fördelen är att det går så betydligt mycket snabbare. Genom att göra en enda ansökan så jämförs vilken ränta man skulle fått hos en mängd banker. Detta ska då jämföras mot att fylla i ansökan på vardera bank.

Den andra stora fördelen är att enbart en kreditupplysning genomförs. Detta är en fördel eftersom för många kreditupplysningar kan minska chansen att få lån beviljade.

lendo låna 500000

Storlek och amorteringstid

Lendo kan hjälpa de allra flesta att pressa sina lånekostnader. Detta eftersom de förmedlar lån på allt mellan 10 000kr och 500.000kr. Att de kan erbjuda både små och stora lån beror just på att de samarbetar med flera olika kreditgivare.

Amorteringstiden är 1-15 år. Det enda man som skulle kunna varit bättre är ett alternativ med kortare amorteringstid. För den som lånar 10000kr kan ett år kännas som lång amorteringstid. Men det ska då tilläggas att man alltid har rätten att lösa lånen i förtid om så önskas.

5/5

Ränta

Det är inte Lendo som sätter räntan utan de banker som företaget samarbetar med. Troligtvis är det orsaken till att Lendo inte tydligt nämner inom vilket spann man kan få ränta. Men detta är något som många andra låneförmedlare gör så Lendo borde kunna presentera detta tydligare.

Under Frågor o Svar hittas däremot frågan ”Vilken ränta får jag?”. De anger då att ”Vanligtvis hamnar den effektiva räntan mellan 4,95% och 17,55%”.

Det som skiljer Lendo mot dess konkurrenter är därmed:

 • De anger inte räntesatserna tydligt på startsidan (negativt) Samtidigt är detta den enda lilla punkten som påverkar betyget neråt.
 • De anger räntan som effektiv ränta i motsats mot många andra som anger nominell ränta (positivt)

lendo jämför räntor

För att få veta vilken ränta man kan få behöver en ansökan göras. Räntan anges då per bank och utifrån det kan man avgöra om man vill gå vidare och teckna lån eller inte. Med en effektiv ränta från 4,95% får Lendo ett bra betyg gällande räntesatser.

Kapitalkostnad:

En stor fördel med Lendo är att lånets totala kostnad (kapitalkostnad) framgår när man väljer belopp och amorteringstid. Det sker visserligen med en exempelränta men man får en överblick hur mycket det egentligen kostar att låna. Den som lånar 100.000kr i 15år och får en effektiv ränta på 7,76% betalar under dessa år 66,862kr i ränta.

De allra flesta låneförmedlare har valt att enbart uppge ”förväntad månadskostnad” men att även uppge ”förväntad kapitalkostnad” är en fördel.

5/5

Ta lån via Lendo

Med två enkla reglage markerar först hur stort lån man vill ta samt hur många år lånet ska vara upplagt på (amorteringstid). När detta genomförs presenteras direkt en ungefärlig månadskostnad vilket är riktigt bra så låntagaren lättare kan avgöra hur lånet ska läggas upp. Denna månatliga avgift är då inkluderad en exempelränta vilket jan 2016 var 5,21%. Självklart kan man både få högre och lägre räntesats men genom att ha detta som riktmärke får man en tydlig indikation på vad månadsavgiften kommer att landa på.

Därefter fyller man i personuppgifter, boendeform, inkomst och skickar in ansökan. Det som är extra tydligt hos just denna lånförmedlare är att man får en egen inloggning till ett konto där man kan se lånerbjudanden, välja bland dem samt teckna lånskydd.

lendo ansök om lån

5/5

Besök Lendo för att sänka dina lånekostnader

Samarbetar med:

Lendo har valt att samarbeta med hela 24banker vilket gör att de ligger bland de bästa låneförmedlarna gällande detta. Dessutom skriver de ut namnet på alla banker på sin sida vilket ger ett stort pluspoäng. De banker som Lendo samarbetar med är:

Avida Finans, Balanzia, Bigbank, Collector Bank, Credento, Euroloan, Forex Bank, ICA Banken, Ikano Bank, Konsumentkredit, Lån & Spar bank, Marginalen Bank, Med Mera Bank, MoneyGo, Nordax, PayEx, Resurs Bank, re:member, Santander, SEB, SevenDay, Svea Ekonomi, Swedbank, Villabanken och Wasa Kredit.

lendo samarbetar med

10/10

Krav

Beroende på lånets storlek så finns olika krav.

Vid Lendo betyglån över 30.000kr är kraven att personen måste:

 • Vara mellan 18 och 72 år.
 • Både vara skriven och folkbokförd i Sverige
 • Ha en inkomst (fast) från antingen arbete eller pension
 • Ha minst 110.000kr i årsinkomst.
 • Inte haft skulder hos kronofogden de senaste 6 månaderna.

Vid lån under 30.000kr är kraven att personen måste:

 • Vara mellan 18 och 72 år
 • Både vara skriven och folkbokförd i Sverige
 • Ha minst 100.000 i årsinkomst
 • Ha en inkomst som kommer från arbete alternativt pension

Att ha olika krav beroende på lånets storlek är mycket bra vilket speglar bankernas krav tydligt.

5/5

Slutbetyg 9,7/10 

Besök Lendo för att sänka dina lånekostnader

Sammanfattning

Sammanfattning

Idén med låneförmedlare är mycket god. Privatpersoner slipper jämföra räntor hos flera banker och man behöver bara göra en kreditupplysning. Av den anledningen kan Lendo rekommenderas. Detta framförallt eftersom de jämför hela 20 bolag och är tydliga med vilka dessa är. Att de även har inloggning till konto på sidan är en stor fördel. Den kritik som skulle kunna framföras mot företaget är att de inte uppger någon räntesats. Skulle de ange att räntan är mellan 2-13% skulle konsumenten lättare förstå om de fick ett lån med hög eller låg ränta. Sammantaget är Lendo en av de vi rekommenderas mest. Detta just på grund av stora antalet banker som jämförs och att de öppet visar vilka det gäller.
Lendo: Betyg 9.7/10