Ekonomen

Uppdaterad:
  • Låna mellan 5 000 – 600 000 kr
  • Löptid upp till 20 år
  • Jämför 39 långivare
  • Betyg 8/10
Till Ekonomen

Ekonomen är en låneförmedlare som samarbetar med 39 långivare som kan erbjuda lån till privatpersoner. Företaget är en del av företaget Enklare Ekonomi Sverige AB och använder samma anslutna banker.

 

Varför Ekonomen?

Det finns flera fördelar att ansöka om lån via denna låneförmedlare.

En mycket stor fördel är att du bara med en låneansökan kan få erbjudande om lån från flera aktörer samtidigt. Du får en bra översikt och kan på så sätt enkelt jämföra vad varje långivare kan erbjuda för ränta och andra villkor.

Det blir också bara en kreditupplysning hos UC. Det kan vara en fördel om du ska ansöka om fler lån inom den närmsta tiden då det är lättare att kunna få ett lån beviljat med få kreditupplysningar.

Fyra vanliga frågor om Ekonomen

Tar de kreditupplysning via UC?

Ja, låneförmedlaren använder sig av UC för att göra en kreditupplysning.

Kan man samla lån?

Ja, vid din låneansökan går det att välja att du vill samla lån. Där anger du också hur stor del av lånebeloppet som ska användas för att lösa andra lån .

Accepterar Ekonomen betalningsanmärkningar?

Ja, det finns möjlighet att kunna låna genom Ekonomen trots betalningsanmärkningar.

Kommer jag att få låneerbjudande från alla långivare?

Det är upp till var och en av varje aktör om de vill ge ett låneerbjudande eller inte. Eftersom låneförmedlaren samarbetar med 39 långivare är chansen allt större med många erbjudanden ju bättre ekonomiska förutsättningar du har.

Storlek och amorteringstid

Ekonomen kan erbjuda låntagare både små och stora lån med lånebelopp på mellan 5 000 – 600 000 kronor.

Amorteringstiden är ända upp till 20 år, vilket är lång tid.

5/5

Ränta

Räntan som går att få hos Ekonomen är 2,95% – 26,50%. Den lägsta räntan är mycket låg samtidigt som den högsta ligger en liten bit under 30%. Det är därmed ingen högkostnadskredit, vilket är en trygghet för den som ansöker om lån.

5/5

Ta lån via Ekonomen

Det finns ett enkelt reglage för att välja hur stort belopp man vill ansöka om. Därefter går det att med hjälp av två knappar med plus och minus att justera amorteringstiden. Efterhand belopp och lånetid ändras presenteras en ungefärlig månadskostnad.

Tjänsten erbjuder även möjligheten att samla sina lån och ange vilket belopp som ska användas för att lösa lånen. Något vi ser positivt på för den som önskar minska sina räntekostnader.

5/5

Om Ekonomen:

Ekonomen är en del av företaget Enklare Ekonomi Sverige AB. Båda är låneförmedlare och jämför lån från samma långivare vid en ansökan.

Krav

Tyvärr finns det ingen information om grundkraven för att få låna på låneförmedlarens hemsida. Något vi anser vara dåligt. Detta eftersom vi tror att fler låntagare heller väljer en annan aktör än just Ekonomen.

1/5

Slutbetyg 8/10

Sammanfattning

Sammantaget är Ekonomen en bra låneförmedlare för både små och större lån. De samarbetar med 39 långivare vilket ger ett stort utbud för låntagaren. Räntan ligger också på en rimlig nivå där den lägsta räntan är mycket låg i jämförelse med många andra långivare och förmedlare. Det är även möjligt att både samla sina lån och få en mycket lång återbetalningstid, vilket är bra vid större lånebelopp. Att ansöka om lån är en enkel process även om det inte framgår vilka krav långivaren ställer på låntagaren.

Ekonomen: Betyg 8/10