L’EASY

Uppdaterad:
  • Låna mellan 10 000 – 50 000 kr
  • Löptid upp till 84 månader
  • Snabb utbetalning
  • Betyg 7/10
Till L’EASY

Företaget L’EASY erbjuder både privatlån och köp av produkter som vitvaror, datorer, TV, mobiltelefon och mycket annat. Kreditgivaren är ett systerbolag till Thorn Svenska AB som har lång erfarenhet inom lån.

 

Varför L’EASY?

Det finns flera fördelar att ansöka om ett lån genom denna långivare.

En stor fördel att låna med denna långivare är att det är tryggt. Företaget har funnits på den svenska marknaden sedan 1985 och är därför en pålitlig aktör.

Den andra stora fördelen är att det går smidigt att ansöka med BankID som används för att signera både ansökan och ett eventuellt skuldebrev. Blir ansökan beviljad går utbetalningen snabbt så att du har pengarna på ditt bankkonto på bara 1-2 dagar.

Fyra vanliga frågor om L’EASY

Går det att lösa lån i förtid?

Ja, det går bra att lösa in resterande lån när du vill. För korrekta uppgifter med exakt summa kontaktar du deras kundtjänst.

Hur snabbt kan pengar betalas ut?

Ofta kan pengarna betalas ut samma dag som skuldebrevet signeras, annars inom 1-2 arbetsdagar.

Accepterar L’EASY betalningsanmärkningar?

Det finns en möjlighet att L’EASY kan bevilja betalningsanmärkningar. Du får dock inte ha haft någon aktiv skuld hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.

Tar de kreditupplysning via UC?

Ja, när du skickar in din låneansökan, genomför de en kreditupplysning på dig genom UC.

Storlek och amorteringstid

L’EASY passar bäst personer som behöver låna ett något mindre belopp då de erbjuder lånebelopp på mellan 10 000 – 50 000 kronor.

Amorteringstiden är endast upp till 7 år, vilket ändå är en lagom gräns eftersom det inte rör sig om så stora lån.

3/5

Ränta

Räntan som går att få hos L’EASY är 9,84% – 21,60%. Den lägsta räntan är relativt hög i jämförelse med många andra långivare. Däremot är det mycket positivt att den högsta räntan ligger en bra bit under 30%, som är vanligt för högkostnadskrediter.

4/5

Ta lån via L’EASY

Med två enkla reglage går det att ange hur stort lån man vill ta samt hur lång löptid lånet ska vara på. Direkt presenteras ett ungefärligt månadsbelopp för att enkelt kunna avgöra hur lånet ska läggas upp.

Genom att klicka på knappen Ansök nu fyller man sedan i sina uppgifter i nästa fönster. Uppgifterna som ska fyllas i är namn, telefon, e-post och bankkontonummer dit man vill att pengar ska utbetalas om lånet blir beviljat. Slutligen klickar man i om man godkänner de villkor som är längst ner i formuläret och skickar in sin ansökan med BankID.

5/5

Om L’EASY:

L’EASY startade som företag redan i mitten på 1980-talet, men då i form av uthyrning av tvättmaskiner. L’EASY är idag ett varumärke inom företaget Thorn Svenska AB.

Krav

Tyvärr saknas det information på långivarens hemsida om vilka grundkrav de ställer på låntagare. Generella regler som de allra flesta kreditgivare brukar kräva är:

  • Vara minst 18 år
  • Både vara skriven och folkbokförd i Sverige i minst 1 år
  • Ha en fast inkomst
  • Inte haft några skulder hos Kronofogden de senaste 6 månaderna

1/5

Slutbetyg 7/10

Sammanfattning

Sammantaget är L’EASY en bra långivare för mindre lån med snabb utbetalning. Den allra lägsta räntan som går att få ligger något högre än många andra långivare. Högsta möjliga ränta vid ett beviljat lån ligger ändå förvånansvärt lågt i jämförelse med de flesta långivare som inte erbjuder högriskkredit.

Det är mycket enkelt att gör en låneansökan även om det inte framkommer någon tydlig information om vilka krav de ställer på låntagaren.

L’EASY: Betyg 5/10