Resurs Bank kreditkort

 • Kredit upp till 200 000
 • Årsavgift 0 – 245 kr
 • Upp till 60 dagars räntefri kredit
 • Kontantuttag i bankomat
 • Poäng 0,5 poäng med Gold, 1 poäng med World
 • Reseförsäkring med Gold och World
 • Concierge service med World
 • Betyg 9/10
Till Resurs Bank kreditkort

Resurs Bank som företag är verksam inom hela Norden och erbjuder flera finansiella tjänster för både privatpersoner och företag. Deras kreditkort finns i många varianter, vilket gör det lätt att hitta ett kort som passar utifrån behov och önskemål.

Varför Resurs Bank kreditkort?

Det finns flera fördelar att ansöka om kreditkort hos denna kreditgivare.

En stor fördel är att du alltid kan hitta något kort som passar dig och dina behov. Det finns allt från enklare kreditkort för vardagen till mer exklusiva premiumkort om du exempelvis reser mycket.

Att kunna välja utifrån vad som är viktigt för dig vad gäller bonuspoäng, reseförsäkringar, med eller utan årsavgift med mera gör det lättare att hitta ett passande kreditkort.

Fyra vanliga frågor om Resurs Bank kreditkort

Kan jag ta ut kontanter med mitt kort?

Ja, det går att ta ut kontanter i uttagsautomater både i Sverige och utomlands. Du kan ta ut upp till tre uttag och som mest 5 000 kr per dag. Under en sjudagarsperiod ligger gränsen på 15 000 kronor.

Kan jag höja krediten på mitt kort?

Ja, du kan ansöka om att höja krediten upp till den maxgräns som är för varje typ av kort. En ny kreditupplysning kommer att tas i samband med ansökan.

Går det att skaffa extrakort?

Ja, det går att beställa extrakort, vilket bland annat kan vara en fördel för att samla fler bonuspoäng. För extrakortet blir det samma kreditgräns som för huvudkortet.

Kan jag betala räkningar med kortet?

Inne på Mina sidor när du är inloggad har du möjlighet att betala räkningar med ditt kort.

 

Kreditgränser och antal dagar med fri kredit

Resurs Bank kreditkort kan ansökas med olika kreditgränser beroende på kort. På samtliga kort kan du få upp till 60 dagars fri kredit.

 • Resurs Gold upp till 150 000 kr
 • Resurs Classic upp till 30 000 kr
 • Resurs World upp till 200 000 kr

5/5

Ränta

När du betalar din månadsfaktura för dina kortköp kan du välja att betala hela beloppet eller att delbetala dina köp.

Du kan bland annat välja att delbetala räntefritt under 6 månader eller att dela upp det på 1/10 av totalbeloppet med en kreditränta på 16,61% eller 1/20 av den totala summan med kreditränta på 21,57%.

4/5

Ansök om Resurs Bank kreditkort

På sidan för kortansökan väljer man först vilket av Resurs Banks alla kreditkort man vill ansöka om. Därefter fyller man i uppgifter som personnummer, e-post och mobiltelefon och svarar på frågan om man är en PEP eller har haft befattningar inom PEP (PEP är att man har haft en viktig offentlig funktion i en stat eller internationell organisation). Sedan skickas ansökan in via BankID efter att man godkänt villkoren.

5/5

Om Resurs Bank:

Resurs Bank AB är en aktör som erbjuder både kreditkort, lån och sparkontobank för både privatpersoner och företag. De hette tidigare Resurs Finans men bytte namn 2011, samma år de fick banktillstånd.

Krav

För att kunna ansöka om kreditkort hos denna kreditgivare behöver du uppfylla deras grundkrav.

 • Vara minst 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ha fast anställning
 • Inte ha några betalningsanmärkningar och obetalda skulder

4/5

Slutbetyg 9/10

Sammanfattning

Sammantaget är Resurs Bank kreditkort ett mycket bra val. Det finns flera kort att välja mellan som kan motsvara olika individuella behöv och önskemål när det kommer till bonuspoäng, reseförsäkringar, med eller utan årsavgift och andra förmåner.

Högsta kreditgränsen är väl tilltagen och börjar man på en lägre kredit finns det möjlighet att så småningom höja kreditgränsen. En stor fördel är att det går att delbetala sin månadsfaktura räntefritt under 6 månader. Det som drar ner betyget lite är att räntan är ganska hög vid delbetalning som är längre än 6 månader.

Vi har gett kreditgivaren höga betyg i övrigt och kan därför rekommendera Resurs Bank när du ska ansöka om nytt kreditkort.