Lendo

Uppdaterad:
 • Låna upp till 600 000 kronor
 • Jämför upp till 40 långivare
 • Ansök på 2 min
Till Lendo

Av de låneförmedlare som finns i Sverige är troligtvis Lendo den mest kända.  Idag utnyttjas deras tjänst av mängder svenskar som vill pressa ner sina lånekostnader på privatlånen. En enkel tjänst som jämför över 40 långivare.

 Besök Lendo för att sänka dina lånekostnader

Besök Lendo för att sänka dina lånekostnader

Låneförmedlare av privatlån

Varför Lendo?

Det finns flera fördelar med att jämföra långivare. Att för detta använda sig utav Lendo gör processen både enklare och snabbare då det genom bara en ansökan sker en jämförelse av upp till 40 långivare och banker. Något som annars skulle ta mycket tid, och många kreditupplysningar, om man gjorde samma process själv. Hos Lendo krävs alltså enbart en kreditupplysning.

Fyra vanliga frågor om Lendo

Kostar Lendo något?

Att ansöka om lån med hjälp av Lendo är helt kostnadsfritt och man förbinder sig heller inte mot något genom att skicka in en ansökan.

Hur fort får jag låneförslag?

Som ofast får låntagarna svar inom 1 minut efter att ansökan skickas in. Dock kan tiden variera beroende på hur snabbt långivarna kan svara på ansökan som skickas från Lendo.

Kan jag låna med betalningsanmärkning hos Lendo?

Det finns möjlighet att låna trots betalningsanmärkning men det går endast att låna upp till 150 000 kronor samt att man måste uppfylla deras krav. Dock kan inte Lendo garantera att lånet beviljas, utan beror helt och hållet på långivarens villkor.

Kraven för lån med betalningsanmärkningar är:

 • Minst 18 år.
 • Folkbokförd i minst ett år i Sverige
 • Årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Inga skulder hos Kronofogden de senaste 6 månaderna

Hur många banker kommer ge förslag?

Ja. Man kan både betala av sitt lån i förtid eller betala mer varje månad.

Storlek och amorteringstid

Lendo kan hjälpa de allra flesta att pressa sina lånekostnader. Detta eftersom de förmedlar lån på allt mellan 10 000kr och 600 000 kr. Att de kan erbjuda både små och stora lån beror just på att de samarbetar med flera olika kreditgivare.

Amorteringstiden är 1-15 år.

ansök lendo

5/5

Ränta

Räntan som går att få via Lendos samarbetspartners är 2,95 %  – 29,95 %. Vilken ränta som erbjuds sätts individuellt baserat på låntagarens ekonomiska situation och avgörs utav långivaren.

Ta lån via Lendo

Med två enkla reglage markerar först hur stort lån man vill ta samt hur många år lånet ska vara upplagt på (amorteringstid). När detta genomförs presenteras direkt en ungefärlig månadskostnad vilket är bra så låntagaren lättare kan avgöra hur lånet ska läggas upp.

Därefter fyller man i personuppgifter, boendeform, inkomst och skickar in ansökan. Det som är extra tydligt hos just denna lånförmedlare är att man får en egen inloggning till ett konto där man kan se lånerbjudanden, välja bland dem samt teckna låneskydd.

ta lån lendo

Betyg: 5/5

 Besök Lendo för att sänka dina lånekostnader

Krav

För att ha möjligheten att bli beviljad ett lån via Lendo krävs det att man uppfyller deras krav. Viktigt att notera är att dessa dock inte är en garanti för att man får lånet, utan beslutas av långivaren och är inget som Lendo själva kan påverka.

Grundkraven är:

 • Man måste vara minst 18 år
 • Man ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år
 • Ha en inkomst från arbete eller pension
 • Årsinkomsten får inte understiga 110 000 kronor
 • Ingen skuld hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna.

Betyg: 5/5

Besök Lendo för att sänka dina lånekostnader

Lendo Företagslån – Låna upp till 3 miljoner kr i fem år

Förutom att förmedla lån till privatpersoner, har Lendo även tagit steget ut på marknaden för företagslån. Här har de lyckats samla de största aktörerna inom företagslån för att möjliggöra det för småföretagare att kunna agera snabbt vid eventuella investeringar.

Som med privatlån är det viktigt att jämföra de olika företagslånen som erbjuds på marknaden då deras villkor kan skiljas markant. Det är även fördelaktigt då många långivare presenterar sina offerter på olika sätt, vilket kan göra det krångligt att sortera ut de bästa. Därför kan just en ansökan via Lendo underlätta denna process.

Viktigt att notera är att, trots företagslånen inte kräver en direkt säkerhet, kräver samtliga långivare en personlig borgen. Det kan även i vissa fall krävas en företagsinteckning, men gäller som oftast först vid större lån om 500 000 – 3 000 000 kronor.

Fyra frågor om Lendo företagslån

Hur mycket kan man låna?

Via Lendos förmedlingstjänst det möjligt för företag att låna upp till 3 000 000 kronor. Baserat på hur företagets ekonomiska situation och återbetalningsförmåga ser ut kommer långivarna att återkomma med hur mycket företaget kan bli beviljat.

Är det även här enbart en kreditupplysning som görs?

Ja, det stämmer. Även vid företagslån är det enbart en kreditupplysning som görs via UC.

Vilken ränta landar lånet på?

Beroende på vilken långivare som kan tänkas låna ut pengar till företaget, kommer räntan skilja sig. Detta då det inte är Lendo själva som bestämmer vilken räntesats som gäller.

Vilka företag kan göra en ansökan?

Lendo godkänner ansökningar från enskilda firmor, aktiebolag, handelsbolag och kommanditbolag.

 Ansök om företagslån via Lendo och få erbjudanden från hela marknaden

Betyg: 5/5

Om Lendo:

2007 startade Lendo som en av de första jämförelsetjänsterna i Sverige. Idag är de en av de största låneförmedlarna som varje dag hjälper kunder med allt från små privatlån till stora företagslån. De har tillstånd från Finansinspektionen för förmedling av konsumentkrediter och 2019 omsatte de över 700 miljoner kr.

Lendos samarbetspartners

Lendo har valt att samarbeta med 40 långivare, vilket gör att de ligger bland de bästa låneförmedlarna gällande detta. Att de även öppet uppger information om vilka dessa är tyder på stor seriositet.

Slutbetyg: 5/5

 Besök Lendo för att sänka dina lånekostnader

Besök Lendo för att sänka dina lånekostnader

Sammanfattning

Idén med låneförmedlare är mycket god. Privatpersoner och företag slipper jämföra räntor hos flera banker och man behöver bara göra en kreditupplysning. Av den anledningen kan Lendo rekommenderas. Detta framför allt eftersom de jämför hela 40 bolag och är tydliga med vilka dessa är.

Sammantaget är Lendo en av de vi rekommenderas mest. Detta just på grund av stora antalet banker som jämförs och att de öppet visar vilka det gäller.

Lendo: Betyg 10/10