Viiga Lån

Uppdaterad:
  • Låna mellan 10 000 – 40 000 kr
  • Löptid upp till 84 månader
  • Svar inom en timme under öppettider
  • Snabb utbetalning
  • Betyg 9/10
Till Viiga Lån

Viiga Lån erbjuder mindre lån till privatpersoner på summor upp till max 40 000 kr. Företaget är ett varumärke inom Thorn Svenska AB som är en aktör med lång erfarenhet inom konsumentlån.

Varför Viiga Lån?

Det finns flera fördelar att ansöka om lån via denna långivare.

Den största fördelen är att du får svar på din låneansökan inom en timme om det är under långivarens öppettider. En annan fördel är att de också erbjuder möjlighet till snabb utbetalning. Då kan det också gå att få pengarna på ditt bankkonto samma dag lånet signeras, alternativt senast 2 vardagar efter.

Fyra vanliga frågor om Viiga Lån

Vad blir min ränta?

När du skickar in din låneansökan gör långivaren en kreditprövning. Utifrån den informationen gör de en individuell bedömning som bestämmer vilken ränta de kan erbjuda.

Hur snabbt kan pengar betalas ut?

Om din ansökan samt skuldebrev signeras under långivarens öppettider kan pengarna ofta betalas ut samma dag eller senast 2 vardagar efter.

Accepterar Viiga Lån betalningsanmärkningar?

Ja, det finns en möjlighet att Viiga Lån kan bevilja betalningsanmärkningar.

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Ja, det går alltid att betala av hela lånet och det kostar ingenting extra. Kontakta deras kundtjänst för att få uppgifter om exakt summa att betala.

Storlek och amorteringstid

Viiga Lån kan bara erbjuda små lån. De lånebelopp som långivaren kan erbjuda är mellan 10 000 – 40 000 kronor. Amorteringstiden är endast max 7 år, vilket ändå kan vara en lagom tid eftersom det inte rör sig om så stora lån.

3/5

Ränta

Räntan som går att få hos Viiga Lån är 6,84% – 21,60%. Lägsta ränta ligger något högre i jämförelse med en del andra långivare. Den högsta räntan ligger en bra bit under 30% till skillnad mot många andra kreditgivare.

4/5

Ta lån via Viiga Lån

På sidan för låneansökan finns det två enkla reglage med vilka det går att ange hur stort belopp man önskar att låna samt hur lång amorteringstid lånet ska vara på. Vid justering visas en ungefärlig månadskostnad för att lättare kunna avgöra hur lånet ska läggas upp.

Därefter fyller man i uppgifter som namn, telefon, e-post och bankkontonummer för var man vill att pengar ska utbetalas vid en beviljad ansökan. Slutligen godkänner man villkoren längst ner i formuläret och skickar in sin låneansökan med BankID.

5/5

Om Viiga Lån:

Viiga Lån är ett varumärke som tillhör företaget Thorn Svenska AB. Thorn är därmed kreditgivare och de har funnits länge som aktör på den svenska lånemarknaden.

Krav

För att kunna låna hos denna långivare behöver du uppfylla deras grundkrav. Det innebär inte att du per automatik blir beviljad ett lån utan det görs alltid en individuell bedömning utifrån din ekonomiska situation.

  • Vara minst 20 år
  • Ha ett svenskt personnummer och vara bosatt i Sverige de senaste 24 månaderna
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ha ett svenskt bankkonto
  • Ha en aktiv e-post

5/5

Slutbetyg 9/10

Sammanfattning

Sammantaget är Viiga Lån en mycket bra långivare för mindre lån när man snabbt behöver svar och snabb utbetalning. Räntan ligger på en rimlig nivå där den högsta möjliga räntan ligger mycket under 30%.

Att ansöka om lån är en enkel process och grundkraven är mycket fördelaktiga. Det finns varken krav på fast inkomst eller att man saknar betalningsanmärkning eller skuld hos Kronofogden. Till skillnad mot andra långivare där detta inte ställs som krav har denna kreditgivare mycket fördelaktiga räntor.

Vi kan därför rekommendera Viiga Lån om man har svårt att klara kraven hos andra långivare samtidigt som lånet inte blir onödigt dyrt.

Viiga Lån: Betyg 7/10