Vivus

Uppdaterad:
 • Flexibel återbetalningstid
 • Lånintervall på 2.000-50.000 kronor
 • Lån utan UC
 • Betyg 6/10
Till Vivus

Vivus är ett högkostnadskredits-företag. Detta betyder att de utlånar kontokredit, samtidigt som räntorna kan bli väldigt höga. De har flexibla inbetalningstider och en årsränta på 39%.

Ett alternativ till kontokredit är att ansöka om ett kreditkort. Nedan kan du jämföra kreditkortsföretag.

Storlek och amorteringstid

Som ny kund går det att teckna en kontokredit på 2.000-10.000 kronor. En återkommande kund kan däremot höja kreditnivån till hela 50.000 kronor, beroende på hur många lån man har tagit hos Vivus tidigare. Ökningen av kreditbeloppet sker successivt beroende på hur ofta det utnyttjats.

Det kan ses som positivt att Vivus vill att kunderna visar upp att de kan hantera en kontokredit innan de tillåter de högre beloppen. Samtidigt bör inte krediten utnyttjas på större belopp än några tusenlappar. Det blir i annat fall således för dyrt – se ränta.

Eftersom detta inte är ett lån utan en löpande kredit finns inte någon fast amorteringstid. Varje månad måste däremot minst 3% amorteras på utnyttjad kredit.

4/5

Besök Vivus

Besök Vivus

vivus

Ränta

Den nominella årsräntan är 39%. I ett räkneexempel visas ett lån på 10.000 kr med en återbetalningstid på 30 dagar. Den effektiva räntan är 115,7% på 30 dagar, inklusive uppläggningsavgift om 285 kr.

Detta är alltså ett mycket dyrt sätt att låna pengar under flera månader. Det kan vara en flexibel och lättillgänglig kredit som passar för att utnyttjas en eller ett fåtal månader. Men priset är ändå högt.

Till dess försvar kan sägas att många liknande företag ligger på denna nivå om låntagaren har betalningsanmärkningar och sämre kreditvärdighet.

5/10

Teckna lån hos Vivus

 • Välj belopp

Man väljer belopp och låneperiod. Förstagångs-låntagare kan endast låna summor upp till 10.000 kr.

 • Registrera dig

Ange personlig information och verifiera dig på Vivus hemsida. Verifieringen kan ske via Brite e-legitimation, din bank, eller genom att blir uppringd av Vivus personal.

 • Få svar på din ansökan

Detta tar endast några minuter. Din profil kontrolleras med kreditkontroll från Creditsafe. Inga uppgifter skickas till UC.

 • Pengarna på kontot

Om din ansökan blir godkänd kommer du att få pengarna på kontot inom 7-10 dagar, eller direkt mot en avgift.

5/5

vivus kreditperiod

 

Ta inte lån på Vivus om…

Vivus är ett företag som tydligt propagerar för en sund ”lånekultur”. På deras hemsida lyfter de upp fördelar med att låna pengar hos dem. Men de poängterar även när man inte bör låna pengar. Detta är exempelvis för att lösa andra lån, om pengarna ska användas till överkonsumtion, eller för att lösa ”långsiktiga finansiella problem”. De ger även konkreta tips för de som har ekonomiska problem och inte klarar av att betala sina skulder.

Krav

För att kunna ta ett lån hos Vivus måste man:

 • Vara minst 18 år
 • Vara svensk medborgare
 • Klara av kreditprövning från Vivus
 • Ha ett svenskt personnummer
 • Ha en giltig e-postadress
 • Ha ett mobilnummer som företaget kan nå låntagaren på

5/5

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja.

Låna utan UC? Ja.

Helgutbetalningar? Ja.

Räntefritt lån? Nej.

Lån för person under 20 år? Ja.

Besök Vivus

Besök Vivus

Slutbetyg 6/10

Sammanfattning

Vivus är ett smidigt och användarvänligt snabblånsföretag som lägger fokus på ansvarsfullt lånande. Detta genom att till exempel inte erbjuda höga belopp till förstagångs-låntagare, samt genom att de lyfter när man INTE bör låna hos dem.

Det som drar ner betyget är den höga räntan. Det kan kännas tryggt med en flexibel kredit och om den utnyttjas i mycket liten utsträckning kan den fylla sin funktion utifrån dess kostnad.

Vivus: Betyg 6/10