Lendo

Uppdaterad:
 •  Låna mellan 10 000 – 600 000 kr
 • Jämför ca 35 banker gratis och snabbt
 • Svar inom några minuter
 • Betyg 10/10
Till Lendo

Av de låneförmedlare som finns i Sverige är troligtvis Lendo den mest kända.  Idag utnyttas deras tjänst av mängder svenskar som vill pressa ner sina lånekostnader på privatlånen.  En enkel tjänst – som jämför över 35 banker.

Besök Lendo för att sänka dina lånekostnader

Varför Lendo?

Låneförmedlare av privatlånDet finns flera fördelar att jämföra lån via låneförmedlare.

Den största fördelen är att det går så betydligt mycket snabbare. Genom att göra en enda ansökan så jämförs vilken ränta man skulle fått hos en mängd banker. Detta ska då jämföras mot att fylla i ansökan på vardera bank.

Den andra stora fördelen är att enbart en kreditupplysning genomförs. Detta är en fördel eftersom för många kreditupplysningar kan minska chansen att få lån beviljade.

Fyra vanliga frågor om Lendo

Kostar Lendo något?

Nej, det är alltid gratis att använda tjänsten som innebär att de jämför 35 långivare.

Hur fort får jag låneförslag?

De första förslagen brukar presenteras inom ett par minuter. Lendo anger att alla svar ska komma inom ett dygn.

Kan jag låna med betalningsanmärkning hos Lendo?

Ja, det är flera långivare hos Lendo som tillåter betalningsanmärkningar.

Hur många banker kommer ge förslag?

Lendo samarbetar med 35 långivare men alla kommer inte svara på låneansökan. Det beror helt på om du uppfyller deras krav för utlåning.

Storlek och amorteringstid

Lendo kan hjälpa de allra flesta att pressa sina lånekostnader. Detta eftersom de förmedlar lån på allt mellan 10 000kr och 600 000 kr. Att de kan erbjuda både små och stora lån beror just på att de samarbetar med flera olika kreditgivare.

Amorteringstiden är 1-15 år.

Lendo låna tryggt

5/5

Ränta

Räntan som går att få via Lendos samarbetspartners är 2,95 %  – 29,95 %. De jämför alltså enbart privatlån, inte högkostnadskrediter.

lendo jämför räntor

 

 

Kapitalkostnad:

En stor fördel med Lendo är att lånets totala kostnad (kapitalkostnad) framgår när man väljer belopp och amorteringstid. Det sker visserligen med en exempelränta men man får en överblick hur mycket det egentligen kostar att låna. Den som lånar 100 000kr i 15år och får en effektiv ränta på 7,76% betalar under dessa år 66 862 kr i ränta.

De allra flesta låneförmedlare har valt att enbart uppge ”förväntad månadskostnad” men att även uppge ”förväntad kapitalkostnad” är en fördel.

5/5

Ta lån via Lendo

Med två enkla reglage markerar först hur stort lån man vill ta samt hur många år lånet ska vara upplagt på (amorteringstid). När detta genomförs presenteras direkt en ungefärlig månadskostnad vilket är riktigt bra så låntagaren lättare kan avgöra hur lånet ska läggas upp.

Lendo låna pengar

Därefter fyller man i personuppgifter, boendeform, inkomst och skickar in ansökan. Det som är extra tydligt hos just denna lånförmedlare är att man får en egen inloggning till ett konto där man kan se lånerbjudanden, välja bland dem samt teckna lånskydd.

5/5

Besök Lendo för att sänka dina lånekostnader

Lendo Företagslån – Låna upp till 2 miljoner kr i fem år

Lendo Företagslån

Lendo har tagit steget ut på marknaden för företagslån. En marknad som vuxit lavinartat de senaste åren med nya aktörer och smidiga digitala lösningar som följd. En styrka hos Lendo är att de återigen lyckats samla marknadens största och viktigaste aktörer.

17 långivare för företagslån hos Lendo (Lång återbetalningstid)

Med en ansökan hos Lendo kan du få svar från så mycket som 17 olika långivare som är nischade mot marknaden för företagslån. Du kan låna på korta ledtider som 6 månader upp till 5 års återbetalningstid. Just fem års återbetalning är ovanligt för företagslån. Går du till storbanken räknar de helst på tre års återbetalning och i enstaka fall sträcker de sig till fem års tid.

Endast en UC på företagslån – Bra vid enskild firma

Om du driver ett stort aktiebolag kommer er kreditvärdighet inte påverkas av en förfrågan från UC. Om du däremot driver en liten enskild firma är det din kreditvärdighet som privatperson som påverkas av UC-slagningar och de lån du tar på företaget. Här är det en stor fördel att ansöka om lån hos exempelvis Lendo eftersom alla långivarna delar på en kreditupplysning.

Ansök om företagslån via Lendo och få erbjudanden från hela marknaden

Om Lendo:

2007 startade Lendo som en av de första jämförelsetjänsterna i Sverige. Idag är de en av de största låneförmedlarna i Sverige som varje dag hjälper kunder med allt från små privatlån till stora företagslån. De har tillstånd från Finansinspektionen för förmedling av konsumentkrediter och 2019 omsatte de över 700 miljoner kr.

Lendo samarbetar med:

Lendo har valt att samarbeta med hela 35 banker vilket gör att de ligger bland de bästa låneförmedlarna gällande detta. Dessutom skriver de ut namnet på alla banker på sin sida vilket ger ett stort pluspoäng. De banker som Lendo samarbetar med är:

lendo samarbetande banker

10/10

Krav

Lendo betygBeroende på lånets storlek så finns olika krav.

Vid lån över 30 000 kr är kraven att personen måste:

 • Vara minst 18 år
 • Både vara skriven och folkbokförd i Sverige senast minst 12 månader
 • Ha en inkomst (fast) från antingen arbete eller pension
 • Ha minst 110 000 kr i årsinkomst.
 • Inte haft skulder hos kronofogden de senaste 6 månaderna.

Vid lån under 30 000 kr är kraven att personen måste:

 • Vara minst 18 år
 • Både vara skriven och folkbokförd i Sverige
 • Ha minst 100 000 i årsinkomst
 • Ha en inkomst som kommer från arbete alternativt pension (vikariat kan fungera)
 • Inte haft skulder hos kronofogden de senaste 6 månaderna.

Att ha olika krav beroende på lånets storlek är mycket bra vilket speglar bankernas krav tydligt.

5/5

Slutbetyg 9,9/10 

Besök Lendo för att sänka dina lånekostnader

Sammanfattning

Sammanfattning

Idén med låneförmedlare är mycket god. Privatpersoner slipper jämföra räntor hos flera banker och man behöver bara göra en kreditupplysning. Av den anledningen kan Lendo rekommenderas. Detta framförallt eftersom de jämför hela 35 bolag och är tydliga med vilka dessa är.

Sammantaget är Lendo en av de vi rekommenderas mest. Detta just på grund av stora antalet banker som jämförs och att de öppet visar vilka det gäller.

Lendo: Betyg 9.9/10