Vivus

Uppdaterad:
 •  Första kreditperioden helt gratis
 •  Kontokredit på 500-20.000 kr
 •  Flexibel återbetalningstid
 • Betyg 6/10
Till Vivus

I likhet med flera andra snabblåneföretag har Vivus gjort om sitt snabblån till en kontokredit. Det betyder mer flexibel återbetalningstid samtidigt som risken är större att låntagaren skjuter upp återbetalningen ofta – mot stora kostnader.

En fördel är att första månaden kan lånas helt gratis. Ett sätt att testa på låneföretaget utan att det kostar något.

Storlek och amorteringstid

Som ny kund går det att teckna en kontokredit på 500 kr till 6000 kr. En återkommande kund kan däremot höja kreditnivån till hela 20 000 kr. Ökningen av kreditbeloppet sker succesivt beroende på hur ofta det utnyttjats.

Det kan ses som positivt att de vill att kunderna visar upp att de kan hantera en kontokredit innan de ger de högre beloppen. Samtidigt bör inte krediten utnyttjas på större belopp än några tusenlappar. Det blir i annat fall alldeles för dyrt – se ränta.

Eftersom detta inte är ett lån utan en löpande kredit finns inte någon fast amorteringstid. Varje månad måste däremot minst 3% amorteras på utnyttjad kredit.

4/5

Besök Vivus

 

Ränta

vivus räntefrittDen riktigt stora fördelen med Vivus är att de erbjuder ränte kredit för alla som för första gången tecknar krediten hos dem. Detta på en summa på upp till 6000kr.  Krediten är däremot enbart räntefri fram till första betalningstillfället. Därefter uppstår räntekostnad.

De som är återkommande kunder betalar ränta från första dagen som krediten tas ut.

Månadsräntan är 18 %. I ett räkneexempel där krediten utnyttjas på 5000 kr under 12 månader blir årsräntan 216% och den maximala effektiva ränta som kan uppstå är 650%.

Detta är alltså ett mycket dyrt sätt att låna pengar under flera månader. Det kan vara en flexibel och lättillgänglig kredit som passar för att utnyttjas en eller ett fåtal månader. Men priset är ändå högt.

Det kan exempelvis jämföras med Ferratum (ränta ca 10 % per månad) och Credway (med ränta på ca 2,5 % per månad)

Till dess försvar kan sägas att många kontokrediter ligger på denna nivå om låntagaren har betalningsanmärkningar och sämre kreditvärdighet.

 5/10

Teckna kontokredit hos Vivus

 • Välj kreditbelopp. Första gången max 6000 kr

När detta sker presenteras valt kreditbelopp, ränta (räntan som ska betalas efter en månad) samt när detta ska betalas. Det är viktigt att komma ihåg att räntebeloppet blir betydligt högre om inte fakturan betalas till sin helhet vid kommande betalning.

 • Klicka på Ansök
 • Skapa ett konto hos Vivus

Personer som tidigare inte använt sig av Vivus måste först skapa ett konto. När detta är genomfört och inloggning skett kan man gå vidare i låneprocessen.

 • Få svar

När ansökan är signerad och inskickad tar det maximalt ett par minuter innan svaret ges på skärmen.

 • Få pengarna utbetalade

Beroende på vilken bank som pengarna ska betalas ut till tar det olika lång tid. De med Handelsbanken eller Nordea kan få pengarna inom 15 minuter förutsatt att ansökan blivit godkänd inom Vivus öppettider. Är det en annan bank kan utbetalning ske samma dag om godkänd ansökan skett före klockan 13.00. I annat fall betalas pengarna ut dagen efter.

vivus kreditperiod

5/5

Ta inte lån på Vivus om…

Vivus är ett företag som tydligt propagerar för en sund ”lånekultur”. På deras hemsida lyfter de upp fördelar med att låna pengar hos dem. Men de poängterar även när man inte bör låna pengar. Detta är exempelvis för att lösa andra lån, om pengarna ska användas till överkonsumtion eller för att lösa ”långsiktiga finansiella problem”. De ger även konkreta tips för de som har ekonomiska problem och inte klarar av att betala sina skulder.

Krav

För att kunna ta ett lån på Vivus måste man:

 • Vara minst 18 år
 • Vara svensk medborgare
 • Klara av kreditprövning från Vivus
 • Ha ett svenskt kontonummer
 • Ha en giltig e-postadress
 • Ha ett mobilnummer som företaget kan nå låntagaren på

5/5

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Ja

Låna utan UC? Ja.

Helgutbetalningar? Ja 10-18.

Lån för person under 20 år? Ja

Besök Vivus

Slutbetyg 6/10

Sammanfattning

Sammanfattning

Vivus får ofta mycket bra betyg i recensioner. Det är inte svårt att förstå varför då de erbjuder helt räntefritt och avgiftfritt lån för nya låntagare. Detta ger dem även deras största plus i denna recension.

Vivus får även ett plus på grund av att de lyfter fram när man INTE ska låna hos dem. Det som drar ner betyget är den höga räntan. Det kan kännas tryggt med en flexibel kredit och om den utnyttjas i mycket liten utsträckning kan den fylla sin funktion utifrån dess kostnad. Men en årsränta på 216 % drar ner betyget.

Vivus: Betyg 6/10