Friskrivningsklausul

Sverigekontanter är en ren informationssida. Det går inte att låna pengar från företaget som driver webbplatsen utan alla lån tecknas hos externa banker eller kreditinstitut. Målet är att guida och vägleda i på lånemarknaden. Detta genom artiklar, recensioner, nyheter och debattinlägg.

I och med att Sverigekontanter inte själv lånar ut pengar, samt inte heller styrs av någon långivare, kan all text hållas objektiv och låta konsumenten vara i fokus.

Vårt mål är att all information på webbplatsen ska vara korrekt och uppdaterad utifrån gällande fakta. Vi kontaktar ofta kreditinstitut för att bekräfta information och får även regelbundet information från dessa om information på hemsidan behöver uppdateras.  Men i och med att förändringar ibland sker hos kreditgivare utan att vi är medvetna om det (över 100 kreditgivare som vi bevakar) kan det förekomma felaktigheter. När det gäller lånevillkor hos enskilda lånegivare råder vi besökaren att gå till respektive webbplats och läsa för att se aktuella villkor. En rekommendation är alltid att sätta sig in i allmänna villkor, räntor och avgifter innan en låneansökan signeras.

Om du som besökare upptäcker ett faktafel är ni varmt välkomna att höra av er för att detta ska kunna korrigeras. Varken Sverigekontanter eller ägarna av denna webbplats kan hållas ansvariga för att all text på webbplatsen är korrekt. Detta bland annat just eftersom att exempelvis recensioner bygger på information från kreditgivare, som över tiden kan ändra sina villkor. Men vi tar vårt ansvar att göra vad vi kan för att uppdatera och informera. Detta för att sidan ska vara så trovärdig och korrekt som möjligt.

Kort sagt hjälper Sverigekontanter dig att hitta ett bättre lån. Detta oavsett om ”bättre lån” för dig är lägre ränta, tydliga avtal eller snabbast utbetalning. Kom ihåg att det är du som är ansvarig för de lån du tecknar. Både gällande att läsa igenom och förstå lånevillkoren – och att kunna betala tillbaka lånet i tid. Men vi hjälper dig en bit på vägen.

Sverigekontanter – För dig som besökare

På Sverigekontanter.se finns artiklar, debattinlägg, nyheter, recensioner m.m. Texter på olika sätt hjälper konsumenten att lära sig mer om olika låneformer och som ger information som möjliggör ett bra val av kreditgivare.

Även om det finns en rad olika artiklar så är det framförallt följande som webbplatsen byggs upp av:

Recensioner på lån – Med över 100 olika kreditgivare på den svenska kreditmarknaden är det inte lätt att välja rätt. Det många väljer att fokusera på är hur mycket lånet kommer att kosta. Det är också mycket viktigt – men det är inte allt. En del kreditgivare har fokus på att låna ut pengar till de som annars har svårt att få lån (Pga. betalningsanmärkningar) medan andra inte alls lånar ut till personer med dessa anmärkningar. En del kreditgivare erbjuder låneskydd på lånen (betalskydd på kreditkorten) medan andra inte gör det. En del tar en avgift om lånet löses i förtid – andra inte.

Det är därmed stor skillnad på kreditgivarna. Av den anledning recenseras varje kreditföretag helt objektivt utifrån punkterna Summa & Amorteringstid, Ränta, Hur man tecknar lånet och Krav. Dessa recensioner är webbplatsens ”ryggrad”. Genom att läsa recensionerna kan besökarna lättare hitta det lån som passar de ekonomiska förutsättningarna. Detta oavsett om det är smslån, privatlån, bolån eller ett kreditkort som ska tecknas.

Längst upp på varje recension står även när recensionen senast uppdaterades. Därmed kan man snabbt se hur recensionerna uppdateras utifrån gällande villkor. (Men läs alltid lånevillkoren på kreditgivarens hemsida innan lånet tecknas)

Recensioner på kreditkort – Även om det finns skillnader mellan olika lån så är skillnaden betydligt större mellan olika kreditkort. Med rätt kreditkort kan man ofta få större bonus och rabatter än vad kortet kostar i årsavgift. I våra recensioner fokuserar vi på kortens förmåner men även räntenivå och andra kostnader. Vilket kreditkort som är bäst beror därmed främst på hur kortet kommer att användas och vilka inköp som kommer att ske. Om jämförelse av lån handlar om att pressa kostnaden så handlar jämförelse av kreditkort om att maximera dess förmåner.

Vårt mål är att alltid ha helt uppdaterad information kring de olika korten men i likhet med lån rekommenderar vi att man läser igenom avtalen noga innan ett kreditkort tecknas.

Faktaartiklar – Hur fungerar amorteringskravet? Vad är ränteskillnadsersättning? Bör man teckna låneskydd? Via vår ordbok ger vi svar på de vanligaste frågorna kring lån och krediter. Saknar du något ord eller begrepp så hör gärna av dig så kan vi eventuellt utöka ordboken utifrån önskemål.

Förklaringarna på en del ord är statiska och förändras inte över tid. Detta medan vissa begrepp får ändrad betydelse allt eftersom nya lagar och regler tillämpas. Ett tydligt exempel på det är amorteringskravet som sedan det infördes ändrats vid olika tillfällen.

Vi försöker alltså hålla all information helt uppdaterad. Vi gör även vad vi kan för att uppnå det. Däremot kan vi inte ta ansvar för felaktigheter som av olika anledningar kan uppstå.