Billender

Uppdaterad:
  • Kredit 100 – 5 000 kr
  • En kreditupplysning påverkar inte din UC-Score
  • Låg kreditkostnad
  • Betyg 9/10
Till Billender

Billender är en kreditgivare som du kan använda dig av när du behöver hjälp med att betala en eller flera räkningar. På så sätt skapar du lite extra tid på att kunna få ihop mer pengar och slipper samtidigt onödiga förseningsavgifter och dröjsmålsräntor. När du använder tjänsten betalar du en mindre avgift på 19 eller 59 kr för varje månadsfaktura till kreditgivaren.

 

Varför Billender?

Det finns flera fördelar med att betala räkningar via denna kreditgivare.

En stor fördel är att du slipper ränta och att avgifterna är låga förutsatt att du betalar tillbaka hela skulden vid förfallodatum. I jämförelse med att ta ett korttidslån är det en mycket billigare lösning.

Du har också möjlighet att betala din faktura till Billender med ditt kreditkort samt att delbetala fakturan på tre delbetalningar.

Fyra vanliga frågor om Billender

Vilka slags räkningar kan man betala?

De allra flesta räkningar brukar gå att betala som har Bankgiro eller Plusgiro och är utställda från svenska företag.

Tas det en UC vid ansökan om kredit?

Nej, kreditgivaren använder sig av Bisnode för att göra en kreditupplysning. Det påverkar därmed inte ditt kreditbetyg hos UC.

Accepterar Billender betalningsanmärkningar?

Nej, du får inte ha några betalningsanmärkningar registrerade på dig om du ska kunna bli godkänd för kredit hos Billender.

Hur fort betalas min räkning?

Under normal kontorstid godkänns räkningar löpande och läggs upp för betalning. Räkna med att det sedan tar en bankdag innan pengarna når mottagaren. I vissa fall kan utbetalningen behöva signeras av dig som kund innan den godkänns.

Storlek och amorteringstid

Billender kan erbjuda krediter på mellan 100 till 5 000 kronor. Amorteringstiden kan räknas till fyra månader då det går att delbetala sin faktura upp till tre gånger och du börjar betala månaden efter.

Kreditgränsen kan vara lagom för att inte dra på sig för mycket skulder vid försenade betalningar. Det är också bra att det går att dela upp sin faktura på tre delbetalningar. Då har man en chans att komma i fatt ekonomiskt om det tillfälligt är svårt med ekonomin.

5/5

Ränta

Billender tar ingen ränta utan använder sig i stället av olika fakturaavgifter. För räkningar upp till 500 kr betalar du en avgift på 19 kr och för större räkningar 59 kr. Väljer du att delbetala fakturan från kreditgivaren kommer samma avgift att läggas på vid nästa faktura.

Om du betalar en räkning med kreditkort genom appen eller Mina sidor tas en avgift på 2,5% av räkningens belopp. Detta alternativ kan bli dyrare för stora räkningar än att på vanligt sätt skjuta upp räkningen med tjänsten.

4/5

Betala räkningar via Billender

Det är mycket smidigt att använda sig av Billender för att betala en eller flera räkningar. Du börjar med att ladda upp en bild på din räkning antingen via appen eller deras hemsida. Tjänsten scannar av bilderna för att tolka betaluppgifterna som du sedan kontrollerar att de stämmer.

Därefter väljer du betalningssätt som de har valt att kalla snooza, slica och att betala med kreditkort. Snooza innebär att du skjuter upp räkningen till nästa lön och slica att du väljer att dela upp den i upp till tre delbetalningar.

Om räkningen godkänns av både dig och Billender läggs räkningen upp i deras system så att de sedan gör en banköverföring till betalningsmottagaren. Slutligen betalar du med det betalningssätt som är valt.

5/5

Om Billender:

Billender är ett varumärke inom företaget Constito AB med huvudsäte i Sverige och det är detta företag som gör själva kreditbedömningen.

Krav

För att kunna använda tjänsterna hos denna kreditgivare behöver du uppfylla deras grundkrav.

  • Vara skriven i Sverige
  • Bankkonto i svensk bank
  • Ha en regelbunden inkomst minst 12 000 kr efter skatt per månad
  • Inga betalningsanmärkningar eller ärenden hos Kronofogden

4/5

Slutbetyg 9/10

Sammanfattning

Sammantaget är Billender en smart lösning när du har tillfälliga ekonomiska svårigheter och behöver betala en räkning. Att kunna skjuta upp räkningen eller att delbetala den är flexibelt och kreditgivaren tar låga avgifter.

Tjänsten är otroligt smidig att använda genom att du bara tar en bild på räkningen och laddar upp den. Du får ganska snabbt svar om du blir beviljad kredit och om det är en godkänd räkning.

Tänk bara på att det tas en kreditupplysning hos Bisnode. Det påverkar inte din UC-score men andra kreditgivare som tar upplysning via samma upplysningsföretag ser en registrerad kreditupplysning. Det kan göra det svårare att bli beviljad lån eller kredit hos andra aktörer som använder Bisnode.

Billender: Betyg 9/10